Kadnárova-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Marcel Schvantner 04. decembra 2020

Dobrý deň,
chcel by som upozorniť na stále nebezbečný priechod pre chodcov na ulici Kadnárova smer do centra. Na prechode je osadené zrkadlo, ktoré sa občas pod vplyvom poveternostných podmienok bud jemne pootočí a nie je možné vidieť vodičov prichádzajúcich zľava. Pri vlhkosti ráno, môže byť zahmlené. Rýchlosť (40!) na tomto úseku sa napriek značeniu nedodržiava. V tieto zimné mesiace dokonca nesvieti ani jedna zo starých pouličných lámp. JEDNÉHO DŇA TU NIEKTO ZAHYNIE!!! Vaše riešenie z roku 2018 nie je dostatočne účinné. Riešenie je v osadení reálnej fotopasce (POZOR RADAR!) alebo kvalitným retardérom z asfaltu. Obyčajný vytlčú a bude tam ale hlučný a neučinný. Pri nasťahovaní obyvateľov Rínok Rača sa situácia len zhorší. Skúste sa tam prechádzať počas premávky a dáte mi za pravdu.

04. december 2020

Odpoveď samosprávy

Podnet preposielame na Magistrát, ktorý je správcom tejto komunikácie.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
04. december 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
07. december 2020

Tim

Tie výjazdy z nových sídlisk tam sú katastrofálne. Myslim, že sú také dva. Je len otázkou času, kedy tam niekoho zabije. V zásade jediným riešením s ohľadom na bezpečnosť sú semafory.
08. december 2020

Martin

Buď semafory, alebo široký betónový retarder... Je to skutočne veľmi nebezpečné miesto.
10. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. december 2020

Marcel Schvantner

Pre príklad nefunkčných a teda zbytočných retardérov posielam obrázky z Kadnárovej ulice o pár stoviek metrov ďalej. Toto je príklad vyhodených peňazí overených časom. Tento typ si myslím sa v BA neosvedčil a nepokračoval by som v jeho nasadzovaní. Radšej raz a kvalitne. Nech tu nemusíme vypisovať o par rokov opäť. Ďakujem.
14. december 2020

Robo

Tie retardéry sú hrôza. Povinne by si ich mali nainštalovať pred dom tý, ktorý retardér požadovali aj tý, ktorý ho schválili. Ak je tam 40-ka,tak retardér musí umožniť pohodlnú jazdu 40-kou.
14. december 2020

Robo

Uf, klávesnica v mobile...
25. december 2020

Rasto

Po dostavne Rinku tadial bude chodit 600 aut za hodinu... Som zvedavy ako.
10. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

bude vypracovaný projekt s návrhom spomaľovacích prahov - vankúšov, ktoré spomalia osobné vozidlá, ale sú prijateľnejšie pre cyklistov.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
13. apríl 2021

Marcel Schvantner

S Vaším riešením nesúhlasím, som úprímne sklamaný. Dôvody neefektívnosti spomaľovacích vankúšov som opísal v situáciach z praxe.
16. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Vaše skúsenosti sú viazané k spomaľovacím prahom.
V tomto prípade navrhujeme 4 vankúše-v každom jazdnom pruhu a z oboch strán priechodu.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
16. apríl 2021

Marcel Schvantner

Dobrý deň,
prahy, vankúše, efekt bude rovnaký.

Stačil by jeden spomaľovací retardér z asfaltu smerom do centra, to znamená v jednom pruhu. V tej pravotočivej neprehľadnej zakrúte. Vyriešené pre každé ročné obdobie. Z opačnej strany chodec vidí prichádzajúce auto a auto vidí jeho. To či zastaví chodcovi závisi od výchovy vodiča a reálneho zhodnotenia chodcom, či sa mu oplatí vstúpiť na vozovku.

Načo bude vankúš z pravej strany ak nikto nebude na prechode? Vodič nevidí nikoho na prechode ale spomalí aj tak kvôli vankúšom - bezdôvodne?

Prečo si nedáte povedať? Za ušetrené peniaze Vaším riešením sa už teraz môžete niekomu skladať na veniec.

Dúfam, že si tento podnet nebudú raz čítať pozastalí obete. Lebo potom máte skutočný problém, máte ich na svedomí, nech už sa za názvom skrýva ktokoľvek... Magistrát hlavného mesta SR.
16. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pokiaľ Vás správne chápeme, Vami navrhované riešenie je spraviť tu spomaľovač z asfaltu.
Toto riešenie je po bezpečnostnej stránke rovnako dobré, ako riešenie navrhnuté nami, ktoré prináša výhody aj v ďalších oblastiach.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
19. apríl 2021

Marcel Schvantner

Dobry den,

na ceste Alstrova, ktoru prevazne vyuzivaju rezidenti a cyklisti sa nachadza Vase riesienie - spomalovaci vankus. Pripajam fotografiu. Toto riesenie je lacne, neefektivne, momentalne poskodene a nikto to samozrejme neriesi.

Opat Vam budu ludia vypisovat, ze to tam mate ist opravit. A to chcete takto riesit frekventovanu Kadnarovu?

Takze moj navrh riesenia s tymto pocita. Nie je potrebna ziadna udrzba asfaltoveho spomalovaca. Ziadne vypisovanie si s magistratom, ziadne odkazy pre starostu.

Pokial Vas uz toto nepresvedcilo, tak uz Vas nepresvedci nic.

Dakujeme magistratu a zodpovednym za neriesenie dopravnej situacie, za zlu bezpecnost prechodu a za ignorovanie obyvatelov navrhom z terenu, ktore by toto pomohli vyriesit dlhodobo.

Vase riesenia od stola pocitaca jasne hovoria o nekvalite a kratkodobom rieseni.

Dakujem za odozvy, ale uz sa viacej k tejto teme nebudem vracat. Uviedol som viacero prikladov aj s fotografiami. Vy ste neposkytli nic len genericku odpoved.
28. október 2021

Martin Uváček

Ono spomalovace by chcel dávať na cesty každý komu sa nepáčia rýchlejšie idúce autá. Ale keď príde k tomu, že sa začnú budovať pod jeho oknami - tak je z toho zas cirkus, protesty, presuňte to inam, nám tu teraz budú búchať autá, sú tu malé deti, starí ľudí, chceme v lete spať s otvorenými oknami, atď. Ľudia v panelákoch na Kadnárovej 104-108 by Vám asi takto poďakovali za vaše rušenie so spomaľovačom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania