Prešovská-nebezpečné parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení

Pri beznom pracovnom dni, parkujuce auta (ciastocne parkovanie na chodniku a ciastocne na ceste) neprimerane zuzuju sirku vozovky. Je zrejme ze pri stati je potrebne nechat volnu sirku vozovky pre kazdy jazdny smer (v danom pripade 3+3 metre). Uz v pripade ze auta stoja iba na jednej strane cesty, tak sa nesplna tento zakonny predpoklad. Ak su auta uz na oboch stranach cesty ako je zrejme z fotografii, tak tam vznikaju nebezpecne situacie, ked auto prichadza s krizovatky do toho zuzeneho priestoru a z druhej strany dalsie auto. Takisto sa tam niekedy auta totalne vyblokuju. Ked auta parkuju na chodnikoch po oboch stranach, na chodniku neostane volna sirka min. 1,5m. Navyse sa hned v blizkosti tohto zuzenia (toto miesto nebolo projektovane na parkovanie aut z oboch stran) sa nachadza krizovatka, a 4x vjazd do arealov firiem a vozidiel autosnoly, cim sa vlastne zvysuje nebezpecnost celeho okolia.
Preto navrhujem: osadit aspon na jednu stranu znacku zakaz zastavenia, pripadne namalovat Cik-cak ciaru (zakaz statia) na zem na jednu alebo obe strany.

18. november 2020

Tomáš

V tomto autíčkarskom meste pomôže iba jediné - volať políciu, počkať na nich a natáčať ich aby dali pokuty všetkým. Mesto ani štát zjavne nestoja o ľahké príspevky do rozpočtu.
19. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
20. jún 2021

MaSa

Každý deň tu vznikajú nebezpečné kolízie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania