Komáre na Devíne

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Ľubica 19. júna 2014

Komáre. Pred pár dňami hovorili v spravách, áno budeme striekať... ale bohužiaľ nie v Bratislave, len na Záhorí. Včera zverejnili, že sa bude striekať v Devínskej. A kedy sa dozvieme, že sa bude striekať na Devíne?
Je normálne, ak po vystúpení z MHD sa musíte nastiekať hrubou vrstvou repelendu, aby človek dorazil " v zdraví" domov?
Je normálne, ak bývate v rodinnom dome, ale miesto toho, aby ste si užili teplé dni, sedíte zavretí a dívate sa na svet spoza okennej sieťky?
Je normálne, aby na každú dlhšiu aktivitu vonku použili repelent i keď Vám beží na dvore UV lampa?
Naša smola, že bývame v domoch a nie v panelákoch! Bývame pri vode, tak sa musíme s tým zmieriť!
Áno, pri bežnom výskyte,ale čo sa dá považovať, ako bežný výskyt? Je to vtedy, keď komáre lietajú v húfoch, od ráno do noci, na slnku či v tieni, pri nízkej až vysokej teplote, pri použití mechanických a elektrických odpudzovačov, pri použití repelentov?Ak je toto bežný výskyt, tak si neviem prestaviť tú kalamitu.
Kedy sa bude striekať aj na Devíne? Alebo poraďte mi, ako sa mám voči ním úspešne brániť, ak repelent,sieťky či elektrické odpudzovače nestačia? Ďakujem za odpoveď.

20. jún 2014

angela

Skutočne sú komáre problémom aj v časti pri Novom kamenolome, kde je zopár obytných domov. Je asi škoda, že v tejto časti Bratislavy nemá rezidenciu žiadny "papaláš" pretože postrek by nebol v tomto prípade problém a aj peniaze by sa našli. Takže ľudia máte - máme smolu a počkajte si na jeseň.
18. júl 2014

ivan

Problem komarov v Devinskej a Devine sa nikdy nevyriesi,je to jednoduche - ochranari, mozu za vsetko zle co sa na Slovensku deje. Ked mozu velmi silno zeleny rakusania postrekovat z lietadiel ,a u nas je problem postriekat aj z aut tak je to celkom jasnr
04. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet je staršieho dáta. Ospravedlňujeme sa, že Vám na podnet v minulosti nikto neodpísal. Skúsime Vám ale objasniť aspoň akým spôsobom sa proti komárom bojuje v dnešnej dobe. Mesto nepoužíva chemické postreky, keďže tie majú negatívny vplyv na ostatnú faunu a aj na zdravie ľudí. Hlavné mesto používa biologický prípravok nazvaný BTi. Takýto prípravok treba aplikovať ešte pred tým ako sa komáre začnú liahnuť. BTi napadá iba larvy komárova tým pádom neobmedzuje ostatný hmyz ktorý sa môže ďalej liahnuť a zabezpečovať biodiverzitu a potravu ďalším živočíchom.
Minulý rok bol opäť väčší problém s komármi a ospravedlňujeme sa za to. Mesto nestihlo spracovať monitoring liahnisk a prípravok sa tak použil neskoro. Spolu so záplavami to spôsobilo zvýšenie počtu komárov oproti minulým rokom. Tento rok je zatiaľ sucho ale aj napriek tomu mesto už teraz monitoruje liahniská komárov a je pripravené výrazne lepšie ako minulý rok. https://www.facebook.com/Bratislava.sk/videos/2600658593482454

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania