Okolie Cunovskych jazier

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Čunovo

Uzavretý
meno
Frantisek Novak 07. júla 2014

Dobry den, prosim vas dokedy to v lete bude okolo cunovskych jazier vyzerat ako na smetisku? Preco sa tam neumiestni jeden kontajner? Ma clovek, ktory tam predava napoje a nanuky povolenie? Viete kde skoncia obaly z nanukov, flase a plechovky?
Planujete s tym nieco spravit? Pretoze iba vy s tym mozete daco spravit. Bezni obcania to mozu maximalne vyzbierat - ale preco by to mali za niekoho robit.
Dakujem

pozn. fotku nemam, pouzita je stiahnuta z bratislavskenoviny.sk

08. júl 2014

Miloslav M.

Hnus! A to este ani poriadne nezacala letna sezona!
15. júl 2014

jo

Ved je to kataster Cunovo a su to Cunovske jazera. Preto by ste sa mali pytat tam
15. júl 2014

jo

Ved je to kataster Cunovo a su to Cunovske jazera. Preto by ste sa mali pytat tam
15. júl 2014

Frantisek Novak

tak nech to presunu tam...
16. september 2014

r

Tento web asi nezije, ci nerobi svoju robotu.
Je to kataster Cunovo. Urgujte MU Cunovo
02. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Žiaľ, okolie Čunovských jazier bude vyzerať ako smetisko dovtedy, kým sa občania nezačnú správať tak, ako v civilizovanom svete.
Keďže Čunovské jazerá a ich okolie sa nachádzajú v CHKO, na čo upozorňujú tabule umiestnené priamo v danej lokalite, návštevníci musia dodržiavať predpisy vzťahujúce sa na chránené oblasti. Na Slovensku je však realita iná, napriek zákazu sa jazerá využívajú na kúpanie a občania zároveň produkujú odpad ktorý v danej lokalite po sebe zanechávajú. Dobrovoľníci a členovia rybárskeho zväzu každoročne odpad vyzbierajú, na jeho odvoz vynakladajú nemalé finančné prostriedky z vlastných rozpočtov samosprávy oboch dotknutých MČ Rusoviec a Čunova.Umiestnenie kontajnera sme riešili už v minulosti, vzhľadom k faktu, že s jedná o CHKO to nebolo možné. Navyše o pozemky v okolí Čunovských jazier, ktoré nie sú vo vlastníctve mestskej časti by sa mal starať ich vlastník.


Gabriela Ferenčáková, starostka MČ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania