Oprava ihriska

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

V riešení
meno
Peter 23. júna 2014

Prosim o opravu sportoveho ihriska, basketbalove kose su nefunkcne alebo uplne vylomene a pletivo okolo by bolo treba tiez opravit. Dakujem

24. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
poslanci pre rok 2014 odsúhlasili opravy a rekonštrukcie nasledovných ihrísk:
Medveďovej 32
Hrobákova ul.č.25/a
Gessayova ul.č.13
Belinského 5 - 9
Budatínska 25
Budatínska 69
Bzovícka 14
Lachova - polícia
Pečnianska 13
Vyšehradská 25
Ševčenkova 12
Ambroseho 3
Smolenická 14
Krásnohorská 5
Vzhľadom na to, že finančné prostriedky na tento rok sú už rozplánované, predpokladáme termín realizácie opravy ihriska na Znievskej ulici v budúcom roku.


Mestská časť Bratislava-Petržalka
29. október 2014

Zuzana

Dobrý deň,
posielam aktuálne fotografie z ihriska, ak nie je rozpočet na opravu basketbalových košov a pletiva, verím, že sa nájdu prostriedky aspoň na vyčistenie ihriska a osadenie napr. 2 malých hokejových bránok. V minulosti toto ihrisko denne využívali deti/mládež z okolia, verím, že stačia aj finančne nenáročné úpravy, aby sa znovu sfunkčnilo. A tešíme sa na budúcoročnú celkovú opravu sľúbenú vo vyjadrení k prvému podnetu :).
03. jún 2015

Zuzana

Keďže MČ v minuloročnom vyjadrení predbežne prisľúbila opravu ihriska na tento rok, chcem podnet aktualizovať. Verím, že sa začne s opravou v najbližších dňoch/týždňoch.
27. január 2016

Lubica

Je rok 2016 a s ihriskom sa ani v minulom roku nič nezmenilo, chcela by som apelovať na MČ o vyjadrenia s k tomuto ihrisku.
28. jún 2016

Lubica

Dobrý deň,
Chcela by som aktualizovať tento projekt, lebo je rok 2016 a od roku 2014 sa nič k lepšiemu nezmenilo, práve naopak, oplotenie je čím ďalej nebezpečnejšie. Snáď sa tento rok dočkáme relevantnejšej odpovede čo sa chystá s týmto ihriskom, alebo sa čaká pokiaľ sa tam nedajbože niekomu niečo stane?
07. jún 2021

Peter

2021 ihrisko stále v zúfalom stave, prosím o pre poslanie
08. jún 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
07. máj 2022

Viera

Je uz maj 2022 a ihrisko stale bez zmeny, co keby sa o to zacali zaujimat aj poslanci z tejto lokality ?
24. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujeme sa za dlhšiu nečinnosť pri riešení tohto podnetu. Aktuálne s kolegami a kolegyňami pracujeme aj na otváraní starších, neriešených podnetov s cieľom vyriešiť čo možno najvyšší počet z nich.

Vopred ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť.

V prípade, že už podnet nie je aktuálny budeme veľmi vďační za prípadnú aktualizáciu podnetu a novú informáciu o stave.
Kto? Referát investičných činností
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
24. január 2023

Peter

nove volebné obdobie, nova zodpovednosť. kto čaká: obcania, kto sa nedočká: občania
24. január 2023

Viera

Podnet je stále aktuálny, za tie roky sa tam nespravilo vôbec nič (okrem odstránenia zdevastovaného a preto nebezpečného oplotenia) a to napriek tomu, že existujú viaceré podnety týkajúce sa tohto konkrétneho ihriska na Znievskej.
15. marec 2023

Odpoveď samosprávy

V súčasnosti prebieha postupná pasportizácia ihrísk s cieľom spracovať informačný materiál týkajúci sa stavu a umiestnenia športových ihrísk vo vlastníctve alebo v správe mestskej časti, ktorý by mal byť podkladom pri tvorbe návrhu koncepcie revitalizácie športových ihrísk. Po ukončení pasportizácie budeme vedieť potvrdiť presný počet „aktívnych” ihrísk vo vyhovujúcom / nevyhovujúcom stave a počet ihrísk, ktoré boli v minulosti uvedené do útlmu.
Mestská časť postupne revitalizuje existujúce verejné športové plochy, ktoré boli aj pred revitalizáciou „aktívnymi” ihriskami s rôznymi športovými zariadeniami (basketbalové koše, bránky, stĺpy na siete, atď.), avšak spolu s dopadovými plochami boli v nevyhovujúcom stave (napríklad basketbalové ihriská na Žehrianskej, Haanovej, Rovniankovej, Ševčenkovej, Lachovej, atď.). Prioritou bude pokračovať v obnove aktívnych športovísk s ich následnou pravidelnou údržbou a až po ukončení uvedeného procesu zvážiť možnosti rozširovania počtu aktívnych ihrísk o ďalšie zo zoznamu neaktívnych športových plôch v tých lokalitách, kde bude o to záujem verejnosti.
Mestská časť postupuje rovnakým spôsobom aj pri revitalizácii verejných detských ihrísk – cieľom je najskôr kompletne obnoviť všetky existujúce aktívne VDI v počte 55 a až potom môže byť v prípade záujmu aktívnych komunít a dostupných finančných zdrojov predmetom diskusie „oživenie“ ďalších VDI zo zoznamu pôvodných 150+, ktoré boli pred rokmi uvedené do útlmu.

V zmysle vyššie uvedeného revitalizácia predmetného športoviska nie je zatiaľ plánovaná.
Kto? Referát investičných činností
Kedy? 2024

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
15. marec 2023

Lubica

Toto ihrisko je stále aktívne, aj keď si samospráva myslí opak. Stále je využívaný jeden basketbalový kôš, ktorý tam ešte drží silou vôle. Neviem ako samospráva prišla na to že dané ihrisko je “neaktívne”.
Roky na neho samospráva kašle, aj keď bol prísľub, že bude revitalizované.
Dokedy majú občania čakať?
Už skoro 9 rokov tu je podnet a je stále nevyriešený. Kedy bude revitalizácia predmetného športoviska plánovaná?
15. marec 2023

Viera

Plne podporujem stanovisko p. Ľubici. Keby sa niekto zo zodpovedných prišiel niekedy pozrieť na toto zanedbané ihrisko, uvidel by tu už aj v tomto čase deti zo súkromnej školy NEŠKOLA, ktorá sídli na terase, ktoré tu pobehujú aj v doobednajších hodinách, ale najmä poobede, keď je pekné počasie, dokonca som s prekvapením zaregistrovala aj malého chlapca hádam druháčika, ktorý sa pokúšal aj do toho jediného koša, ktorý tu zostal, trafiť loptou. Kedysi bolo ihrisko plné športovo naladených pubertiakov ale aj dospelých, dnes je tu ihrisko bez oplotenia, bez riadneho športového vybavenia, počas leta zarastené burinou.
21. marec 2023

Lubica

Snáď bude viditeľne, že ihrisko je aktivne a to nie sú všetky deti na obrázku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania