Nelegálny bilbord

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Jozef Pollák 14. júla 2011

Neďaleko zastávky autobusu sa nachádza viditeľne ilegálny bilbord, ktorý nie je ani označený a je tiež veľmi nebezpečný pre bezpečnosť chodcov - nehovoriac už o jeho ničení estetického dojmu. Bilbord treba jednoznačne odstrániť.

02. august 2011

Jozef Pollák

Od nahlásenia prešli skoro tri týždne, to nie je MČ Staré Mesto schopná sa vyjadriť ani za 20 dní od podnetu?
03. august 2011

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Stavebný úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto kontrolou zistil, že bilbord na Mýtnej ulici bol postavený bez stavebného povolenia. Po vykonaní kontroly bola spoločnosti BigBoard Slovensko, a. s. uložená pokuta vo výške 5000 eur. Rozhodnutie o uložení pokuty podpísala starostka Táňa Rosová tento pondelok, t. j. 1. augusta. Rozhodnutie bude zo stavebného úradu vyexpedované v tomto týždni.

S pozdravom,


Tomáš HALÁN
hovorca

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
08. august 2011

Jozef Pollák

Dobrý deň,
a kedy bude daný bilbord odstránený?
14. september 2011

Tomáš Halán

Pán Drotovan,

Ospravedlňujem sa za chybu, pokuta 5000 eur bola uložená na iný bilbord na Mýtnej ulici.

Stavebný úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto uskutočnil dňa 12. júla 2011 štátny stavebný dozor pri objekte bilbordu na Mýtnej ulici, pozemok č. 7602. Na dohľad bol pozvaný zástupca firmy QUAD SYSTEM STAV, s. r . o. ako majiteľ reklamnej plochy a Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy ako majiteľ pozemku. Ani jeden účastník sa na štátnom stavebnom dozore nezúčastnil.

Firma QUAD SYSTEM STAV, s. r . o. si dlhodobo nepreberá písomnosti zasielané stavebným úradom Starého Mesta. Prečo sa magistrát ako vlastník pozemku na dohľade nezúčastnil, je potrebné sa spýtať na magistráte.

Pracovníčka stavebného úradu mestskej časti Bratislava-Staré Mesto vydala 15. júla 2011 rozhodnutie o dodatočnom povolení stavby a vyzvala firmu QUAD SYSTEM STAV, s. r . o. aby predložila všetky dokumenty podľa zákona, t. j. žiadosť, vyjadrenie dotknutých subjektov ako aj súhlas majiteľa pozemku s umiestnením stavby. Doteraz sa tak nestalo. Posledná výzva bola firme zaslaná 27. júla 2011. V zmysle zákona sa zásielka považuje za doručenú, aj keď sa vrátila na stavebný úrad ako neprevzatá. Firme QUAD SYSTEM STAV, s. r . o. teraz plynie 60-dňová lehota (od 1. augusta 2011), aby reagovala. Po uplynutí 60-dňovej lehoty vydá stavebný úrad Starého Mesta rozhodnutie o odstránení stavby.

Keďže stavebník nekomunikuje so Starým Mesto a nepreberá si žiadne zásielky, Staré Mesto požiada o súčinnosť políciu, ktorá by zásielku doručila stavebníkovi do vlastných rúk. Stavebný úrad rozhodne aj o prípadnom začatí správneho konania, ktorého výsledkom by mohla okrem odstránenia stavby aj finančná pokuta.

S pozdravom,

Tomáš HALÁN
hovorca

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto

Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava

Tel.: +421 2 5924 6245
Fax.: +421 2 5292 0003
mobil: +421 902 051 743

www.staremesto.sk
14. september 2011

Michal Drotován

PS: To predošlé vyjadrenie je relevantné k predmetnému bilbordu na Šancovej, hovorca omylom pôvodne vo vyjadrení samosprávy uviedol pokutu a bilbord na Mýtnej.

Problematický bilbord na fotografii sa nachádza na Šancovej ulici - parcela č. 7602.
26. október 2012

Jozef Pollák

Bilbord už bol odstránený a už tam nie je - vďaka za vyriešenie podnetu!
18. jún 2013

Michal Drotován

Daný bilbord bol odstránený v októbri 2012 - k dnešnému dňu našťastie nepribudol žiaden nový, takže stav platí a problém je vyriešený. V konaní stavebný úrad rozhodol o odstránení a majiteľ bilbord odstránil. Bolo by treba podnet označiť ako vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania