"Vykupujem starý nábytok"


V riešení
meno
Anonymný užívateľ 16. júna 2014

Dobrý deň,

po Petržalke sa na aute s ampliónom už roky pohybuje človek, ktorý "vykupuje starý nábytok, kožky, autobatérie aj hodiny staré". Hluk, ktorý produkuje jeho amplión, je neznesiteľný. Veľa ľudí cez deň spí, pretože v noci boli v práci na nočnej. Cez deň tiež spia malé deti. Ale myslenie tohto sebca asi až tak ďaleko nesiaha, pretože on zastaví na parkovisku, na päť minút zapne svoj amplión a všetkých zobudí.

Ako je možné, že celé roky je jeho správanie tolerované? Nikomu nevadí, že svojimi činmi obťažuje desaťtisíce ľudí?

Chcem Vás poprosiť, aby ste s ním urobili poriadok. Vďaka hluku, ktorý produkuje do okruhu najmenej pol kilometra, ho nie je ťažké nájsť. Ak to neurobíte vy (ako zástupcovia všetkých tých 100 000 obťažovaných Petržalčanov), tak sa toho chopím ja - kúpim si klaksón, s ktorým sa trúbi na hokejových štadiónoch a pustím mu ho rovno do ucha.

Ďakujem

16. jún 2014

Di

presne to znie kožky, perié.....! Poznáme to aj my. Mňa by zaujímalo, či má tento človek oprávenie na zber nebezpečného materiálu, veď zbiera aj oleje a elektroodpady. Práve preto mu ja nič nedávam a poctivo to odnášam do zberných dvorov, dokonca už tuším 2x do roka býva aj zber v našej mestskej časti. Určite si tu neskôr prečítam odpoveď kompetentných.
17. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
aby mohol takto nakladať s komunálnym odpadom, musí mať uzatvorenú zmluvu s hlavným mestom (Zákon o odpadoch č. 223/2001, § 39 ods. 7 – vykonávať zber, prepravu alebo zhodnocovanie komunálnych odpadov a drobných stavebných odpadov na území obce môže len ten, kto má uzatvorenú zmluvu na vykonávanie tejto činnosti s obcou ( v našom prípade s hlavným mestom), ak túto činnosť nezabezpečuje obec sama).
Obrátime sa na mestskú políciu, ktorá je oprávnená ho legitimovať a skontrolovať, či má túto zmluvu a povolenie, a upozorníme ich aj na sťažnosť ohľadom hluku. Je však potrebné zo strany sťažovateľa aby v čase, keď tento hluk zaznamená, okamžite volal hliadku MsP. Ak nemá zmluvu s hlavným mestom, tak podáme podnet na inšpekciu, ktorá môže vo veci konať a obrátime sa aj na Okresný úrad.
K prípadnému hluku je potrebné dodať, že neporušuje naše VZN (na verejných priestranstvách sa zakazuje: vykonávať činnosti, ktoré v obťažujúcej miere spôsobujú hluk a svetelné efekty (napr. propagácia firiem, zariadení, výrobkov, nepovolené činnosti zábavnej pyrotechniky, hlučná hudobná produkcia a pod.), pri ktorých dochádza k porušovaniu nočného pokoja v čase od 22.00 h do 06.00 h.). Navyše, meranie hluku počas dňa je komplikované a vykonáva ho Regionálny úrad verejného zdravotníctva.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
18. jún 2014

ivan

Táto chamraď behá po celom meste , v Rusovciach prejdú niekedy aj traja za deň, poznávacie znamenie -práve prišli z dovolenky(sú dobre opálení), je to tak na nakladanie s nebezpečným odpadom , čo autobatérie sú , musia mať povolenie, keď som ich ale natočil a poslal na OÚ živ.prostredia, tak my napísali , že video sa nedá otvoriť. Nuž nedá , ak sa jedná o opálených domorodcov. Chystám sa zohnať 16 roxor a trochu im tú zábavu zredukovať, a nie vytrubovať im do ucha. To by mohlo byť nem bezpečné, keďže sa jedná o chránených živočíchov.
15. júl 2014

Anna

Súhlasím.. a tak isto upozorňujem a "veselých" harmonikárov...
13. február 2019

Ivana

Tito vykupovaci chodia aj po Raci. Stve ma neskutocne, ze kompetentni tradicne nemozu nic robit. Tisice ludi to obtazuje, ale bohuzial zakony su postavene tak, ze chudak samosprava s tym nic nezmoze. A co tak zmenit tie zakony tak, aby z nich profitovala skupina a nie jednotlivec s amplionom? Potom sa cudujeme, ze ludia odchadzaju do zahranicia a pytame sa ich, co by bolo potrebne urobit, aby aa vratili. No napr. je potrebne vytvorit podmienky na normalne byvanie, kde obtazovanie amplionmi a stekajucimi psami ci hlucnymi susedmi je bezodkladne riesene ;) Mozno som teraz zasla trochu viac do hlbky, ale to sa neda, nenapisat co je toto za smiesnu krajinu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.