Zidiny-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Lamač

V riešení
meno
Martin 29. decembra 2020

Dlhodobo parkujuce auto s SPZ BA292zh s uz niekolko rokov neplatnou TK a EK skoncenou v 3/2015.
Poprosim preverit ci neznecistuje okolie.

15. január 2021

Martin

kto ma tu lopticku. Teda kam sa az dostal tento podnet?
28. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Martin,
ďakujeme Vám za upozornenie na toto dlhodobo odstavené tmavomodré vozidlo ( Citröen Berlingo) na ulici Zidiny. Váš podnet sme zaevidovali a je v riešení. Momentálne je podaná žiadosť o lustráciu vozidla a zistenie majiteľa na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru Bratislava IV. Po zistení majiteľa vozidla bude na vozidle umiestnená výzva na odstránenie vozidla a zároveň zaslaná majiteľovi vozidla prostredníctvom doporučenej zásielky s lehotou na odstránenie 60 dní.
Po márnom uplynutí lehoty nasleduje v rámci procesných úkonov odtiahnutie vozidla zmluvným partnerom mestskej časti. Aktuálne má však zmluvný partner vyčerpanú skladovaciu kapacitu, pričom ako dôvod uvádza skutočnosť, že príslušný odbor okresného úradu, nevydáva v zákonných lehotách rozhodnutia v uvedenej veci, na základe ktorých je možné s motorovým vozidlom nakladať v zmysle zákona.
Situácia bola preverovaná aj v iných mestských častiach (a to aj v prípadoch iných poskytovateľov tejto služby) a je analogická. Napriek spomínaným skutočnostiam mestská časť vyvíja zvýšené úsilie na reálne riešenie veci a štandardizácii postupov, ktorými sú odtiahnutie vozidla na záchytné miesto, a následné konanie na správnom orgáne vedúce (ako k jednému z možných riešení) k jeho konečnej likvidácii.

Magáthová, SROKS, MÚ MČ BA - Lamač
14. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Martin,
dňa 2.3.2021 bola zaslaná majiteľovi výzva na odstránenie dlhodobo stojaceho vozidla a zároveň vylepená aj na vozidlo. Od majiteľa sme 30.3.2021 obdržali zásielku v ktorej nám oznamuje, že vozidlo je predmetom konkurzného konania. Oslovíme v tejto veci správcu konkurznej podstaty.

Magáthová, SROKS, MÚ MČ BA - Lamač
05. február 2023

Hayduke

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
27. august 2023

Hayduke

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
06. september 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
08. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe intenzívnej komunikácie so správcom konkurznej podstaty úpadcu vás informujeme, že predchádzajúci správca konkurznej podstaty požiadal príslušný súd o vydanie záväzného pokynu na odpredaj predmetného osobného motorového vozidla a aktuálny správca konkurznej podstaty opätovne v zmysle príslušných ustanovení zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov požiadal súd o vydanie pokynu na odpredaj. Novoustanovený správca žiadal o vydanie záväzného pokynu príslušný súd celkovo už dvakrát, avšak do dnešného dňa zo strany súdu k jeho vydaniu nedošlo. Správcu budeme v uvedenej veci v záujme zistenia aktuálneho stavu po čase opätovne kontaktovať.

Magáthová, KC, Miestny úrad MČ Bratislava-Lamač

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.