Cyklotrasa - neporiadok

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 06. júla 2014

Všetci sa určite tešia z novobudovanej cyklotrasy, avšak určite nie životné prostredie v chránenej oblasti. Po robotníkoch ostáva značný neporiadok, najmä desiatky plastových fliaš, ktorých som vyzberal medzi mostami na Čiernej vode a mostom pri bývalých vojakov desiatky. Tento úsek som pred týždňom celý vyčistil a po týždni (vykonáva sa prihrabávanie zeminy) tam bolo znova cca 10 prázdnych fliaš. Nepochopiteľné, že niekto si prinesie cca 2 kg plnú fľašu a prázdnu, ktorá má pár dkg odhodí do trávy ( keďže ide o 1,5 resp. 2 litrové balenia určite to nespôsobujú cyklisti resp. turisti. Samostatnou kapitolou je pneumatika z nákladného auta, ktorá je tam cca. 1,5 mesiaca od návozu makadamu - určite od stavebníkov, lebo žiadne iné nákladné auto tam nebolo. Skončila v tráve a i napriek tomu, že som ju vytiahol na okraj nik ju nevie odpratať. Upozorňujem, že ide o chránenú oblasť. Tiež Nie najlepšou vizitkou je odpad pod tabuľou zákazu vjazdu ( dve vrecia niekto šikovne zgúľal dolu do kríkov. Bolo by dobré upozorniť stavebnú firmu na dodržiavanie poriadku a taktiež by bolo vhodné umiestniť na cyklotrase v zlomových bodoch odpadkové koše - možno s tým projekt počíta.

10. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet a za informáciu o problémoch na cyklistickej trase JURAVA. Ako je Vám známe, táto prechádza viacerými katastrálnymi územiami, ktoré majú rôznych správcov. Inkriminovaný, Vami opísaný úsek, sa nachádza v katastrálnom území mesta Svätý Jur, ale keďže ide o spoločné dielo, vec sme riešili.

Na základe tohto podnetu sme upovedomili stavebný dozor, ktorý sa tým zaoberal na kontrolnom dni a napísal nám:

„Pri kontrole stavby 2.7.2014 trasa VG2 som upozornila zhotoviteľa na uvedenú skutočnosť /PET flaše na trase/. Zhotoviteľ vykonal nápravu a pri kontrole 3.7 bola trasa riadne vyčistená ako aj opakovane dňa 4.7. Zhotoviteľ je zaviazaný udržiavať čistotu na stavbe, na čo bol upozornený aj v iných súvislostiach /orezané kroviny, asfalt na ceste, medziskládky na miestach mimo stavby/.“

Budeme dodávateľa nútiť do opakovanej nápravy.

S pozdravom

Ing. Ján Mrva, starosta
11. júl 2014

Ján

A čo neporiadok pod zákazovou značnou MČ Vajnory??? Stále tam je!!! Uvažuje projekt s odpadkovými košmi? Už teraz sa tam pohybuje množstvo ľúdí.
Ďakujem
15. júl 2014

Ján

To si robí niekto asi žarty. Neporiadok pod značkou niekto odstránil, ale 2 metre za značkou sú dve modré vrecia plné odpadkov a to tam zostalo!!!!!!!!!!!!! Bolo to na foto už v prvom podnete.
Pán starosta, je zarážajúce, že podnet pokladáte za vyriešený jedným kontrolným dňom.
18. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za upozornenie.

Napriek tomu, že uvedený neporiadok sa nenachádza v katastrálnom území MČ Bratislava – Vajnory, ale v k.ú. mesta Svätý Jur, zabezpečili naši pracovníci jej odstránenie viď. priložená fotodokumentácia. Dopravná značka neoznačuje začiatok k.ú. Vajnory, ale upozorňuje vodičov že prejazd panelovou komunikáciou je možný len so súhlasom MČ Bratislava – Vajnory.

Ako som písal v predchádzajúcej reakcii – budeme dodávateľa nútiť do opakovanej nápravy, nejde o jednorazovú záležitosť.

S pozdravom

Ing. Ján Mrva, starosta
22. júl 2014

Ján

Pán Mrva, neporiadok je odstránený len čiastočne!!!!!!!!!!!!!! Vrecia, ktoré boli 3 metre za značkou a boli v priloženej fotodokumentácii v pôvodnom podnete tam naďalej zostali. Nepochopiteľné!!!!!!!!!!! Opäť som Vám to odfotil 20.7.2014 a vy ste 18.7. odpovedal, že je to vyčistené!!!!! A nehrajte sa na to , že to nie je vo vašom katesri - hranica je len pár metrov. Ďalej som sa v pôvodnom podnete pýtal , či budú na cyklotrase odpadkové koše - vôbec ste na to neodpovedal - choroba politikov - 3 otázky, odpoviem na jednu a je to vyriešené.
23. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Neporiadok, o ktorom píšete, bol odstránený, hoci to nie je náš kataster (o tých pár metrov sa naozaj hádať nebudeme).

Čo sa týka odpadkových košov, tie budú na odpočívadlách, ešte sa rozhoduje, kde presne, tak, ako je to aj v zahraničí. Aj tam, hoci sú to 10-násobne bohatšie samosprávy, majú koše len na odpočívadlách. My máme koše na začiatku Jurskej, ako aj na Kujovičove. Keď pribudne bufet na trase, bude aj tam. Sv. Jur uvažuje s parkoviskom za mostom. V smere na Čiernu vodu na Šurskom moste sa v Jurave II - smer Vrakuňa uvažuje tiež s parkoviskom a smetiakom.

Žiaľ, nie je možné, aby po trase boli smetiaky podobne ako vo vnútri Vajnor. Nedisponujeme ani ľuďmi, ani financiami, aby sme také niečo robili. Keď je človek v prírode, musí rátať s tým, že odpad sa nevyhadzuje hocikde, ale to, čo si so sebou do prírody prinesie, musí si aj odniesť. Veď ak človek má pri sebe plnú fľašu minerálky a vypije ju, ľahko už prázdny obal prinesie do separovaného odpadu, kam patrí (a podobne aj iné obaly).
Verím, že ma správne pochopíte.

S pozdravom

Ing. Ján Mrva, starosta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.