Ševčenkova - nedodržiavanie dopravných predpisov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý

Žiadosť o osadenie zábrany voči prechádzajúcim vozidlám. Obyvatelia Ševčenkovej 10/12 + sklenenárstva sa neustále pohybujú autami po chodníku pred domom Ševčenkova 14/16. Okrem nerešpektovania zákazu jazdy po chodníkoch ohrozujú chodcov a deti hrajúce sa ploche pri "kopci".

10. október 2020

Tomáš

Z nejakého dôvodu kompetentní odmietajú posilniť mestskú políciu a vyberať pokuty do rozpočtu za ohrozovanie životov. Zapamätajme si to pri ďalších voľbách.
10. október 2020

Juraj

Toto nie je o vyberaní pokút. Pokuty vyberali za parkovanie na chodníku na spomínanom úseku, prípadne rovno autá odťahovali. Ok, efekt to malo, autá tam už neparkujú, je to krajšie, čistejšie... ALE vznikol priestor cez ktorý nemusia auta kľučkovať a tým pádom idú rýchlejšie (okrem pána zo sklenárstva, ten si tam robil slalomový závod aj predtým). Každý jeden deň sa tam pohybujú desiatky detí na odrážadlach, bicykloch, kolobežkách a je len otázkou času kedy niektoré (alebo aj dospelák) vyletí pod auto ktoré spoza rohu nečaká.
14. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Ďakujeme za Váš podnet. Po nadobudnutí účinnosti zákona č. 8/2009 o cestnej premávke vozidlo jazdiace po chodníku porušuje pravidlá cestnej premávky. Kompetencia kontroly dodržiavania ustanovení zákona o cestnej premávke je výhradne v rukách poriadkových zložiek (mestská polícia, Policajný zbor SR). Tým podnet preposielame a požiadame ich o zvýšenie dohľadu v danej lokalite.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
14. október 2020

Juraj

Polícia ( či už mestská alebo štátna) na to z vysoka .... a aj bude. Žiaden policajt, pri týchto podkapacitách ktoré sú, tam hliadkovať nepôjde. Ako a kde sa dá požiadať o osadenie stĺpikov ako sú na koncoch chodníka všade dookoola "kopca" so strany Hálovej. Ideálne na zámok ako pri bytovom dome Hálova 19 aby bol umožnený prejazd záchranným zložkám prípadne ťažkej technike v prípade poruchy.
26. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Na základe podnetu predmetnú lokalitu hliadky MsP viackrát kontrolovali a vyhotovovali fotodokumentáciu, pričom nezaznamenali žiadne výraznejšie problémy na úseku dopravy. Ak by aj naďalej občania udávali problémy s jazdou po tomto chodníku, prebehnú ďalšie kontroly zo strany MsP a prípadné zváženie osadenia trvalých zábran.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania