Žiacka-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

Vyriešený
meno
Katarína Takáčová 05. januára 2021

Dobrý deň, rada by som sa v zmysle zákona o slobodnom prístupe k informáciam opýtala a požiadala o zaslanie vysvetlenia /s odvolávkou na číslo rozhodnutia o povolenie na výrub drevín/ drevín rastúcich na pozemku MiÚ Podunajské Biskupice Žiacka a to 3ks briez, listnatých a krovitých skupín, a ihličnatých stromov. Ďalej by som sa chcela opýtať na neodborne vykonaný orez drevín mimo vegatačného obdobia /rez drevín sa má vykonávať vo vegetačnom období, kt. je stanovené podľa vyhlášky v mesiacoch 04-09/ , kt. bol vykonaný na drevinách rastúcich na rovnakom pozemku. Je trestuhodné, že takéto praktiky a postupy sa vykonávajú v mieste MiÚ,kt. by mal ísť príkladom a ktorý dreviny chrániť /. Kompetetní ľudia by sa mali zamyslieť, či si zodpoved.osoby robia svoju prácu dôsledne. Ďakujem Takáčová

11. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň p. Takáčová ,

keďže máme na PN - ke referenta životného prostredia, verejnej zelene, poriadku a čistoty skúsim Vám v termíne odpovedať sám.

Dreviny – breza , ktorá bola zhnitá a zasahovala do elektrického vedenia vedľa chodníka úradu sme odstránili , aby sme predišli nešťastiu alebo úrazu ,
takú istú drevinu – topoľ sme museli odstrániť dňa 23.12.2020 na Podzáhradnej , ale tá už sama spadla na zem pretože odhnila celkovo a šťastie , že nikomu nespôsobila úraz.
Listnaté a krovité skupiny , ktoré boli na našom pozemku sme odstránili z dôvodu výsadby nových stromčekov v počte 40 ks.
Orezy drevín v inom ako vegetačnom období možno vykonať v prípade rezov produkčných ovocných drevín čo bol aj náš prípad a orech sme orezali v závislosti od ohrozenia škody na majetku pretože tade vedie optický kábel a ten je veľmi dôležitou súčasťou úradu a jeho prerušenie alebo porušenie môže viesť k ohrozeniu zdravia alebo života človeka alebo tiež k značnej škode na majetku.

S pozdravom

Ing. Stanislav Štěrba
ved. odd. ŽP,OaCH

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania