Floriánske námestie-vandalizmus-pitie alkoholu na verejnosti

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Ema Megová 07. októbra 2020

V posledných týždňoch sa na Floriánskom námestí a v celom okolí vyskytuje veľa bezdomovcov, ktorí sa správajú otrasne. Často sú opití, spávajú pošpinení na pamätníku svätého Floriána alebo vo vchodoch do Avionu, rozhadzujú odpadky a vykonávajú potreby kade tade.

07. október 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
09. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie sociálnych vecí

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
14. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Vami zmienenú situáciu na mieste prešetrí Mestský terénny tím. Následne Vám bude zaslaná odpoveď. Mestský terénny tím pomáha Mestskej polícii pri práci a venuje sa problémovým lokalitám.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
28. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnetom sa zaoberala Sekcia sociálnych vecí. Odpoveď k Vášmu podnetu je nasledovná:

Dovoľte nám informovať Vás, že pracovníci mestského terénneho tímu na Váš podnet vykonali počas troch dní obhliadku Floriánskeho námestia a jeho okolia.
Dňa 15.10.2020 počas ich prítomnosti sa ľudia bez domova v danej lokalite nezdržiavali. Ulica smerom na Blumentál bola rozkopaná, nakoľko tam prebiehala úprava vozovky a výmena električkovej trate.
Dňa 16.10.2020 počas obhliadky okolitých ulíc, stretli dvoch pánov, ktorí sa v tejto lokalite zdržiavajú. Obaja muži už boli v kontakte so službami pre ľudí bez domova a podľa ich vyjadrenia čiastočne ich aj využívajú. Mestský terénny tím na mieste poskytol klientom ochranné rúška, dezinfekciu na ruky a informácie o dostupných službách pre ľudí bez domova, kde je možné okrem iného vykonať aj osobnú hygienu. Zároveň boli motivovaní k dodržiavaniu hygienických zásad a k slušnému správaniu sa na verejnosti.
Dňa 22.10.2020 pracovníci mestského terénneho tímu počas opätovnej obhliadky predmetnej lokality stretli klientov v blízkosti parku na Americkom námestí. Po rozhovore s nimi zistili, že navrhnutú sociálnu službu v Domci OZ Vagus využili. Klienti prejavili ochotu riešiť svoju situáciu, boli im poskytnuté ďalšie rúška a dezinfekcia na ruky. Poučení boli o zásadách slušného správania, dodržiavaní čistoty a poriadku.
V prípade, že sú občania svedkom akéhokoľvek protiprávneho konania je potrebné obrátiť sa na políciu. Je dôležité, aby bolo mesto príjemné pre všetkých svojich obyvateľov ako aj návštevníkov, či cestujúcich. Rozumieme, že je pre cestujúcich nepríjemné ak je okolie zastávok znečistené či zapáchajúce, preto mestský terénny tím bude priestor naďalej monitorovať, poskytovať ochranné a hygienické potreby ľuďom v núdzi.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
28. október 2020

Ema Megová

Vážené oddelenie vzťahov s verejnosťou,
Na jednej strane je chválihodné že terénny tím kontroluje túto lokalitu, avšak nevidel to, čoho sú obyvatelia Avionu svedkami každý deň. Odkedy som tento podnet napísala sa situácia iba zhoršuje, pred uzavretou predajňou Tipos je de facto obývačka dvoch pánov a celé okolie pripomína exteriérnu ubytovňu pre ľudí bez domova. Nepovažujem teda Vašu odpoveď za adekvátnu a žiadam ďalšie prešetrenie stavu.
14. apríl 2021

Martin Uváček

Je podnet v súčasnosti ešte aktuálny? Sú tam ešte tí bezdomovci?
27. apríl 2021

Ema Megová

Dobrý deň. V zimnom období tu neboli, teraz sa tu zas nejakí objavujú, ale zatiaľ v únosnej miere.
05. november 2021

Martin Uváček

Tak by sa podnet mohol uzavrieť? Čo poviete Ema?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania