Chýbajúci priechod pre chodcov Prievozská-Stará prievozská

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Fero 30. júna 2014

Žiadam o zriadenie priechodu pre chodcov - jeho vyznačenie na križovatke (možno sa jedná o odbočku na účelovú komunikáciu, či mimo cesty) Prievozskej ulice a Starej prievozskej.
Pri odbočení z Prievozskej na nie je na ceste vodorovné ani zvislé značenie informujúce o križovatke, mnoho vodičov odbáča z prostredného pruhu vo vysokej rýchlosti, križuje buspruh a následne ohrozuje chodcov v mieste chýbajúceho priechodu. Navyše nie je zrejmé kto má v tomto mieste prednosť - či chodci, alebo motoristi.
Oproti minulosti sa v tomto mieste vybudovaním administratívneho centra a obchodu s elektronikou výrazne zvýšila frekvencia áut aj chodcov. Zriadenie priechodu tak má naozaj zmysel.

02. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Vykonali sme obhliadku s dopravným inžinierom Krajského dopravného inšpektorátu. Bude vypracovaný projekt organizácie dopravy riešiaci dopravné značenie IP 6 a V 6a Priechod pre chodcov. Po odsúhlasení projektu organizácie dopravy v Komisii pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy bude realizácia priechodu zaradená do zoznamu plánovaných prác.


kancelária starostu
25. júl 2014

Fero

Ďakujem kompetentným, dnes v dopoludňajších hodinách bol priechod pre chodcov nastriekaný, značky osadené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania