Znečistená zastávka Cintorín Slávičie údolie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený

Znecistena zastavka Cintorin Slavicie udolie, smrad a odpadky. Za tento neporiadok je zodpovedne mesto, pretoze ignoruje pocet ludi na zastavke. Na zastavke, kde byva 7000 studentov, je jeden maly kos.

29. jún 2014

K

Podobné je to aj na parkovisku
14. júl 2014

K

Magistrát sa neunúva ani reagovať, nieto ešte riešiť ...
04. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet bol odoslaný na Dopravný podnik Bratislava, ako zodpovednému za čistotu a poriadok na zastávkach.

Vzhľadom na výrazné šetriace opatrenia v rozpočte hlavného mesta z dôvodu vysokej zadlženosti z minulých období boli nutné aj isté opatrenia na úseku údržby zelene, údržby komunikácií a upratovaní. Smetné koše sa vysýpajú denne, resp. niektoré obdeň, takže sa mohlo stať, že medzitým sa smetný kôš naplní. Z uvedených dôvodov však nemôžeme zabezpečiť častejšiu frekvenciu upratovania.

Tento podnet však nie je ani tak o frekvencii upratovania, ale viac o tom, aký majú obyvatelia mesta vzťah k svojmu verejnému priestoru. Nie ja to ani o smetných košoch, ktoré nie sú povinnou výbavou zastávky. Kultúrni ľudia nevyhadzujú odpadky na zem, a ak aj náhodou nie je v blízkosti kôš (koľko odpadu potrebujete vyhodiť na zastávke?) tak si svoj odpad zoberú so sebou a zlikvidujú ho v komunálnom odpade.

Vedenie hlavného mesta však intenzívne pracuje na zlepšení finančnej kondície mesta, preto veríme, že v budúcom období budeme môcť urobiť viaceré potrebné opatrenia aj v oblasti čistoty a poriadku.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
25. máj 2015

Admin BA-Karlova Ves

Podľa dnešnej odpovede samosprávy k podnetu https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/15582/zastavka-cintorin-slavicie-udolie by malo byť okolie zastávky vyčistené Mestskou časťou Karlova Ves.

Michal Molčányi
administrátor Odkazu pre starostu pre Bratislavu - Karlovu Ves
25. máj 2015

Anonymný užívateľ

Možno, že bezprostredné okolie zastávky bolo vyčistené, ale všade okolo bolo dnes podvečer množstvo odpadkov a špiny.
26. jún 2016

Jozef

Kose su preplnene, odpadky vsade v okolí zastavky Cintorín Slavicie udolie.
26. jún 2016

Anonymný užívateľ

Na celom úseku dlhej ulice od cintorína až po vyústenie do Mlynskej doliny pri ZOO je absolútny nedostatok smetných nádob - iba 1 malý ks na každej autobusovej zastávke. Medzi zastávkami nič. Kam majú ľudia smeti dávať ?
27. jún 2016

Anonymný užívateľ

Pri cintoríne je veľké parkovisko, bez jediného smetného koša. Trvalo je tam na zemi, v kríkoch, na kríkoch množstvo odpadkov. Smeti nie je kam zahodiť ...Je najvyšší čas do celej doliny nainštalovať dostatočné množstvo smetných nádob.
04. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. O situácii sme informovali správcu komunikácie. Situáciu preverí a v prípade voľných finančných prostriedkov urobí nápravu.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
24. august 2016

Jozef

Odpadky pri zastavke Cintorín Slavicie udolie: plechovky, flase.
16. november 2019

Lukáš Bartošovič

zdravim, uz je to o nieco lepsie, pribudol kos v kute zobrazenom na titulnej fotografii podnetu
nejake smetne nadoby su aj na konci obratiska, ale tie su zrejme urcene pre DPB (alebo Alibabu)
pripajam sa k nazoru, ze problem nie je ani tak v pocte/kapacite smetnych kosov, je to o ludoch (a nie iba o studentoch, tamojsie prevadzky/podniky navstevuju vo vecernych a nocnych hodinach casto aj robotnici so slabym zmyslom pre kulturne prostredie zastavky MHD)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania