Tbiliská-Mestský mobiliár-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý

Dobrý deň, chcel by som navrhnúť či by mohla mestská časť vylúčiť vyznačený úsek chodníka zo zimnej údržby pre účely sankovania? Je to asi jediný poriadny kopček v centre Rače, kde sa dá bezpečne s deťmi sánkovať, kde nehrozí vybehnutie na cestu alebo poškodenie zaparkovaných áut. Je to len návrh... Vďaka za reakciu.

04. december 2020

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Jedná sa o chodník, ktorý je v našej správe a zo zákona máme povinnosť zabezpečiť bezpečnosť pohybu po tomto chodníku. Z toho dôvodu je aj zaradený do nášho plánu zimnej údržby.

Vzhľadom na to, že ide o chodník, ktorý je menej prioritný z pohľadu zimnej údržby je čistený až po zabezpečení bezpečnosti na chodníkoch pri hlavných dopravných ťahoch. Nejaký čas preto môže byť využitý na sánkovanie pri dodržiavaní rešpektu voči chodcom na danom chodníku.

Do budúcnosti sa však nebránime ponechaniu chodníka pre účely sánkovania. Musí tomu však predchádzať širšia diskusia s obyvateľmi.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
13. január 2021

🌳

Máme prvý deň, kedy by sa dalo sánkovať, a chodník je odhrnutý. Pritom ďalší chodník je hneď nad kopcom. Škoda.
13. január 2021

Martin

Nič iné neostáva len zobrať lopatu a zachádzať aspoň 3m chodníka
10. február 2021

🌳

Situácia sa so snežením zase opakuje, žiadne dočasné ponechanie snehu sa nekonalo. Keby ho bolo viac, dal by sa partizánsky nahádzať naspäť, ale to asi nebude. Pekný príklad, že všetko dobré (rýchla zimná údržba) je na niečo zlé 😥
10. február 2021

Martin

Ooooooo škoda :((( Určite to aj posolili...
16. február 2021

🌳

Dnes ostal predmetný chodník zatiaľ neodhrnutý, vďaka v mene celej sánkarsko-bobovej loby 👍. Dúfam, že sa nenájde niekto z iného brehu a nebude sa sťažovať. Ale verím, že nie, alternatívne chodníky sú odhrnuté ukážkovo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania