Zábrana na chodníku na Veternicovej 16

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

V riešení
meno
Michal Murcko 25. novembra 2020

Dobrý deň,
dnes som bol svedkom, ako sa matka nesúca v náruči dieťa skoro prizabila, keď sa potkla o zábranu (tzv. biskupský klobúk) umiestnený priamo v strede vstupu na priechod pre chodcov na Veternicovej 16. Ak je tam táto zábrana nutná a nemôže byť odstránená, tak ju prosím aspoň viditeľne (žlto-čierno podľa STN) označte. Ideálne by tam bolo osadiť stĺpik namiesto tejto zábrany.
Ďakujem.

26. november 2020

Michal K.

nutna tam urcite je, pretoze inak tam neprejdete kvoli parkujucemu autu. ale mala by vsak byt lepsie viditelna.
26. november 2020

Michal Murcko

Parkujúce auto na priechode, za to ja asi pokuta ak nie odťah... či sa mýlim. Ak je tam nutná tak nech je to radšej dobre označený stĺpik.
26. november 2020

Michal K.

predpisy su jedna vec, realita a cinnost MsP uplne ina
27. november 2020

Radovana Straube

Zaujímalo by, či kvôli tej zábrane tade vôbec prejde vozíčkar.
27. november 2020

Roman Mihalik

Vozíčkar je na okraji záujmu, dobre to bolo/je vidno aj na rekonštrukcii električkovej trate. Nepomohli viacnásobné podnety, videá a ani dohľad komisára pre telesne postihnutých...
27. november 2020

Marian

Zabrana je tam zbytocna a nebezpecna. Tam nebude parkovat nikto. Je to na prechode a auto sa tam ani nevojde. A ak ano, trena upozornit mestsku policiu. Nestoji to za hroziace riziko zranenia. Treba ju odstranit skor ako sa niekto zrani. A do budocnosti radsej rozmyslat, ako bezhlavo vsade osadzat zabrany.
27. november 2020

Michal K.

prepokladam, ze zabranu tam bola osadena prave kvoli parkujucim autam, ked uz niekoho nebavilo sustavne volat MsP, pocuvat otraveny hlas pana z dispecingu, a ked uz na podnety ani nereagovali. takych miest je okolo neurekom, kde by sa parkovat nemalo, a predsa sa parkuje
27. november 2020

Marian

Ja zase dufam, ze ked sa tam niekto zrani, zazaluje povodcu tohto riesenia. A vysudi primeranu nahradu. Normalne riesenie nie je, ak si hocikto zmysli, na chodniky davat prekazky a na cesty spomalovacie retardery kazdych 5 metrov. Chodec pred prechodom sa ma sustredit na premavku a nema primarne pozerat pod nohy.
18. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
19. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet preveríme, zábranu tzv. biskupský klobúk môžeme odstrániť, resp. zameniť za dopravný stĺpik. Nakoľko sa jedná o nové dopravné zariadenie, stĺpik bude potrebné dať schváliť predloženým POD na Krajský dopravný inšpektorát, ktorý ho môže a nemusí určiť na danom mieste, nakoľko sa jedná o duplicitu dopravného značenia. V zmysle zákona 8/2009 o cestnej premávke nesmiete parkovať takým spôsobom, že blokujete priechod pre chodcov a nesmiete parkovať ani na chodníku takýmto spôsobom (kolmo na komunikáciu). Čiže ak sa zábrana odstráni, nová tam nemusí automaticky pribudnúť.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravy
Kedy? 2. štvrťrok 2021

Bc. Michal Klaučo
oddelenie dopravy a životného prostredia

Tel.:00421 2 70711273

Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
www.karlovaves.sk
19. máj 2021

Michal K.

ak tam nebude stlpik, bude tam stat auto.
pracu MsP nema zmysel rozoberat.
19. máj 2021

Michal Murcko

Čo tak pouvažovať nad nejakou kamerou...myslím že to nie je jediné miesto kde su priestupky...a okrem toho je tam škola tak možno pre zvýšenie bezpečnosti všetkých...
19. máj 2021

Michal K.

to su naklady a niekto by to musel vyhodnocovat. nerobme si iluzie, nie sme vo viedni...
19. máj 2021

Michal Murcko

Keď to môže fungovať v Devínskej tak pre o nie na Dlhých Dieloch...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania