Hydinárska-spomaľovač-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

Uzavretý

Poprosim umiestnit aspon dva retardery podlz hydinarskej ulice. Auta tu chodia rychlo priamo na obchvat alebo k buducemu Lidlu. Takisto chybaju bezpecne priechody pre chodcov.

06. december 2020

Lukas Dilik

Emisie nie su dolezitejsie ako ludske zivoty. A podla mna ten clanok je uplne scestny lebo 2030 chce Britania zakazt aj spalovaci motory tak neviem ci bude este riesit emisie v 2040...
07. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe stanoviska Krajského dopravného inšpektorátu z Odboru dopravnej polície PPZ, s bývalou dopravnou značou IP8 "Spomaľovací prah" podľa novej vyhlášky č. 30/2020 Z.z. schválenej v apríli r. 2020 sa neuvažovalo z dôvodu, že jej použitie je kontraproduktívne k dodržiavaniu ustanovenia najvyššej dovolenej rýchlosti v obci.
Uvedená značka je z pohľadu vyhlášky vyjadrenie doplňujúcich informácií pomocou iných čiar, nápisov alebo symbolov ako tých, ktoré uvedené v prílohe č. 6 (§ 10 ods. 5). Ich vzory má zverejniť ministerstvo dopravy (§ 29 ods. 2), kým nedôjde k zverejneniu aktualizovaných vzorov, možno používať aj vyobrazenie podľa doterajších predpisov, avšak s ich prispôsobením podľa normatív daných jednak vyhláškou (napr. že prípustná je iba vodorovná značka bielej farby), ako aj technických predpisov (rozmery, retroreflexia, atď.).
Vzhľadom na uvedené Miestny úrad Mestskej časti Bratislava – Pod. Biskupice, z dôvodu dodržiavania platných právnych predpisov na území SR, nemôže realizovať uvedené dopravné značenie.
S pozdravom

ref. dopravy a MK
07. december 2020

Lukas Dilik

Miestny úrad Mestskej časti Bratislava – Pod. Biskupice by mal nateraz realizovať doplnenie priechodov pre chodcov, vobec nikde nieje priechod na hydinarskej ktory by bol umiestneny kolmo na os vozoky aby spajal lavu a pravu stranu a takisto nie je ani k zastavke Vinohradnicke, tam prakticky ani jeden priechod neexistuje a jediny co tam je smeruje paradoxne na vjazd/vyjazdy cesty. Tymto by sa mal MC zaoberat, ked sa neda docasne pridat spomalovac.
Dakujem
12. september 2021

Lukas Dilik

mozete zavriet. dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania