Kadnárova-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Dominika Matějková 17. októbra 2020

Dobrý deň, chcela by som upozorniť na 2 nevhodne stojace vozidlá na chodníku (10. okt 2020, 10:59). Jedno bolo označené nálepkou Mč Rača (foto č.1), 2. bolo pracovné (foto č.2). Stáli na chodníku pri Kadnárovej 83. Rozumiem, že neďaleko prebieha oprava chodníka, ale v danom úseku je chodník len na jednej strane, auta bránili vo výhľade do zákruty a ja som bola nútená s kočiarom vojsť na vozovku do protismeru, pričom som nemala možnosť vidieť vozidlá a šoféri by nemali šancu zbadať mňa. Pri vozidlách neboli žiadni pracovníci, nevyzeralo to na výstup-nástup. Medzi autami bolo cca 50 metrov. Myslím, že by bolo vhodné, ak by šoféri v službách Mč boli ohľaduplnejší a šli príkladom. Z tohto vznikla naozaj nebezpečná situácia. Ďakujem

17. október 2020

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet.
V prvom rade sa ospravedlňujeme za vzniknutú komplikovanú situáciu. Tá je spôsobená, ako je v podnete uvedené, rekonštrukciou chodníka na Hečkovej ulici. Kvôli nej nie je možné zastať s vozidlami pred vchodom do ubytovne, kde zvyknú vozidlá obvykle parkovať.

Z toho dôvodu majú zamestnanci Strediska čistoty inštrukciu zaparkovať vozidlo na niektorom z chodníkov v okolí.

Dôvod tohto dočasného "riešenia" je ten, že na danom mieste sa nachádzajú tri paralelne idúce chodníky - ten na fotografiách, ten priamo pod oknami ubytovne a ten na opačnej strane Kadnárovej ulice, ktorý je z opačnej strany prepojený dočasným priechodom pri križovatke Hečkova - Kadnárova.

Preto sme predpokladali, že chodci budú v prípade 30-45 minút denne, počas ktorých vozidlá na danom chodníku stoja, využívať niektorý z dvoch paralelných chodníkov.

Vyzveme vodičov, aby parkovali inde ako na tomto chodníku pričom dokončenie rekonštrukcie chodníka na Hečkovej očakávame v priebehu budúceho týždňa.

Následne sa naše vozidlá vrátia k pôvodnému systému parkovania priamo pri ubytovni.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania