Prebudovanie križovatky Trnavská-Mesačná

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Pavol Horvath 18. júna 2014

Najvyšší čas, aby mesto začalo riešiť neúnosnú dopravnú situáciu na tejto križovatke tým, že ju prebuduje na okružnú. Prikladám náčrt riešenia, ktorý by určite dokázal dopravný inžinier ešte vylepšiť. Pokiaľ ide o majetkoprávne problémy, tak to je určite riešiteľné ako verejnoprospešná stavba, aj keby sa to malo vyvlastniť. Riešiť to ale jednoznačne treba a Mestská časť, prípadne Magistrát by si mal túto úlohu osvojiť.

20. jún 2014

palo

Situácii najrýchlejšie pomôže obnovenie odbočenia na železničnom priecestí smerom na Vrakuňu (po vybudovaní svetelnej križovatky).
Už je to pomaly 5 rokov, čo magistrát vytvoril túto neúnosnú situáciu. Ide o absolútnu neschopnosť bratislavskej samosprávy niečo vyriešiť aj pre obyvateľov. Projekt svetelnej signalizácie má byť hotový v roku 2014, tak prečo nepríde k realizácii čo najskôr? Prečo až v roku 2016? To si robia srandu? Tak si ju môžme urobiť aj my.
Asi sa to bude riešiť až vtedy, ak príde k protestom. Navrhujem vjazd do sídliska zablokovať v špičke na cca 30-60 minút. Ináč sa na to asi nedá upozorniť....
A pána starostu treba začať tlačiť do toho, aby začal vyvlastňovacie konanie, čo sa týka zničených parkovísk pri Kozmose, celej ulice Maximiliána Hella a príjazdovej komunikácie k OD Budúcnosť. Vydierania zo strany súčasného majiteľa bolo dosť!!!!
Ani výtlky nie sú schopní rýchlo opraviť.
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/10145/vytlky-v-krizovatke-trnavska-cestavnutroblok-sputnikova-mesacna
23. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Je to styková križovatka riešená obdobne ako všetky v okolí. Problémom je, že parkovisko je využívané na otočenie vozidiel a návrat na križovatku Trnavská – Ivanská a pokračovanie po Vrakunskej. Generálny investor Bratislavy avizoval rekonštrukciu križovatky Ivanská - Vrakunská, ktorá by po novom umožňovala odbočenie vľavo z Ivanskej priamo na Vrakunskú. Vodiči by potom nemali potrebu otáčať sa na spomínanom parkovisku.





kancelária starostu
27. jún 2014

Brmbo

za stav križovatky Ivánska Vrakunská zodpovedá "Primacialny palac" a smerovať sťažnosť na pána primatora Vtačnika. Druha vec je že pán starosta je aj mestský poslanec, mohol by aj on interpelovať
04. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ako sme už viackrát k tejto téme komunikovali:

V rámci projektu CSS Ivanská – Vrakunská, ktorú má realizovať mestská organizácia GIB je naplánovaná stavebná úprava Trnavskej cesty až od križovatky s Mesačnou, k stavebným prácam nepríde skôr ako v roku 2015 – 2016. V tomto roku neboli v rozpočte mesta, ktorí schvaľujú poslanci Mestského zastupiteľstva, vyčlenené žiadne finančné prostriedky na tento projekt.

V budúcnosti je uvažované s realizáciou dopravnej stavby - predĺženie Galvaniho ul. do Hradskej ul. resp. Vrakunskej cesty – ktorá vylepší zložitú dopravnú situáciu na Trnavskej ceste, čím odpadne problém s otáčajúcimi vozidlami na Mesačnej.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
04. september 2014

Martin M.

Pan Papajcik, akosi ste zabudli napisat, ktory usek Trnavskej cesty sa bude stavebne upravovat?
Od Mesacnej po Ivansku cestu, ci opacnym smerom?
Citujem: "V budúcnosti je uvažované s realizáciou dopravnej stavby ... " Datum by nebol?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania