Kyjevská-vertikálna značka-neaktuálna

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Martin Stastny 15. novembra 2020

Pri rekonstrukcii mosta na Kyjevskej ul. boli osadene znacky, obmedzujuce rychlost na 30km/h. Zial boli osadene zbytocne, preto ze cela ulica Tupeho a Kyjevska je zona s 30km/h. Takto na konci mosta je znacka ktora obmedzenie rychlosti rusi, co nie je ziaduce!!!
Ziadam zrealizovat napravu, a znacky rusiace obmedzenie rychlosti odstranit.

18. november 2020

Podnety_Bronislavy

Dobrý deň.
daná značka, kt. ruší obmedzenie rýchlosti je veľký nezmysel - priam hlúposť.
Tupého je zóna, kde je maximálna povolená rýchlosť 30 km/h.

Danou rušiacou značkou spôsobí iba to, že vodiči si budú myslieť, že tadiaľ môžu tou istou povolenou rýchlosťou akou v meste t.j. 50 km/hod.
(Čo samozrejme robia na dennej báze! )

Krajský dopravný inšpektorát Vám pri tom náhodou neasistoval a také ľahké otázky okolo osadenia dopravného značenia nevie?!

Namiesto daného mohli osadiť viac značiek o pohybe chodcov a dať viac retardérov.
Vy ako admini, ktorí posuniete daný podnet ďalej na prešetrenie môžete prízvukovať.

Tupého ulica. Dáme si krátke intro: to je niekoľko stoviek áut DENNE, ktoré sa tu neustále vyhýba a robia rôzne nebezpečné manévre a celé sa to mieša s chodcami (psíčkari, rodiny s deťmi, ľudia žijúci a chodiaci z a do rodinného domu) a cyklistami na tej jednej ceste, ktorá slúži všetkým.
Stav je neúnosný. Je plne bez chodníka.
Komunikácia slúži ako autám aj peším zároveň.

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/91068/tupeho-chodnik-chybajuci
18. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za váš podnet. Podnetom sa zaoberá oddelenie investícií a verejného obstarávania.

Kancelária starostu
18. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
03. august 2021

Martin Stastny

Dobry den Samosprava,
naozaj presetrenie takehoto podnetu musi trvat viac ako 8mesiacov, to uz nemozete dokazovat svoju neochotu pomahat obcanom inym sposobom?
Ziadam o OKAMZITE riesenie podnetu!
04. august 2021

Martin Stastny

Takze aktualna situacia je nasledovna.
Po dotazovani sa na miestnom urade, som dostal necakanu odpoved.
04. august 2021

Martin Stastny

zasnem nad ochotou pomoct a riesit celu situaciu
06. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za aktualizáciu podnetu. Podľa vyjadrenia oddelenia dopravy, európskych fondov a verejného obstarávania sa jedná o DZ , ktoré nie je v správe MČ BANM. Je potrebné kontaktovať ŽSR. Požiadali sme písomne ŽSR o vyriešenie podnetu.

Kancelária starostu
06. august 2021

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Jedná sa o DZ , ktoré nie je v správe MČ BANM.
Podnet bol presmerovaný na vyriešenie - ŽSR.
06. august 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
08. august 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, Martin Stastny,

Váš komentár, ktorý porušoval pravidlá portálu bol upravený. Prosím o slušnú diskusiu bez osobných urážok.

https://www.odkazprestarostu.sk/podmienky

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
03. december 2021

Rastislav Kulich

Je neuveritelne ze ta znacka, ktora ohrozuje zdravie a zivoty ludi zijucich v tejto lokalite tam este aj po roku stale je!
04. december 2021

Martin Stastny

Áno je to neuveriteľné. Žiaľ tu je vidieť krásne diletantizmus a nezáujem kompetentných riešiť podnety občanov. Ak ale na to upozornite tak Vám tento portál koment zmaže pretože sa to nepatrí, upozorňovať na ignoráciu potrieb občanov.
04. december 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
18. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný mostný objekt bol naprojektovaný v zmysle platných noriem v roku 1927 na náhodné zaťaženie III. triedy a následne v roku 1931 uvedený do užívania výlučne pre potreby vtedajšej ČSD, Správa východnej správy pre potreby výstavby a obslužné činnosti Rušňového depa Bratislava hlavná stanica a využívanie širokou verejnosťou nebolo plánované.

Mohutnou výstavbou v okolí mosta v nedávnej minulosti a súčasnosti sa začal využívať aj pre iných používateľov. Najmä vysoká frekvencia ťažkých nákladných vozidiel smerujúca na spomínané súkromné stavby prispela k zhoršeniu technického stavu mosta.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) priebežne na základe dohliadacej činnosti sledujú technický stav cestného mosta na Kyjevskej ulici (v evidencii ŽSR ako most na Tupého ul.) v žkm 1,857. V roku 2018 bola vykonaná oprava spodnej časti mosta, spracoval sa statický prepočet cestného mosta v mesiaci máj 2020 a do konca roka 2020 bola vykonaná oprava mosta v hornej časti v nutnom rozsahu čoho výsledkom bol opravený most.

ŽSR na základe vypracovanej PD stavby, PD dopravného značenia - schváleného dopravným inšpektorátom PZ a rozhodnutia o vykonaní stavebných úprav Ministerstvom dopravy a výstavby (MDV SR), ako orgán verejnej správy vo veciach dráh podľa § 101 písm. a) zákona č. 513/2009Z. z. o dráhach v znení neskorších predpisov (zákon o dráhach) a zároveň, ako špeciálny stavebný úrad pre stavby dráh podľa § 102 ods. 1 písm. a) zákona o dráhach a § 120 zákona č.50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) označil mostný objekt v správe ŽSR podľa schválenej PD dopravným značením označili uvedený mostný objekt dopravnými značkami so zníženou zaťažiteľnosťou vozidlami do 3,5t s rýchlosťou max 30 km/hod.


Prajem pekný deň,

Ing. Ľubomír Mitas
Manažér externej komunikácie
Odbor komunikácie a marketingu
ŽSR - Železnice Slovenskej republiky
20. december 2021

Rastislav Kulich

Dobry den - vsetci chapeme ze cez most sa ma ist 30km/h, to nikto nerozporuje. Ale na konci mosta je znacka, ktora rusi rychlost 30km/h. To je ten problem - pretoze cela Tupeho je zona 30km/h. Tu znacku na konci mosta, KTORA RUSI 30km/h je potrebne odstranit! Dakujeme vopred.
20. december 2021

Podnety_Bronislavy

Dobrý deň. Viackrát sme Vám tu napísali, že ulica Tupého je označená ako zóna. Zóna, v ktorej je max. povolená rýchlosť 30 km/hod. Pre porozumenie viď obrázok, ktorý prikladám. Zhrnieme si to ešte raz. Sme v zóne, kde je povolená max. rýchlosť a to 30 km/hod. Na moste, ktorý je tiež v zóne s max. povolenou rýchlosťou 30 km/hod je osadená NEZMYSELNÁ zvislá dopravná značka, ktorá RUŠÍ max. povolenú rýchlosť 30 km/hod. Od Podkolibskej je táto oblasť v zóne, aj od Kyjevskej. Sme v zóne. My sme si ju nevymysleli. Tá zóna je tu naozaj. Všade je to ešte raz - ZÓNA. Po roku stále nenastala náprava. Rok má 365 dní, máme tu 4 ročné obdobia a za tento čas nebol nikto z oprávnených vykonať nápravu s touto jednou značkou. Toto v skutku nezmyselné konanie iba spôsobuje to, že vodiči jazdia v zóne viac ako 30 km/hod. V zóne, kde nie je chodník, kde chodník neexistuje. Takže ešte raz, ďakujeme za odstránenie značky. Ak znížite max. povolenú rýchlosť napríklad na 20 km/hod v tejto zóne, potom by mala táto značka jedine zmysel. Ďakujeme.
20. december 2021

Martin Stastny

Dobry den p. Ing Mitas, Vasaodpoved ktora hlada dovod preco to tak je ma udivuje. Vy ste tu neni od toho aby ste obcanom vysvatloval preco to tak je, ale aby ste inicioval napravu, kedze zjavne je to "ZLE".
To ze si niekto nedal namahu a neposudil projektovu dokumentaciu iba podciarkuje lajdacky pristup vsetkych zainteresovanych.

Preto ziadam admina o znovuotvorenie prispevku, nakolko nie je vyrieseny jednym nezmyselnym vyjadrenim!

A kompetentnych ziadam aby si robili svoju pracu v prospech obcanov.

Dakujem
20. december 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
myslím, že predčasné a nelogické uzatváranie podnetov na tomto portáli presiahlo rozumnú úroveň.
S pozdravom.
20. december 2021

Martin Stastny

Peter, plne suhlasim.
Tento portal sa stava nastrojom uradnikov ktory si zbieraju body za "vyriesenie" a nie nastrojom obcanov ako poukazat na nieco "zle, nespravne".

Primarne by mal takyto nastroj zlepsovat kvalitu zivota v nasom meste a nie byt nastenkou ktora prezentuje alibisticke vyjadrenia uradnikov.


@admin, nieco na zamyslenie...
20. december 2021

Peter Oravec

Martin,
tento portál ani nič iné nikdy nebol. Je to však pomerne logické, a vyplýva to z toho, že "klientom" tohto portálu nie sú ľudia, občania, zadávatelia podnetov. Klientom tohto portálu sú výlučne samosprávy.
A keď samospráva luskne prstom, tak to admin spraví. Ak samospráva napíše "uzavrieť podnet", admin podnet uzavrie s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou.
Na tom sa za daných okolností, pravidiel a najmä skutočnosti, že klientom portálu sú samosprývy, prakticky nič nedá zmeniť.
Kedysi som navrhoval spoločnú akciu zadávateľov podnetov, že by sme to ako zadávatelia podnetov otvorili ako tému voči portálu OPS, resp. voči adminom. Nikto sa k mojej iniciatíve vtedy nepripojil.
S pozdravom.
23. december 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

po prehodnotení preposielame podnet zodpovednému subjektu s dôrazom na značenie, ktoré ruší obmedzenie rýchlosti.

Pán Šťastný, prosím prestaňte s urážkami, už ste boli raz upozornený na porušovanie pravidiel portálu, v prípade ďalšieho porušenia budeme nútení pristúpiť k zablokovaniu Vášho konta.

Váš komentár bol z tohto dôvodu upravený.

Ďakujeme.

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
03. apríl 2022

Martin Uváček

Aktuálny stav je aký?
03. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,
Martina
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania