Zbytočné stĺpiky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Ovia 24. júna 2014

Na viacerych miestach v meste su sice stlpiky, ale kedze len symbolicky a par, auta sa na dane miesto aj tak dostanu, najcastejsie, ako na foto, cez prechod pre chodcov, resp. najazd na chodnik pre kociky, staci pritom dat jeden stlipk aj tam, kocik, bike, vozickar a ludia prejdu, auto nie.

25. jún 2014

expert

ale ved podla policajtov nic neporusili, ostalo volneho 1,5m na chodniku, takze ziaden problem...
25. jún 2014

Ivan

toto mesto je tak ubohe,ze to nema obdoby.A to tu zijem (bohuzial)cely zivot
26. jún 2014

ivan

Ivan ty si ja?
26. jún 2014

Ivan

ja som ja
04. júl 2014

martin

skrabat lak, nic ine nemopoze. je to chodnik a proste ides so sirokym kocikom-bicyklom-vozikom a nemozes prejst, bohuzial musel som skrabnut......
23. júl 2014

MichaS

Majitelia aut zaparkovali ako hovada, ale svojim skutkom sa Martin stal este vacsim hovadom ako su oni, kedze poskodil cudzi majetok. Martin ma asi extra siroky kociar ked nevie prjist po 1 a pol metra sirokom chodniku.
04. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pôvodne boli dopravné zariadenia - parkovacie zábrany osadené tak, aby tam vozidlo nevošlo, niektoré stĺpiky však boli zlomené a arogantní vodiči túto situáciu zneužívajú a využívajú zlé ustanovenie zákona ( § 52 ods. 2 zákona č. 8/2009 o cestnej premávke), ktorý napriek zásadnej pripomienke mesta a osobnej
iniciatíve primátora k zmene zákona, nebola akceptovaná pripomienka na čiastočné zrušenie parkovania na chodníkoch pri zachovaní min. priechodnej šírky chodníka >1,5 m aspoň v blízkosti križovatiek. Zmenu zákona však môžu urobiť len poslanci NR SR.

Faktom zostáva, že státie vo vyústení prechodu pre chodcov je priestupkom. A hoci polícia vykonáva kontrolu v rámci celého mesta, nemôže byť v jednom okamihu všade.
Ak je občan svedkom situácie, kedy vozidlá neparkujú v zmysle predpisov, odporúčame obrátiť sa priamo na Mestskú políciu na čísle 159. Z fotografií nie je možné dodržanie predpisov vyhodnotiť ani následne riešiť ako priestupok.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
26. január 2018

Martin U

Stĺpiky boli doplnené a autá tam už nezvyknú parkovať.
29. január 2018

Ovia

parkuje sa tam zas stlpiky su prec dalsie dva
29. august 2019

Martin Uváček

Stĺpiky opravené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania