Strom ohrozujuci majetok a ludi

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Na Ambroseho ulici sa nachadza strom (vrba) ktory ohrozuje svojimi konarmi majetok (bola uz znicena lampa a poskodene auto) a je otazka casu kedy pristane konar na nieciu hlavu. Na strome sa na kmeni nachadza hroziva diera a kazdu burku ocakavam pad celeho stromu. Treba ho bud orezat alebo odrezat. Uz bol strom v min. roku nahlaseny na zivotnom prostredi - Technopol, zatial sa nic neudialo.

07. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po posúdení aktuálneho zdravotného stavu predmetného stromu (vŕby), jeho funkcie a významu pre životné prostredie v danom priestore a možné ohrozovanie bezprostredného okolia, navrhujeme výrub predmetného stromu. Mestská časť Bratislava-Petržalka ako príslušný správny orgán bude v tejto veci konať a postupovať v súlade so zákonom o ochrane prírody a krajiny.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
13. júl 2014

Rasto

dnes sa stalo to na co som upozornil po lejaku to schytalo auto
24. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ihneď po obdržaní podnetu (9.7.) sme začali ex offo správne konanie. Oznámenie bolo samozrejme zverejnené, dokonca kolegyňa bola oznámenie vyvesiť aj na okolité domy. Ohliadka bola 17. 7. Vŕba je v zlom stave, má dve veľké dutiny. Vŕba je krátkoveká, má mäkké drevo, je krehká. Do konania sa prihlásili okrem iných aj zástupcovia Petržalského okrašľovacieho spolku, ktorý sa síce obhliadky nezúčastnili ale žiadajú, aby sa strom nevyrúbal. Budeme sa snažiť vydať rozhodnutie čo najskôr, pretože podľa odborných názorov je strom naozaj nebezpečný.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
24. júl 2014

Peter

nech Petržalsky okrašľovaci spolok, suhlasi ze vsetky skody ktore strom napacha bude hradit z vlastneho vrecka a bude...
19. august 2014

Rasto

skoro dva mesiace presli a strom stale stoji
20. september 2014

Rasto

Ďalší mesiac prešiel a strom stále stojí v pôvodnom stave aspoň ho orezte
17. február 2015

Rasto

uz preslo niekolko mesiacov a strom stale na svojom mieste, cakate kedy spadne a niekoho zabije
27. február 2015

Rasto

pred 2 dnami bol strom odstraneny

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania