Parkovanie na chodníku - J.C. Hronského

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený

Permanentne blokovanie chodníka odparkovanými autami, často dlhodobo. Pomohlo by jedine osadenie stĺpika alebo betonovej zabrany.

01. júl 2014

Marek

Mozno by miesto fotiek a odkazov pomohlo 159
02. júl 2014

karol

To by som tam volal každý deň . Jednoduchšie by bolo osadenie stĺpika alebo pevnej zabrany. To môže jedine MČ.
02. júl 2014

Miloslav

159 len jazdi hore-dole. A ked maju nieco skutocne vyriest, tak gulaju ocami a odidu zase jazdit hore-dole po meste.
02. júl 2014

Marek

Otazne je ci bude mat na pokutu kazdy den
03. júl 2014

karol

03.07.14 Naozaj to nikomu nevadí že blokuje chodník a ničí trávnik?MP prejde bez povšimnutia okolo. Nič iné sko prvnâ zábrana nepomôže.Toto je už naozaj môj posledný apel ktomuto problému.
14. júl 2014

Ján

No pravdepodobne nevadi ani tebe kedze miesto ohlasenia na 159 spravis dalsiu fotku
14. júl 2014

karol

Ak mám pokaždé volať 159 ,tak načo je táto stránka?Apropó už tam parkuje ďalšie auto. Pomohol by jeden stĺpik a ten móže osadiť len MČ a nie 159ka.
22. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Vodič vozidla, ktorý takto vozidlo odstavil, porušil prinajmenšom nasledujúce ustanovenia zákona o premávke na pozemných komunikáciách:
§23 ods 2 - Pri zastavení a státí je vodič povinný prednostne použiť parkovisko tak, aby neobmedzoval ostatných účastníkov cestnej premávky.
§25 ods. 1 písm. písm. q - Vodič nesmie zastaviť a stáť na chodníku okrem prípadu podľa § 52 ods. 2 (§52 ods. 2 - Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1, 5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím. V zóne s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a v zóne s plateným alebo regulovaným státím je však na chodníku povolené zastavenie alebo státie bicykla a motocykla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1, 5 m.),
čím evidentne spáchal priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky podľa §-u 22 zákona č. 372/1990 o priestupkoch v platnom znení. Takéto priestupky objasňujú a prejednávajú orgány policajného zboru (§ 52 ods. 2 písm. b zákona o priestupkoch), prípadne aj orgány obecnej polície.

(Dodatočne vložená odpoveď samosprávy)
22. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Nové Mesto
22. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
týmto by som Vás chcela informovať, že podnet bol vyriešený osadením zábrany.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
22. február 2022

Anonymný užívateľ

Karol, dúfam že si už pochopil ,,tak načo je táto stránka?".
05. marec 2022

Občan

Tu zábranu tam dali obyvatelia nakoľko MČ vôbec nekonala. Čiže problém si obyvatelia museli vyriešiť sami.
05. marec 2022

Občan

Samospráva sa ozvala po ôsmich rokoch a pochválila sa , že problém je vyriešený. Len zabudli dodať , že problém si vyriešili obyvatelia sami osadením zábrany. Samospráva sa pochválila cudzím perím.
07. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Občan, ďakujem Vám za Váš podnet.
Nenapísala som tam, že podnet bol vyriešený nejakým konkrétnym oddelením, ktoré by som chválila, napísala som iba, že bol vyriešený, pretože vyriešený naozaj bol. A bolo by zavádzajúce, aby bol označený ako neriešený, či v riešení...
Oddelenie verejného poriadku to zistilo obhliadkou na mieste na základe môjho podnetu, aby to obhliadli, keďže od môjho nástupu na túto pozíciu sa snažím riešiť aj staré, zabudnuté, či v minulosti vôbec neriešené podnety. Každopádne ďakujem za informáciu, že zábranu osadili obyvatelia. Túto informáciu som nemala pri takomto starom podnete ako vedieť. Na úrade po takom čase, žiaľ, nezistím spätne úplne všetko.
Podnet v tomto prípade označujem za uzavretý, aby bolo všetko ok.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
07. marec 2022

Anonymný užívateľ

Vážená Mgr. Kriglerová, je neuveriteľné, že BANM, nebolo schopné tento podnet vyriešiť od roku 2014. Je zjavné, že manažment a evidencia agendy je v zúfalom stave. A nebyť portálu OPS, tak by boli podnety zamurované a ,, stratené". Prečo? Lebo, keď pošleme podnety priamo na bratislavské MÚ a magistrat, tak nedostanete žiadne potvrdenie s prideleným jednacím číslom. Spadne to tam ako do čiernej diery a hotovo!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania