Rybničná-lepšie zviditeľnenie priechodu pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Lenka 16. decembra 2020

Poprosíme o lepšie zviditeľnenie prechodu pre chodcov na Rybničnej ulici pri ZŠ K.Brúderovej od Dorasteneckej ulice príp. o osadenie retardéru. Pár metrov od tohto prechodu je i prechod pre cyklistov, avšak ani pri jednom prechode vo väčšine prípadov autá nezastavujú, jazdia na tejto ulici rýchlo a deti majú problém prejsť cez frekventovanú cestu. V zimnom období je v čase príchodu do školy naviac ešte šero a prechod je slabo viditeľný. Poprosíme o doplnenie svetelných prvkov na prechode alebo aspoň osadenie spomaľovača, aby mohli deti bezpečne prejsť cez cestu.
Ďakujeme

16. december 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
16. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
17. december 2020

Branislav Nopp

Cyklopriechod sa dožadujem už dlhšie, aby sa obnovil, žiaľ vyzerá to tak, že pre správcu cyklotrasy (predpokladám, že sa jedná o združenie Jurava) to nie je priorita. A čo sa týka priechodu pre chodcov, tak tu by mal prednostne stáť mestský policajt a nie priamo pred školou, cez ktorý prechádza minimum detí. Tam ich väčšinou vykladajú rodičia z mama/tata taxi 😉 A ešte na priechode bližšie k reštaurácii pri kaplnke, tu bolo nedávno zrazené dieťa. No a pokiaľ mám ešte aktuálne info táto cesta sa už na jar tohto roka mala opravovať, najprv BVS potrebuje opraviť kanalizáciu a následne povrch cesty a predpokladám, že sa následne lepšie vyznačia priechody. Avšak Korona to odsunula na neskôr. Najdôležitejšia je skôr ohľaduplnosť účastníkov cestnej premávky 😊
10. máj 2021

Lenka

V akom stadiu riesenia je uvedeny podnet? Auta namiesto pribrzdenia pri prechode, skor zrychluju, pri prechode zastavi minimum aut.
Dakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania