Úžiny-chodník-bariéra na chodníku


Vyriešený
meno
Gabriel 09. novembra 2020

Dobry den, chcel by som nahlasit podnet tykajuci sa priechodnosti Sadmelijskej z pozicie chodca od krizovatky s Plickovou hore po Alstrovu. Na tomto useku su chodniky na oboch stranach vozovky ale jedna strana (prava, ta z dola nahor) je momentalne uplne urcena na parkovanie aut a je to aj patricne znacene 3 znackami typu: státie na chodníku pozdĺžne. Ok. Ako chodec, respektujem to a idem teda na lavu stranu a stupam hore k Alstrovej. Ked vsak pridem ku krizovatke s ulicou Uziny, prave na tomto mieste by som teda cakal bud plynuly prechod na druhu stranu cesty alebo priechod pre chodcov. Momentalne to vsak vyzera tak ze tam parkuju v krizovatke auta a mne neostava nic ine iba prekluckovat poza ne a prejst cez cestu. Vedel by sa spravit kompromis aby chodec vedel ist plynulo po tom chodniku

09. november 2020

Štefan

volať MsP, podľa mňa je to križovatka a parkovanie pri križovatke upravuje vyhláška, či?
09. november 2020

Martin

MsP by poriešila, ak by šli podľa zákona tak dostanú papuču ďalší štyria :D 5m od hranice križovatky... Ale ak by tam bol prechod pre chodcov, čo by mohol byť, tak tam len tak nezaparkuju...
10. november 2020

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Od augusta 2020 máme schválený projekt nového priechodu pre chodcov cez Sadmelijskú ulicu na úrovni bránky do areálu MŠ Novohorská. S tým bude spojený aj zákaz parkovania na chodníku od tejto bráničky až po Alstrovu ulicu.

To znamená, že po jeho vyznačení prejdete na druhú stranu Sadmelijskej a po voľnom chodníku prejdete na Alstrovu.

Z rôznych dôvodov priechod stále nie je vyznačený, ale máme prísľub od nášho zmluvného dodávateľa, že k jeho vyznačeniu dôjde do konca novembra 2020.

Vzhľadom na porušovanie dopravných predpisov uvedených na fotografií preposielame podnet na Mestskú políciu s prosbou o pravidelnú kontrolu daného miesta.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
10. november 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
30. november 2020

Gabriel

Vyriesene, prechod namalovany. Dakujem.
23. január 2021

Odpoveď samosprávy

Mestskej polície Expozitúry Bratislava III boli vo veci inštruované. Zvýšený výkon hliadkovej činnosti v tejto lokalite bol zabezpečený v rámci možností personálneho stavu tunajšej expozitúry a plnenia ďalších úloh v zmysle Zákona o obecnej polícii v rámci Okresu Bratislava 3. Počas kontroly dňa 10.11.2020 v tejto lokalite hliadka mestskej polície nezistila porušenie Zákona o cestnej premávke na úseku statickej dopravy. Kontroly tunajšou expozitúrou budú vykonávané aj naďalej. Problém statickej dopravy a nedisciplinovanosti vodičov nie je problémom len tejto lokality, ale celého Okresu Bratislava 3, kde je tunajšia expozitúra vecne a miestne príslušná konať. Z toho dôvodu je táto problematika riešená príslušníkmi mestskej polície operatívne. Bezodkladne sú preverované podnety od občanov, ktoré sú oznamované telefonicky cestou linky číslo "159", alebo 02/44634804.

Bc. Marcela Ťarcha

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania