K Horánskej studni-informačná tabuľa-poškodená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

Vyriešený

Odpadnutá tabuľa Prevádzkového poriadku na rozhľadni na Devinskej Kobyle. Bola prilepená obojstrannou páskou. (?!) Žiada sa ju prišraubovať.

07. december 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Devínska Nová Ves
07. december 2020

Roman Mihalik

Ja som ich upozornil, že v stavebnom povolení je max. kapacita 15 ľudí a na tabuli 30. Ani po mesiaci som nemal odpoveď, tak som cez infozákon požiadal o vysvetlenie prečo. Na to mi alibisticky odpísali, že oni na mail nemôžu odpovedať, v lehote som nedoplnil podanie (email) o podpis a keďže nemali moju adresu, nemohli mi ani písomne odpovedať. Som zvedavý ako budú reagovať na tento Váš podnet, keďže ste neuviedli adresu a ani dokument nepodpísal zaručeným el. podpisom.
07. december 2020

Slavomír Trnavský

To odpovedali dosť neprofesionálne. Infozákon asi neukladá povinnosť mať el. podanie opatrené el. podpisom. Čo píšete, som si nevšimol. Je to dosť závažné, myslím.
07. december 2020

Roman Mihalik

Asi som to opísal nejasne, tak upresním. Na infozákon mi odpovedali bez problémov, ako odpoveď prečo mi neodpovedali na email uviedli to, čo je v prílohe. Preto som zvedavý ako zareagujú teraz.
01. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, prevádzkový poriadok sme sa snažili opätovne pripevniť na viditeľné miesto.
Tabuľu s Prevádzkovým poriadkom nie je možné prišraubovať k nosnej konštrukcii veže, aby nedošlo k jej poškodeniu. Nový spôsob umiestnenia prevádzkového poriadku zvažujeme a máme záujem ho umiestniť tak, aby bol stabilný. Spôsob využívania vyhliadkovej veže je i na informačnej tabuli, ktorá je upevnená na zábradlí schodiska a informuje o tom návštevníkov.
Pre upresnenie informácií p. Mihalika poukazujeme na to, čo je záverom zverejnenej odpovede od nás, a to informácia:
Nebolo potrebné vykonať nápravu ohľadom nesprávne uvedenej maximálnej kapacity rozhľadne na Devínskej Kobyle na informačnej tabuli, pretože údaj, ktorý je uvedený na informačnej tabuli – prevádzkovom poriadku ohľadom maximálnej kapacity rozhľadne, je správny a vychádza z projektu pre realizáciu stavby - realizačného projektu, kde bola statika konštrukcie vyhliadkovej veže prehodnotená tak, aby uniesla vyšší počet návštevníkov bez obmedzenia konkrétnym počtom. Preto je v prevádzkovom poriadku uvedený odporúčaný max. počet návštevníkov pre dôvody, ktoré sú tam spomenuté."

S pozdravom

oddelenie VDŽP
MÚ MČ Bratislava-Devínska Nová Ves
01. marec 2021

Roman Mihalik

A že nereagujete na podnety podané emailom z dôvodu absencie zaručeného el. podpisu a neuvedenej asresy ale reagujete na podnety cez túto stránku áno a uplatňujete teda dvojaký meter sa nevyjadríte?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania