Svätoplukova-semafor-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Anna Kiliánová 16. októbra 2020

Cez križovatku Svätoplukova denne chodia deti do školy na Kulíškovej. Cesta je hlavne ráno a poobede (zhruba od 15tej) zaplnená autami. Priechod je neprehľadný, často má problém bezpečne prejsť aj dospelý človek, nielen deti. Chýba tam semafor, ideálne na tlačidlo, pretože priechod je vyťažený len v špecifické hodiny.
Problém bol neúspešne avizovaný riaditeľkou školy a združením rodičov.

Vopred ďakujem

16. október 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
17. október 2020

Tomáš

nič nevyriešiš...tu na Slovensku si to budú úrady prehadzovať ako horúci zemiak a nakoniec sa nič nestane.pojde to do zabudnutia
17. október 2020

Anna Kiliánová

Ešte chvíľu sa budem snažiť.
17. október 2020

Haky

Pridávam sa, vyjsť z ulíc Súťažná, Budovatelská smerom na Svätoplukovu je o život. Neprehladné, nevidíte ani cez živé ploty, je to lotéria. A keď smerom z Kulíškovej niekto prechádza cez Svätoplukovu, tak už je to peklo.
19. október 2020

jana

Dnes rano skolak na prechode, my s autom zastavime, ze ho pustame. Oproti sa ruti taxi, ani nema snahu pribrzdit. Kebyze to dieta vojde na prechod ... . Semafor na tomto prechode sa mal zacat riesit hned ako sa uzatvorili Mlynske Nivy.
19. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
20. október 2020

Anna Kiliánová

Navyše v meste narastá počet obyvateľov, aj tých, čo do mesta dochádzajú. Nestačí obnovovať staré dopravné značenia, je potrebné postupne zlepšovať bezpečnosť na uliciach.
20. október 2020

Vladimíra

Deti v skolskom veku prvykrat vstupuju do premavky same, bez dozoru rodicov. A hned pri skole maju prechod, na ktorom dlho trva, kym zastavi jeden pruh, pricom protismer caso fici dalej. Mam odtial denno-denne skusenosti, je to velmi nebezpecne.
Myslim, ze by vela rodicov prestalo vyzdvihovat deti autami, keby mali bezpecny prechod na trolejbus. A o to mestu ide, nie? Dostat z ciest auta.
22. október 2020

Andrej

ved tu sa nerespektuju ani semafory poriadne, staci sa ist pozriet kusok dalej na Zahradnicku...kolkokrat som bol svedkom vedomeho prejazdu vozidla na cervenu...
uz davno mala byt povinnost pre vodicov automaticky spomalit a zvysit opatrnost pri prechode a nie ze clovek ktory nevykonava regulovanu cinnost (na rozdiel od vodica) musi asi siestym zmyslom odhadovat ci vozidlo zastavi, stihne ubrzdit alebo ci ide dostatocne pomaly. castokrat nezastavia ani ked vojdete na prechod a auto je v dostatocnej vzdialenosti...
podla mojho nazoru clovek, ktory chce prejst cez prechod nemoze vediet ako ma reagovat za takehoto stavu, ci mame neustale ratat s tym ze vodic porusi pravidla? - tomu sa neda nijak prisposobit
neustale bude situacia v neprospech tych, ktori pravidla v priestranstvach chcu dodrziavat a aj ich dodrzuju? alebo páni kompetentni a ich kámosi tiez radi takto jazdia?
22. október 2020

Anna Kiliánová

Myslím, že ide o priechod pred La Putikou. Zelenú majú chodci aj autá. Mnohí si však už nepamätajú, že pri odbočovaní do prava majú chodci prednosť. Keď sa syn vracia domov pešo, musí sa zaprisahať, že pôjde iným priechodom. Autá tadiaľ čo najrýchlejšie prefrčia, aby stihli zelenú. Možno by tam mala byť svetelná výstraha. Téma na ďalší podnet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.