Zničená odkaľovacia nádrž

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Peter 23. júna 2014

Chcem nahlásiť problém, ktorý sa vyskytol na križovatke ulíc Stupavská a Pri Kolíske. V danej oblasti sa nachádzajú odkaľovacie nádrže, ktoré sú súčasťou vodného toku, ktorý tadiaľ preteká. Tieto verejnoprospešné stavby - odkalovacie nádrže patriace pravdepodobne povodiu Dunaja, ústia do kanalizácie na Alstrovej ulici. Jedna z týchto nádrží sa nachádza na pozemku pána Jána H. (parcela č. 31/3 ) Táto nádrž, napriek tomu, že mu nepatrí, bola majiteľom spomenutej parcely znehodnotená a znefunkčnená a to vybúraním otvoru od jej prepadovej časti až po dno (viď priložená fotodokumentácia). Týmto krokom umožnil pán Ján H. voľný priechod nánosom hliny, štrku, kamenia a iných nečistôt do kanalizácie, čo bude mať za následok jej postupné upchatie. Upchatá kanalizácia zároveň ohrozuje nás, obyvateľov Rače, bývajúcich na Alstrovej ulici.

23. jún 2014

karol

Kam sme sa to dostali????ludia si tu robia co chcu a nik s tym nevie nic urobit.vadi vobec dotycnej osobe ze nici cudzi majetok???a to nehovorim o tom ze ak pride poriadna burka tak niekto bude hodne nariekat.smutne je ze na to vsetko doplati obycajny obcan!!!
23. jún 2014

jozef12

Suseda na Alstrovej sa stazovala ze mava zatopenu pivnicu,aspon vieme preco.Musim ale pochvalit dotycneho pana za kus odvedenej prace.Az na to ze ju robil asi zbytocne.Mohol to vobec rozbit???Mal stavebne povolenie???Nechapem preco to rozbijal???Aky dovod mal na to???Ach jaj ludia su hlupy!
23. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Lapač splavenín na Stupavskej ul. je ako súčasť vodného toku Stupavský potok v správe Slovenského vodohospodárskeho podniku, š.p. Podľa našich informácií, na základe podnetu správcu vodného toku poškodenie tejto vodnej stavby už rieši Okresný úrad Bratislava, ktorý v konaní zistil pôvodcu poškodenia a rozhodnutím mu nariadil uviesť vodnú stavbu do pôvodného stavu.

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
23. jún 2014

gabo.szalay

Neda mi nevyjadrit sa k clanku.Chodime so zenou okolo uz niekolko rokov so psami.Musim povedat ze dany lapac je rozbity uz asi dva mesiace a zatial okrem krasneho moderneho oplotenia sa nic nezmenilo.Som velmi zvedavy ci organy budu dbat na dodrzanie pravnych krokov a zacnu riesit problem ktory tu vznikol.Dakujem
23. jún 2014

lenka

Tiez ma zaujima ci sa to pohne spravnym smerom.A ten plot je kraaasny:-)
23. jún 2014

slavka

Ten plot nema chybu, ale o to by ani neslo. Tak, ako sa vyjadrila pani inzinierka, pan H. to ma vratit do povodneho stavu, avsak nic nenasvedcuje tomu, ze sa bude nieco diat. Pripada mi to, akoby to pan H. zatial cele "vyriesil" postavenim plotu.
23. jún 2014

Tóno

Uviesť zničený štátny majetok do pôvodného stavu je správne. Chýba mi za tento svojvôlny čin nejaká sankcia. Bežný občan dostane pokutu za zábudlivosť (napr. nerozsvietenie svetiel na automobile ) .Uvedenie nádrže do pôvodného stavu tohoto pána pravdepodobne neodradí od podobného konania v budúcnosti.
25. jún 2014

Polakovic

Keby jedna lenka nevytiahla tolko penazi pre svoj ansanbl mohli sme tu mat aj krajsi plot.
26. jún 2014

Ivana

Tomu šikovnému pánovi by som dala povinnosť vyčistiť kryté profily Stupavského potoka kam boli odplavené nánosy z tejto nádrže, tým sa zmenšila ich prietočnosť a pri väčšej búrke v Rači to potom niekde vyrazí. Ďakujeme. Prosím napíšte sem jeho meno a adresu, aby sme mu mohli ísť potom poďakovať.
28. jún 2014

lubo

Drahŷ pán Ján H.!
uvodom vsetko najlepsie k meninam, aspon takto dodatocne in memoriam.
dalej prajem hlavne vela dusevneho zdravia, aby vas postihlo viacej takychto mudrych a ohladuplnych napadov.
No a v neposlednom rade prajem mnoho STASTIA, aby Vas slaboduchy skutok nesposobil problemy dole v Raci, za ktore sa Vam radi prideme osobne podakovat.
Drzim Vam palce, aby sa Vam v hlave rozsvietilo.
L.
28. jún 2014

lubo

Drahŷ pán Ján H.!
uvodom vsetko najlepsie k meninam, aspon takto dodatocne in memoriam.
dalej prajem hlavne vela dusevneho zdravia, aby vas postihlo viacej takychto mudrych a ohladuplnych napadov.
No a v neposlednom rade prajem mnoho STASTIA, aby Vas slaboduchy skutok nesposobil problemy dole v Raci, za ktore sa Vam radi prideme osobne podakovat.
Drzim Vam palce, aby sa Vam v hlave rozsvietilo.
L.
03. august 2014

Venco

Pán Hybský v devastácii potoka úspešne napreduje. Dokonca rozobral v cca. 20 metrovom úseku betónové dlaždice ktorými bol tvorený profil potoka.
Posledné dažde vymlátili dno a brehy potoka kde boli tieto dlaždice pánom Hybským odstránené. A zodpovedné orgány asi prázninujú.
14. september 2018

Martin U

Momentálne je situácia takáto. Záchytná nádrž je prekrytá betónovými panelmi. Všade naokolo vyrástol plot, takze nie je vidieť v akom stave je odtok z nádrže. Vie MČ alebo niekto viac?
03. február 2019

Martin Uváček

Poprosím podnet opätovne preposlať MČ Rača na zaujatie stanoviska.
26. február 2019

Martin Uváček

Zatiaľ žiadna reakcia z MČ
18. máj 2019

Martin Uváček

Nejaké novinky v tomto podnete? Preposlať na MČ.
10. november 2019

Martin Uváček

Je november 2019 a stále žiadne správy o riešení tohto podnetu.
23. február 2020

Martin Uváček

Na tento podnet od roku 2014 neprišla už žiadna odpoveď.
25. apríl 2020

Martin Uváček

MČ vôbec nereaguje, neodpovedá.
19. júl 2020

Martin Uváček

Nič, stále žiadna odpoveď
11. august 2020

Odpoveď samosprávy

Situáciu so sedimentačnými zdržami sme preverovali priamo na súkromnom pozemku a s jeho majiteľom. Ten nás informoval, že obe zdrže boli čistené zo strany Slovenského vodohospodárskeho podniku, ktorý voči v podnete uvedenej úprave nemal výhrady.

V súčasnosti hľadáme ako Mestská časť Bratislava - Rača postup, prostredníctvom ktorého dosiahneme vyčistenie v súčasnosti nedostupnej zdrže, do ktorej je zvedený rigol na fotografií. Ten by šiel nad rámec nepravidelných čistiacich akcií s obmedzeným rozsahom, ktoré na mieste každoročne realizuje naše Stredisko čistoty.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania