Chodnik

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
M 30. júna 2014

Dobry den,
chcem sa spytat,ci sa niekedy najdu konecne peniaze aj na opravu tohto chodnika.Takto to vyzera cca po 5 minutovom miernom dazdi.
Oprava uz bola raz slubena a to v roku 2011 pri navsteve primatora Bratislavy.

Marta F.

10. júl 2014

M

Dobry den,
dnes som sa presla po uliciach nasej mestskej casti a vidim ze sa niektore useky chodnikov opravuju.Ziadam vas, aby sa aj tato cast chodnika zaradila medzi tieto useky a konecne sa dala do poradku .Doteraz nebola ziadna rakcia na podnet, ktory sa tykal tohto chodnika.



15. júl 2014

JFK

Dobry den,
bude tu napisane aj vyjadrenie k tomuto podnetu? Vsimla som si, ze podnety, ktore boli napisane za tymto uz su davno vyriesene a k tomuto ani odpoved nie je.
21. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dovoľujeme si vás informovať, že MČ BA – Vajnory ako správca komunikácií je povinná zabezpečiť odvedenie dažďových vôd, ktoré spadnú priamo na teleso komunikácie alebo chodníka, nie je povinný odvádzať vody pritekajúce na komunikáciu alebo chodník z okolitých nehnuteľností. Na chodníkoch a komunikáciách sa zhromažďujú aj dažďové vody vypúšťané z priľahlých nehnuteľností, čím sa kumulovanie vôd vo verejnom priestranstve znásobuje. Podľa § 10 zákona č. 135/1961 Zb. cestný zákon musia vlastníci nehnuteľností v susedstve ciest urobiť opatrenia na vlastné náklady, aby zamedzili odtoku vody na verejné priestranstvo.

V MČ Vajnory nie je plnohodnotne riešená dažďová kanalizácia, nachádza sa len v niektorých úsekoch s napojením do recipientov, okolitých vodných tokov. Mestská časť v predchádzajúcich rokoch zabezpečila vyčistenie dažďovej kanalizácie, čo prinieslo zlepšenie odvádzania dažďových vôd. V časti chodníka, ktorý je zobrazený na priloženej fotografii je možné riešiť odvodnenie s napojením do najbližšej dažďovej kanalizácie. Technické riešenie je finančne náročnejšie, z uvedeného dôvodu môžeme túto opravu navrhnúť na nasledujúce obdobie aj s vyčlenením finančných prostriedkov na realizáciu.

Nemáme informáciu o tom, že by primátor Bratislavy v r.2011 sľúbil opravu chodníka na námestí na Roľníckej ul.

S pozdravom

Ing. Ján Mrva, starosta
24. júl 2014

jk

Ako je potom z parkoviska oproti tohto chodníka odvádzaná voda, keď po silnom daždi je tam vody po členky. Problém zobrazeného chodníka vidím inak. Po tu vykonávaných neustálych rozkopávkach sa nikdy nedal chodník tak, ako bol vybudovaný svojpomocne obyvateľmi.Vidieť to ako je zdvihnutý oproti obrubníkom. Spoločné dvory /aj cesta/ boli vždy spádované smerom na ulicu.Vždy to fungovalo,že voda rýchlo po daždi zmizla. Aj teraz sa tu búra dobrý chodník, je tu rozkopávka, ale úradná tabula mlčí.
13. apríl 2015

Veve

Odpoved na podnet je klasicka vyhovorka.Starosta a dalsi berú peniaze od ovbyvatelov ale sluzby sa im poskytovat nechce.Ako to ze podnet je "v rieseni" uz 9 mesiacov???
19. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vzhľadom na nedostatočnú výšku finančných prostriedkov na r. 2015 na opravu komunikácií a chodníkov sme predpokladali, že oprava v tomto roku nebude môcť byť zrealizovaná. Ale ešte čakáme na rokovanie zastupiteľstva BSK, či budú aj našej mestskej časti odsúhlasené –schválené nejaké prostriedky formou dotácie na opravu ciest a chodníkov alebo nám v 3. kvartáli 2015 zostanú nevyčerpané finančné prostriedky a bude môcť byť aj táto oprava zaradená do plánu ešte v tomto roku.
Ďakujeme za porozumenie.
S pozdravom

Ing. Zuzana Klaučová
vedúca stavebného oddelenia
19. máj 2015

JFK

Vazena pani Klaucova, to snad nemyslite vazne tuto odpoved? Takmer po roku nahlasenia podnetu tu pisete, ze nemate financie na takuto vec, ktora nie je otazkou len posledneho roka. Situacia na predmetnom chodniku je zalezitstou niekolkych rokov. V prvom radej by sa danej situacii mohlo predist, ak by spravne fungovala kanalizacia a vodarenske auta nemuseli chodit stale odcerpavat vodu. Tieto auta stavaju presne na tom mieste, kde vznikla priehlbina. Cize, ak bude fungovat vsetko tak, ako ma, nebudu musiet tazke auta stavat na chodniku a odcerpavat vodu. Taktiez mi nehovorte, ze na to nie su financie, kedze taky chodnik na ulici Pri Mlyne je davno opraveny a to bol neskorsie poskodeny ako tento. Tak isto, keby sa tie chodniky len tak "neflekovali", tak by vydrzali v opravenom stave dlhsie. Takze Vas ziadam, aby ste predmetnu situaciu urychlene napravili a nie "flekovanim", ale riadnym opravenim chodnika. Pri vstupe na tuto ulicu, na tzv. namestie, mi je na vracanie a nie na potesenie.
31. august 2015

M

Prehlbeny chodnik na Rolnickej

Pisem opat uz s viac ako rok neriesienym odkazom (vid fotodokumentacia). Ide o chodnik na Rolnickej ulici, ktory do dnesneho dna nebol opraveny. Viete mi povedat, kedy sa s tym uz konecne bude nieco robit, kedy bude opraveny? Dakujem.
07. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vzhľadom na nedostatočnú výšku finančných prostriedkov vyčlenených na r. 2015 na opravu komunikácií a chodníkov, oprava v tomto roku nebude môcť byť zrealizovaná.

V časti chodníka, ktorý je zobrazený na priloženej fotografii je možné riešiť odvodnenie s napojením do najbližšej dažďovej kanalizácie. Technické riešenie je finančne náročnejšie, z uvedeného dôvodu môžeme túto opravu navrhnúť na nasledujúce obdobie aj s vyčlenením finančných prostriedkov na realizáciu v roku 2016.

S pozdravom

Ing. Zuzana Klaučová
vedúca stavebného oddelenia
30. marec 2017

M

Dobry den
Ziadam aby ste objasnili akym sposobom bol vyrieseny tento podnet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania