Gercenova - reklama - vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

dalsia reklama. krizovatka gercenova-zaporozska

11. december 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
11. december 2020

Ajeťák

To je reklama zvesená z lampy, ktorú urezali a čaká sa na jej výmenu. Predpokladám, keďže siemens mení lampu a nechce cudzí majetok "ukradnúť", tak ju nechal dočasne na tomto zvyšku lampy :)
11. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie stavebných činností

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. december 2020

NaTrnavke

Mesto zarobi ročne na tychto reklamnych tabuliach na stlpoch smiesnych 41tisic eur. Otazka je, aky ma vobec vyznam davat tieto tabule na stlpy? V ramci boja proti rekl. smogu by mesto malo cez VZN zakazat tento sposob umiestnovania reklamy, na stlpe ma byt iba svetlo a max. oficialne dop. znacenie a kable pre trolejbusy / elektricky...
17. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v polovici októbra mesto vypovedalo zmluvu s poslednou spoločnosťou, ktorá mohla na stĺpy verejného osvetlenia reklamu umiestňovať. Momentálne pripravujeme proces ako tieto už nelegálne reklamy odstrániť.
Okrem stĺpov verejného osvetlenia sú v našom meste aj stĺpy trakčného vedenia. Na tie bola uzavretá zmluva, ktorú v roku 2017 bývalé vedenie DPB dodatkom predĺžilo na ďalších 10 rokov.
Situácia s vizuálnym smogom je v našom meste komplikovaná avšak pracujeme na tom aby sme ju vyriešili. Či už jednoduchšími krokmi ako odstraňovanie nelegálnych bilbordov z mestských pozemkov a nepredlžovanie zmlúv, ale aj komplikovanejšími krokmi ako je regulácia vonkajšej reklamy za pomoci zmien a doplnkov územného plánu.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
22. september 2021

M S

mozete to uzavriet. stlp ke postaveny, zatial bez reklamy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania