Šustekova - verejný poriadok


Uzavretý
meno
Galbavy 27. októbra 2020

Dobrý deň, napriek opatreniam od 1.10: ako aj neskorších z 22.10. v súvislosti s Covid-19 sa na Šustekovej 35 (Piváreň u magistra) ako keby zastavil čas. Návštevníci zariadenia si tam popíjajú, fajčia a odpľúvajú nie však pred vchodom do zariadenia, ale na opčnej strane kde sú na lavičkách hránení stromami. Rúška pri konzumácii samozrejme nepoužívajú (ak nejaké aj majú), dištanc 2 metre je snom, skupiny nad 6 osôb bežná vec. Prečo sa aj takéto priestupky v spoločnosti neriešia? Občas vypadne aj pikantné slovo cez deň alebo poobede a to je v tesnom susedstve materská škôlka.

27. október 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
29. október 2020

Jerome

prečo to nerieši Petržalka??
30. október 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
01. november 2020

Anonym

To je v Petržalke štandard tuším. Tiež riešim rovnaký problém na Hálovej a to máme krčmu priamo pod bytom. Nerozumiem, ako je možné, že v Petržalke sú takéto putiky súčasťou bytových domov, kde sú od bytov oddelené iba železobetónovým stropom, takže sa prenáša totálne každý zvuk, vibrácia, otras a ľudia sú nútení celé dni s tým žiť.
07. november 2020

Odpoveď samosprávy

K samotnému problému nedisciplinovaných osôb, ktoré porušujú vydané a platné opatrenia ÚVZ SR v súvislosti s novým koronavírusom 2019-nCoV, je nadriadenými MsP celoplošne v Bratislave vydaný pokyn, aby všetky hliadky MsP intenzívne a cielene kontrolovali dodržiavanie týchto opatrení počas služby priebežne, ale aj na základe telefonických podnetov od občanov. V prípadoch ignorovania opatrení prevádzkami, obchodmi, službami v neposlednom rade aj samotnými občanmi, sú takého zistenia MsP zasielané na Úrad verejného zdravotníctva SR pre spáchanie správneho deliktu podľa § 57 ods. 33 písm. a) zákona č. 355/2007 Z. z.
V prípade, že máte podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžete sa s dôverou obrátiť na príslušníkov MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude ihneď vyslaná najbližšia hliadka MsP, ktorá oznámenie na mieste preverí a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne v zmysle platných právnych predpisov vyrieši. Ak sa však príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom mailovej správy alebo webovej stránky, spravidla už uplynie dlhší časový úsek, priestupcovia z miesta odídu a priestupok nie je možné riešiť.

Bc. Marcela Ťarcha
09. november 2020

Jerome

zásadná chyba povoliť krčmy v bytovkach

zaujímave, že majú byt kontroly nosenia rúšok, atd., preco teda iniciativne MsP nekontroluje takéto podniky ?!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania