Česká-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý

Na rohu ulici Česká a Osadná pri potravinach je dlhodobo odstavene vozidlo strieborna Škoda Octavia, SE102AT, navyse uz bez platnej STK. Navyse cez celu sirku chodnika pravidelne parkuju viacere vozidla, cize chodci musia prechadzat cez cestu pomedzi auta. Taktiez nie je jasne z akeho dovodu prislo k odstraneniu uz zaznaceneho vyhradeneho parkovania pre ZTP. pocas leta na danom mieste boli zaznacene vyhradene parkovacie statia pre ZTP, pricom prislo k zatretiu znacenia a taktiez k odstraneniu zvisleho dopravneho znacenia.

23. december 2020

Peter Oravec

Dobrý deň, iba môj názor:
1. Parkovanie na chodníku na rohu Českej a Osadnej je dlhodobo v rozpore so zákonom. Nie je dodržaná zákonná povinnosť ponechať 1,5 metra chodníka pre chodcov, ani parkovanie pri okraji cesty. Mala by to riešiť polícia, ale tá nerieši takmer nič.
2. Úpravy značenia boli zrejme vykonané v súvislosti so spustením parkovacej zóny Tehelné pole:
https://parkovanie.banm.sk/
S pozdravom.
23. december 2020

lubo kumon

Praveze v suvislosti s novou parkovacou politikou aj podla vyznaceneho planu boli na danom mieste zriadene vyhradene parkovacie miesta, pricom zvisle dopravne znacenie vydrzalo na svojom mieste iba par dni (teraz je tam len diera) a nasledne prislo ja k premalovaniu bielych ciar.
23. december 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
je to možné, že to bolo tak, ako hovoríte. Ja by som len vyjadril svoj nzor, že maľovať vyhradené parkovacie miesta pri múre domu je nezmysel. Ale možno tomu len nerozumiem.
S pozdravom.
06. január 2021

lubo kumon

Neviem kvoli comu mestka cast spustila novu parkovaciu politiku na Tehelnom poli, ked ignoruje jej zamer, zlepsit parkovanie pre jej obyvatelov, ktorych donutila sa registrovat a platit nemale poplatky za dalsie auta, pricom akceptuje dlhodobo odstavene vraky parkujuce navyse na chodniku (aj mestka policia doteraz nezjednala napravu). Uvedene vozidlo SE102AT uz ma cez 91 dni neplatne STK a vedla neho na chodniku veselo parkuju na chodniku dalsie auta a tak chodci musia chodit priamo po vozovke.
07. február 2021

ado

Česká-vertikálna značka-poškodená

V predchadzajucom podnete, ktory zostal nepochopitelne nerieseny uz bolo upozornene, ze na krizovatke Osadna/Česka po osadeni zvisleho dopravneho znacenia pre vyhradene parkovanie ZTP ako aj pre motorky prislo k jeho umyselnemu odstraneniu a premalovaniu bieleho znacenia. Poprosim mestku cast Nove mesto o riesenie tohto vandalizmu. Ked si budu ludia svojvolne odstranovat dopravne znacenia a mestka cast to necha tak, potom parkovacia politika straca povodny ucel.
07. február 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
ja by som k tomu len zopakoval, že maľovať vyhradené parkovacie miesta pri múre domu je nielen nezmysel, ale je to aj v rozpore so zákonom.
S pozdravom.
15. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie verejného poriadku potvrdilo, že odstavené vozidlo malo TK a EK do 10/2020.
Vozidlo bolo odstránené.

Kancelária starostu
20. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
02. jún 2021

Anie An

Este tam parkuvava (lo?) aj jedno dalsie s ukrajinskou znackou.
20. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
auto bolo odtiahnuté. Podnet bol vyriešený.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
20. október 2021

Anie An

Figu vyrieseny, dnes rano tam stalo opät. A aj pred restauraciou o par krokov dalej parkuje jedno az pred vchodom do domu na chodniku. Nie na kraji chodnika, ale priamo pred bytovkou. Niekedy hned aj dve. Ziadna znacka ze reserve pre niekoho tam nie je.
20. október 2021

Anie An

Teda neviem, ci ste ho dnes odtiahli.... parkuje tam neprestajne....
20. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve so žiadosťou o reakciu na Váš komentár.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujeme sa za zrejme milnú informáciu od kompetentných. Po opätovnom preverení vozidla bolo zistené, že predmetné vozidlo má všetky potrebné náležitosti v platnosti a je spôsobilé na premávku na pozemných komunikáciách.
V prípade priestupku parkovania je potrebné kontaktovať MsP alebo Políciu SR.
Týmto by som podnet navrhovala označiť ako uzavretý.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
25. marec 2022

ado

Dobry den, Doteraz nebolo vyriesene z akeho dovodu prislo k svojvolnemu odstraneniu zvisleho dopravneho znacenia pre vyhradene parkovanie pre vozickarov a motorky na ulici Osadna 3 na križovatke s Českou ulicou pri potravinách. Je taketo konanie v poriadku? Namiesto vyhradeneho parkovania tam parkuju stale tie isté Škody Octavia so Senickou ŠPZ ako je vidno na obrazku a v zmysle foto neparkuju ani na vyhradených miestach ale na chodníku aj celé dni a určite nemajú ani zakúpenú parkovaciu kartu. Poprosím o riešenie, takýmto konaním sú znevýhodení riadne platiaci občania za parkovanie.
27. marec 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa za chybné prijatie združeného podnetu, podnet môže vždy obsahovať len jeden problém. V opačnom prípade nastane takáto situácia, kedy je jeden alebo niekoľko problémov z podnetu odstránených, no zvyšné sa opakujú.

Mrzí nás, že sme chybu neodhalili už pri prijímaní podnetu a prosíme Vás o vytvorenie samostatných podnetov pre problémy, ktoré stále pretrvávajú.

Tento podnet ponechávame uzavretý, nakoľko foto pri Vašom poslednom komentári bolo z 23.12.2020, nejde teda o aktualizáciu. Prosím vkladajte len aktuálne fotografie.

Ďakujeme za pochopenie.

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania