Blagoevova - nevyznačené parkovacie miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Branislav 10. novembra 2020

Dobry den,

chcem sa opytat, kedy bude na Blagoevovej ulici zo strany Ekonomickej univerzity urobene modre parkovacie znacenie. Mame v Petrzalke parkovaciu politiku a na tejto ulici tu denne stoja DESIATKY mimobratislavskych znaciek. Jeden den som okolo panelaku Blagoevovej 18-20 napocital 57 mimobratislavskych znaciek. Dalej ma zaujima, akym sposobom sa kontroluje parkovanie na modrom parkovacom znaceni?

Dakujem

10. november 2020

Osvetlenie Ako Základ Bezpečnosti na Uliciach

Čo sa týka kontrolovania vozidiel v modrom označení tak kontroluje sa ráno aj večer. Večer je to denne od 21:00 do 01:00 ráno cca. Funguje to na princípe že pracovník s mobilom oskenuje ŠPZ a jemu sa hneď ukáže či je dotyčný registrovany alebo nie je. Ak nie je registrovany a je v modrom znaceni dostane prve zeleny upozornovaci papierik a potom cerveny. Cerveny papierik znamena ze moze dostat papucu od metskej policie, pokuta je 20eur.... pracovnici vsetky auta ktore nie su zaregistrovane posielaju metskym policajtom .... maju to celkom logicky a sikovne spravene co som sa ich pytal na ulici ked isli okolo. Jan Hrcka mal teraz online stream kde hovoril ze miest je vzdy vela k dispozicii, len musi clovek ratat s tym ze nebude parkovat pod oknami...
10. november 2020

Branislav

Dobry den. Nedostal som odpoved na moju hlavnu otazku a to, kedy bude modre znacenie aj na ulici Blagoevova od Ekonomickej univerzity ( obrazok)?
Dalej, parkujem tu denne vo vecernych hodinach a pri vsetkej ucte, ale nech mi pride pan starosta ukazat miesta na parkovanie okolo 22 hod. Samozrejme necakam ze z auta vystupim priamo do obyvacky, ale ako som napisal, parkuju tu desiatky mimobratislavskych aut. Vela krat parkujem aj okolo polnoci, pripadne skoro rano odchadzam a nikdy som na ziadnom aute nevidel nejaky farebny papierik. Akurat dva dni dozadu som videl prvy krat dvoch chalanov v reflexnych vestach ist po ulici a vyzeralo to, akoby nieco na autach fotili. Mozno to boli daní pracovnici. Potom ako presli ulicu som kruzil s autom este asi 5 x, kedze nebolo miesto a na ziadnom aute som nevidel farebny papierik a naozaj sa mi nechce verit, ze vsetkych 28 (1x nemecka znacka) mimobratislavskych aut malo registraciu. Ako hlavny problem vnimam to, ze na tejto ulici nie je modre znacenie a preto ma zaujima, kedy sa bude realizovat, kedze vsetky vedlajsie ulice su modrou oznacene, iba tato nie. Dakujem
11. november 2020

Osvetlenie Ako Základ Bezpečnosti na Uliciach

Čo sa týka konkrétneho dátumu značenie Blagoevovej písal by som priamo starostovi, tento web je super, ale všetko tu dlhšie trvá.....

Starosta

Ing. Ján Hrčka
Telefón: +421-2-68 288 819
[email protected]
16. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Ďakujeme za Váš podnet, postúpili sme ho príslušnému referátu. O ďalšom postupe Vás budeme informovať v dohľadnej dobe.
Kto? Referát mobility

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
16. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Vo vykresľovaní ďalších parkovacích miest sa bude pokračovať, keď to počasie dovolí. Zároveň značenie závisí aj od miesta, kde majú byť čiary vykreslené, nakoľko niektoré si vyžadujú dôkladnejšiu technickú dokumentáciu (napr. miesta pri ceste a podobne).
To, že na miestach stoja vozidlá s mimobratislavskými EVČ neznamená, že nepatria rezidentom. Množstvo rezidentov má schválené služobné vozidlo, ktoré má EVČ iného okresu, keďže tam má firma hlavné sídlo.
Kontrola vyznačených parkovacích miest prebieha pomocou pracovníkov MÚ cez aplikáciu na to určenú a vykonáva sa cez deň aj v noci.

S pozdravom

Referát mobility, MÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania