Starý most-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Ľudia neustále vesaju zámky na zábradlie starého mosta. Nepomohlo by upozornenie na viditeľnom mieste v Slovenskom a Anglickom jazyku, že zámky budú odstránené? Niektoré mestá taktiež na mosty pridávajú dodatočne konštrukciu, kde ľudia môžu pripnúť zámok a nebude odstránený. Pomohlo by to starému mostu?

05. december 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
09. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
17. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

plochy zábradlia na mostoch nie sú primárne určené na vešanie akýchkoľvek tabúľ. Účinok tejto tabule by bol tiež otázny. Visiace zámky sú priebežne odstraňované a toto odstraňovanie sa deje aj na mostoch v zahraničí. Myslíme si preto, že väčšine návštevníkov ako aj obyvateľov je zrejmé, že zámky tam dlho nevydržia. Napriek tomu ich niektorí občania vešajú naďalej (a my ich naďalej odstraňujeme).
Momentálne sa snažíme o znižovanie počtu reklamných a informačných tabúľ (naopak pri zmenách návykov tabule používame vo vyššej miere, na čo máme pozitívne ohlasy). Magistrát v súčasnosti neplánuje osádzať informačné tabule na mostných konštrukciách.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania