Šintavská - označenia "zákaz vstupu so psom"

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Milan Sukenik 29. novembra 2020

Dobrý deň,

na chodníku na Šintavskej ulici 12-22 pribudli vo vnútrobloku pred každým vchodom označenia "zákaz vstupu so psom".

Keďže podľa aktuálne platného "Všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti Bratislava-Petržalka č.10/2019 z 10. júna 2019, ktorým sa bližšie upravujú niektoré podmienky držania psov na území mestskej časti Bratislava-Petržalka" §4 ods. 2 môže zákazové značenie umiestniť iba osoba, ktorá má právny vzťah k danej nehnuteľnosti, chcem sa informovať, či tieto označenia umiestnil vlastník parcely C1828 LV1748 a teda Hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava. Ak áno, tak na základe čoho sa rozhodol vlastník umiestniť tento zákaz?

Ďakujem.

09. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
V zmysle zákona č. 282/2002 Z.z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, môže obec VZN vyhradiť miesta, kde je voľný pohyb psa zakázaný, alebo vstup so psom zakázaný. Štatútom hlavného mesta SR Bratislava bola táto možnosť presunutá z kompetencii Hlavného mesta SR Bratislava na mestské časti. Mestská časť priestor vyhradila z dôvodu, že sa tam nachádza detské ihrisko a išlo o obnovu značenia, ktoré sa tam už v minulosti nachádzalo. V blízkosti sa zachádza dostatok verejnej zelene, ktorú môžu bez obmedzenia využívať aj majitelia psov.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
15. december 2020

Milan Sukenik

Dobry den, dakujem za info. Este mam doplnujuce otazky. Zakaz sa tyka vstupu so psikom na zelen, ci uz aj na chodnik, kde je zakaz namalovany? Ak uz aj na chodnik, tak je to trosku obmezdujuce, kedze v takom pripade su majitelia psikov pocas vencenia obmedzeni na pouzitie vchodu len z jednej strany bytovky. Nebolo by rozumnejsie osadit tabule ako su napr. pri ihrysku medzi Sintavskou a Budatinskou? Pre info: Od skolky na Strecnianskej sa da na zelen pri ihrisku vstupit bez porusenia zakazu, takze cele oznacenie je zrealizovane trosku chaoticky a nerozumne. Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania