Špinavý chodník a koše

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Špinavé je skoro takmer celé námestie, a umyté nebolo asi nekoľko rokov. Smetné koše sú tiež veľmi špinavé, smetie sa vyčisťuje asi len z času na čas, umiestnenie tých košov je nelogické a nedostatočné pre normálne použitie. Chodník okrem toho že je špinavý, ešte aj rozbitý — asfalt sa nemenil už dávno, tuším okolo desiati rokov.

23. jún 2014

Di

Ja som nevidela už minimálne 2-3 roky polievať nejaký chodník alebo námestie, polievajú sa iba cesty. To sa potom nedivme že sú ošťa**. Teraz s veľkou slávou poliali chodníky pri HŽS, dá sa ale očakávať že pri pravidelnej údržbe to tam bude onedlho vyzerať rovnako. Základ poriadku totiž je pravidelná údržba a tá veru zahŕňa aj polievanie chodníkov a námestí.
17. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vzhľadom na výrazné šetriace opatrenia v rozpočte hlavného mesta z dôvodu vysokej zadĺženosti z minulých období boli nutné aj isté šetriace opatrenia na úseku údržby zelene, údržby komunikácií a upratovaní. Kosenie a úpravy zelene či vysýpanie smetných košov sa z tohto dôvodu nevykonávajú tak často, ako by sme si to všetci želali. Smetné koše sa vysýpajú denne, resp. niektoré obdeň, takže sa mohlo stať, že medzitým bol kôš naplnený. Z uvedených dôvodov však nemôžeme zabezpečiť častejšiu frekvenciu upratovania. Rovnako vzhľadom na veľmi obmedzený rozpočet hlavné mesto rekonštruuje prioritne tie úseky ciest a chodníkov, ktoré sú najviac poškodené a slúžia najväčšej časti verejnosti.

V každom prípade sa hlavné mesto a príslušné oddelenie Magistrátu snažia vykonávať aktivity tak, aby nedošlo k obmedzeniu užívania týchto priestorov. A to je aj prípad tohto chodníka. Na umývanie chodníka saponátom jednoducho nemáme. Naviac, na údržbu a čistotu chodníka neprispieva ani obchodný dom, ktorý na tomto námestí sídli a predovšetkým jemu by malo záležať na kvalite jeho okolia.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
08. september 2017

Ján

Takto už dlhé roky vyzerá kamenné námestie pred OD MAY . Je tu krik ,bitky ,neporiadok ,špina a zápach. Nikomu to nevadí. Taká istá situácia je aj v iných častiach hlavného mesta Bratislavy. Mestská polícia sa tam radšej neukáže ako je rok dlhý . Štátna polícia tam prejde autom a tvári sa že nič nevidí. Mestských poslancov to nezaujíma lebo majú iné záujmy. Takže to ostáva na nás občanov , aby sme to trpeli ďalej.
Pán starosta nasľuboval , že sa bude mnohé riešiť a nerieši sa. Zostalo len pri sľuboch.
08. september 2017

Antoan

Opitý upratovač spadol na zem a rozbil si hlavu. Pracovník ktorý dozeral na upratovačov mu povedal, choď domov ak nevládzeš. Sám popíjal za rohom so skupinkou ľudí tvrdý alkohol .
06. apríl 2021

Martin Uváček

v roku 2019 sa vymenil asfalt na väčšine námestia, odstránili sa staré koše, aj búdy, kde predávali alkohol. priestor vyzerá o dosť kultivovanejšie a čistejšie. Navrhujem podnet uzavrieť.
06. apríl 2021

Žigmund Branimír Hronsecký

Skorej by som povedal že to bolo vyriešené 🙂
06. apríl 2021

Ján

Bezdomovci chodia na potrebu do kruhu, kde sú vysadené trávy a kvety. Okolo lavičiek je plno smeti od neprispôsobivých občanov , ktorý tam denne sedia.
Asfalt bol síce vymenený ,ale len čiastočne a sú tam popraskané a nepekné fľakaté časti starého asfaltu. Narýchlo urobená rekonštrukcia. Takisto Mestská polícia prehliada tento problém . Takže sa nedá hovoriť o uzavretí podnetu.
06. apríl 2021

Žigmund Branimír Hronsecký

To je tiež pravda, ale snáď čoskoro začnú s komplexnou rekonštrukciou. Tá, čo bola pred pár rokmi, mala len odstrániť urgentné problémy, čo zväčša urobila.
06. apríl 2021

Žigmund Branimír Hronsecký

A prosím Vás, ľudia bez domova nie sú „neprispôsobiví občania“, práveže naopak, oni sa vedia prispôsobiť ťažkej životnej situácii, v ktorej sú. Uvedomte si, že napriek svojmu správaniu (ktoré je čiastočne spôsobené alkoholizmom), tiež potrebujú niekde sedieť a niekde byť, nemôžu len tak zmiznúť, lebo sa niekomu nepáčia, ale nemajú domov, kam by mohli ísť.
06. apríl 2021

Martin Uváček

Na vyprázdňovanie bezdomovov a neporiadok po nich sú tu aj iné podnety. Tento sa týkal čistoty asfaltu a špinavých košov. Som rád že zadávateľ podnetu sa stotožnil s mojim názorom. Bezdomovcov si môžete riešiť v niektorom s novších podnetov. Tento by sa mohol zavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania