Námestie Ľudovíta Štúra-parkovanie-problémové


Uzavretý

Auto parkujúce na chodníku pre chodcov. Ide o centrum mesta kde v blízkosti je niekoľko súkromných parkovísk. Miesto kde parkuje nie je vyznačené a kazí výhľad na budovu Reduty reps. Slovenskej filharmónie.

05. január 2021

Mar K

Navrhujem tam dať stĺpiky popri celej budove. Bude to vhodne aj z bezpečnostného hľadiska.
05. január 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
06. január 2021

jajbolina

Tu nie je problém len tento chodník, ale celé námestie. Dlhodobo na námestí stoja autá na blikačkách a MsP spí trdým spánkom. Neviem či tú tam kamery, ale konečne treba zasiuelať pokuty vinníkom!!! bez výánimky, nonstop! Napokon sa vodiči naučia dodržiať pravidlá.

Mňa naozaj udivuje ako to v Bratislave s kontrolou parkovania chodí. Je verejne známe že úsek na Košickej ulici pri Miletičke je monitorovaný MsP a pri zlom parkovaní sú tam policajti do pár minút. Alebo na nábrežéí opriti River Parku, Čo si o tom máme my občania myslieť? Že sú niektoré lokality VIP a na iné sa s*re? Dokonca aj v strede mesta? Neplatíme rovnaké dane?! Rovný a rovnejší?

Ak vedenie MsP nezvláda funkciu, nech náčelník odstúpi a príde tam iný. Neschopnosť tolerovať odmietame.
06. január 2021

Floralys

MSP nespí ale vyslovene nekoná.
07. január 2021

Michal K.

problem nie je chodnik, ani namestie, ale cele mesto.
07. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.
Taktiež by sme Vás chceli informovať, že Mestská polícia má od 1.1.2021 nového náčelníka, ktorý vzišiel z transparentného výberového konania. Jeho prácu samozrejme budú sledovať mestskí poslanci a poslankyne, rovnako ako vedenie mesta.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
07. január 2021

jajbolina

Budeme podrobne sledovať situáciu s parkovaním áut, lebo náčelníci MsP sa menia, ale bordel s parkovaním sa nezlepšuje, skôr opačne. Po pandémii sú autá všade, nik to nekontroluje.
12. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

návrh na osádzanie stĺpikov na Mostovej bol posudzovaný v minulosti. Návrh nebol odsúhlasený vzhľadom na to, že ide o historické centrum mesta. Ide o pešiu zónu a státie mimo vyznačených parkovacích miest je hrubé porušovanie zákona. V takýchto prípadoch je preto nutné vždy kontaktovať mestskú alebo štátnu políciu.

S pozdravom
Kedy? posúdené v roku 2020

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. január 2021

jajbolina

Aktualizácia dnes 12. januára 2021. Podľa magistrátu máme volať MsP každý deň? Bolo by jednoduchšie posielať pokuty z kamier?
12. január 2021

Michal K.

ano, takto funguje MsP. bez podnetu obcana nerobia sami nic, je to praca naviac. ich vlastne slova
17. január 2021

Tomáš

Nedivil by som sa, keby istý architekt zakazoval mestskej polícii pokutovať svojich voličov. Veď ich už dva roky udržuje na 50% personálneho stavu s mizerným platom.
20. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
01. jún 2022

Michaela Seifertová

Námestie by sa malo premenovať na parkovisko. Problém je dlhodobo neriešený.
02. jún 2022

jajbolina

Bohužiaľ, toto je parkovacia anarchia takmer v celom meste, tolerovaný neriešený problém.
02. jún 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
10. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pri podnetoch týkajúcich sa nesprávneho parkovania Vám odporúčame kontaktovať priamo Mestskú políciu.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
10. jún 2022

jajbolina

My zase odporúčame magistrátu či by nebolo efektívnejšie zmeniť vedenie MsP Bratislava. Súčasný šéf MsP zjavne nezvláda efektívnu kontrolu parkovania v meste. Je tu totálny pakrovací klondajk, autá na blikačkách v centre mesta na Nám. SNP, na Štúrovom námestí, autá pakrujúce na trávnikochg, chodníkoch, námestiach. S týmto je ValloTeam (teraz Team Bratislava) spokojný? Ja nie.
12. jún 2022

Michal

"odporúčame kontaktovať priamo Mestskú políciu", admin, prosim, slo by teda zmenit zodpovednost na MsP a zaroven podnet znovu dat do riesenia?
15. jún 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
15. jún 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali MSP.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
29. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Ing. Marta Urbanová
22. február 2023

Peter Oravec

Dobrý deň,
neriešený, samosprávou ignorovaný podnet.
Každodenný, trvalý stav. Za 5 minút tade prešli dve autá mestskej polície, bez riešenia. MsP mala zrejme iný program
Je mi to ľúto, ale bez stĺpikov to tu nepôjde. Polícia zrejme nemá dostatočné kapacity, aby mohla tento problém riešiť systémovo.
S pozdravom.
23. február 2023

Martin

Kto by dával pokuty majiteľom vozidiel, keď si tam kľudne zaparkuje aj štátna polícia.
24. február 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia a užívateľky portálu,

v minulosti boli napriek bodu 2.6 Pravidiel portálu prijaté aj podnety, ktoré sa týkajú porušovania dopravných predpisov. Z tohto dôvodu podnet presmerovávame na samosprávu so žiadosťou o prehodnotenie osadenia protiparkovacích zábran, alebo o zmenu dopravného značenia (resp. dopravných predpisov), či parkovacej politiky v tejto oblasti. Ako sa už aj samotná samospráva vyjadrila "návrh na osádzanie stĺpikov na Mostovej bol posudzovaný v minulosti. Návrh nebol odsúhlasený vzhľadom na to, že ide o historické centrum mesta. Ide o pešiu zónu a státie mimo vyznačených parkovacích miest je hrubé porušovanie zákona. V takýchto prípadoch je preto nutné vždy kontaktovať mestskú alebo štátnu políciu."

Pre porušovanie platných zákonov je potrebné volať príslušníkov Mestskej Polície na čísle 159. Na základe opakovaného vyjadrenia Mestskej polície k podnetom zasielaným cez portál Odkaz pre starostu, nie je možné vyvodzovať zodpovednosť na základe fotografií v podnetoch, nakoľko polícia vždy vyhodnocuje aj ďalšie okolnosti priestupkov a vie teda konať len na mieste.

Ďakujeme za pochopenie.

Tím Odkaz pre starostu
24. február 2023

Michal

Lenže ten podnet nie je ani tak o konkrétnom dopravnom priestupku, ale o sústavnom výskyte podobných priestupkov. Preto odkaz na 2.6 nie je relevantný.
Relevantné je, ako samospráva pristúpi k riešeniu, aj vo vlastnom záujme, k vyriešeniu nie jedného priestupku, ale k úprave takej, ktorá ušetrí čas aj MsP.
24. február 2023

Peter Oravec

Dobrý deň,
parkovanie na Mostovej ulici a Štúrovom námestí v rozpore so zákonom a dopravným značením je systémový problém, ktorý je neriešiteľný políciou. Polícia nemá dostatočné kapacity, aby mohla trvalo na uvedených miestach zabezpečiť zákonný stav. Osadenie stĺpikov je jediné možné reálne riešenie.
Okrem toho vyjadrenie magistrátu v tom zmysle, že osádzanie stĺpikov na Mostovej ulici nebolo odsúhlasené vzhľadom na to, že ide o historické centrum mesta, je zavádzajúce a neobstojí v teste reality. Mnohé ulice a námestia v Starom meste sú kompletne ostĺpikované, a to práve na základe rozhodnutia samosprávy.
Neviem, koľko ostĺpikovaných ulíc a námestí treba uviesť, ale len tak narýchlo si spomeniem na (blízke) Hviezdoslavovo námestie (medzi koľajnicami a budovou SND, v okolí ambasády USA), ďalej napríklad množstvo ulíc v priamom susedstve magistrátu, teda celá Klobučnícka ulica, Uršulínska ulica, Františkánska ulica atď.
Podľa môjho názoru je potrebné podnet znovu preposlať samospráve, teda magistrátu a Starému mestu, aby opäť a konečne zvážili systémové riešenie.
Ďakujem. S pozdravom.
25. február 2023

Michal K.

dolezita je veta "Pre porušovanie platných zákonov je potrebné volať príslušníkov Mestskej Polície na čísle 159."
to je prave na tom to smutne. MsP sa desat krat prevezie v aute okolo a nic neriesi, kym nedostane podnet obcana. a aj potom velmi neochotne alebo vobec.
25. február 2023

Michal K.

mam pocit, ze potencal tohoto podnetu sa uz vycerpal a nikam sa to uz dalej nepohne. mesto ma svoj nazor, MsP svoj, OPS svoj a obcan zasa svoj. a podstata celeho uz je nikde bokom.
06. marec 2023

Peter Oravec

Neriešený a samosprávou ignorovaný podnet.
Samozrejjme, nesúhlasím s uzavretím podnetu.
08. marec 2023

Peter Oravec

Neriešený a samosprávou ignorovaný podnet.
Samozrejme, nesúhlasím s uzavretím podnetu.
09. marec 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, pán Oravec,

rozumieme, že podnet je stále aktuálnym, nakoľko nedošlo k náprave a ani jeho riešeniu. Bohužiaľ, možnosti Odkazu pre starostu boli pri tomto podnete vyčerpané. Samospráva sa vyjadrila k možným riešeniam (akými boli stĺpiky, ktoré ale v minulosti neboli odsúhlasené) a nakoľko tu nie je možná náprava ani riešenie zo strany samosprávy, ostáva podnet uzatvorený.

Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom,
Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. marec 2023

Peter Oravec

Dobry den, pani Makarová,
dakujem za reakciu.
A ake riesenie stavu teda navrhujete?
Dakujem, s pozdravom.
03. máj 2023

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený a samosprávou ignorovaný podnet.
Námestie Ľ. Štúra slúži 24 hodín denne ako jedno veľké parkovisko, pričom mestská aj štátna polícia trvalo ignoruje protizákonný stav.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
09. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet opätovne preposielame vedeniu OV MsP BA I za účelom zabezpečenia kontrolnej činnosti nad rámec bežného výkonu služby v rámci vecne príslušných a najmä kapacitných možností príslušného útvaru tak, aby bol čo najskôr zabezpečený zákonný stav. Opätovne poukazujeme na skutočnosť, že MsP nemá oprávnenie na osádzanie stĺpikov.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
10. máj 2023

jajbolina

Toto námestie bolo kedysi námestím Márie Terézie a bolo vysadené zeleňou. Tá je v centre mesta viac než žiadúca. Vallo svoju volebnú kampaň niesol práve v duchu ekológie a zelene. Čo tak sa držať volebného programu a zeleň na toto námestie navrátiť? Automaticky by tak autá na námestí nestáli, tá dlažba ich (pri neschopnosti MsP Bratislava) priam láka na krátkodobé parkovanie.
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fbratislava.sme.sk%2Fc%2F4823298%2Fs-dobou-sa-na-namesti-menili-aj-sochy.html&psig=AOvVaw07DrmQQyl9xOMuWXb4ddSH&ust=1683786748503000&source=images&cd=vfe&ved=0CBEQjRxqFwoTCIDypMyQ6v4CFQAAAAAdAAAAABAN
10. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

príslušníci Okresného veliteľstva Bratislava 3 vykonávajú priebežne úlohy na úseku PAAS v rámci subjektívnej zodpovednosti v zónach PAAS, pričom prostredníctvom aplikácie v služobných mobilných telefónoch zisťujú, či vodiči vozidiel parkujúci v predmetných zónach spĺňajú podmienky parkovania, resp. či parkujú na miestach na to určených. Naposledy bolo preverenie vykonané dňa 09. 05. 2023 v poobedňajších hodinách, bez závad. Samozrejme v prípade zistenia protiprávneho stavu je vec riešená. Pre úplnosť ešte dodám, že kontrolu parkovania v zónach PAAS v rámci objektívnej zodpovednosti vykonávajú aj referenti mestského parkovacieho systému.

Dominika Bodláková
10. máj 2023

jajbolina

Pani Bodláková (Vašu funkciu si zrejme máme vygoogliť, zrejme neviete že odpoveď zo štátnych ale aj samosprávnych orgánov má obsahovať aj Vašu funkciu a orgán, ktorý zastupujete), kontrolu prostredníctvom aplikácií aj referentami mestského parkovacieho systému je vysoko neefektívna.
Kedy bude mať konečne Bratislava vozidlá so skenovacou technológiou, ktoré primátor sľuboval už pri predstavovaní PP Bratislava? To nie je mesto schopné vysúťažiť túto technológiu? Chcete tvrdiť že kontrola vykonávaná pešími obchôdzkármi (alebo akokoľvek ich nazveme) je efektívnejšia než automatizovaná kontrola autom so skenovacou technológiou, ktorá automaticky overí ŠPZ, skontroluje si s úhradou parkovania a následne pošle neplatiča do centra na spracovanie pokút?
Mesto funguje z daní občanov, teda nás. Ak požadujeme efektivitu a dodržiavanie pravidiel, chceme my občania tak veľa? Takže znovu sa pýtam: Kedy bude mať konečne Bratislava vozidlá so skenovacou technológiou, ktoré primátor sľuboval už pri predstavovaní PP Bratislava? Ďakujem.
10. máj 2023

Michal K.

najst chvilku, ked je parkovanie v tejto oblasti "bez zavad" chcelo naozaj vela trpezlivosti. MsP ma sidlo len o par krokov dalej, ani netreba robit velku akciu. stacilo by pozriet z okna alebo vstat zo stolicky a vyjst z budovy. casto tu stoja auta patriace k ministrstvu, luxusne auta, dokonca policajne auta i auta MsP a pritom nejde o situacie ohrozujuce zivoty ci majetok. ked to vidia ostatni vodici, nadobudnu dojem, ze je tu parkovistko. co tak zacat vyberat parkovne?
som naozaj zvedavy, aka bude situacia od oktobra. ocakavam, ze rovnaka
10. máj 2023

Michal K.

len by som upozornil na mierny odklon od temy. tento podnet nie je o kontrole uhradeneho parkovania a pokutach pre neplaticov, ale o porusovani zakona a parkovani na miestach, kde sa parkovat nema.
10. máj 2023

jajbolina

Nesúhlasím. Práve efektívna a RÝCHLA kontrola parkovania dokáže vymôcť dodržiavanie pravidiel parkovania. Funguje to všade (aj v blízkej Trnave, kde už roky majú skenovacie autá). Ak Vallovi ľudia nevedia urobiť ver. obstrávanie na túto technológiu, nemajú na svojich stoličkách čo robiť.
Ak vieš že ťa nik nepríde skontrolovať kde parkuješ hodinu či viac, prečo by si zákaz parkovania dodržiaval? Súčasné nastavenie je neefektívne a drahé (platenie pochôdzkárov). Čas to zmeniť.
10. máj 2023

Michal K.

pokial bude skenovanie ECV riesit aj nespravne parkovanie, nie len poplatky, potom by to bolo ucinne. no iste sa zasa nejde nejaky zadrhel, preco to nejde. tak ako celych doterajsich tridsat rokov existencie MsP si vzdy nasli nejaku vyhovorku. a ked sa nasla zaplata, tak dalsiu.
31. máj 2023

Michal K.

strazene parkovisko pod dohladom samotneho Luda Stura
31. máj 2023

Peter Oravec

Som presvedčený, že reklama na autá priamo pod pamätníkom Ľ. Štúra je magistrátna a staromestská zvrhlosť. Za to by sa mal primátor a starosta osobne zodpovedať.
S pozdravom.
31. máj 2023

Michal K.

odparkovane reklamne auto je aj pod sochou Stefanika pri Eurovei uz niekolko rokov. riesil som to tu, s mestom, s euroveou i predajcom tych aut. a nic. podobne bolo pri River Parku na promenade so zakazom vjazdu.
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/90254/pribinova-reklama-nevhodne-umiestnena-na-chodniku-a-pod
01. jún 2023

Peter Oravec

Dobrý deň, pán Michal,
áno, máte pravdu.
Na Nám. Ľ. Štúra má však reklamné auto oproti Eurovei a River parku istú "pridanú hodnotu". Námestia/promenády pri Eurovei a River parku sú vo vlastníctve súkromných spoločností (ja viem, je to absurdné, ale je to tak). Nám. Ľ. Štúra je však vo vlastníctve mesta a v správe samosprávy mesta (magistrát/Staré mesto).
Takže reklama na autá priamo pod pamätníkom Ľ. Štúra je zvrhlosť konkrétne a priamo primátora a/alebo starostu. Peniaze majú evidentne veľkú moc.
S pozdravom.
01. jún 2023

Peter Oravec

Michal,
ešte jedno:
Pretože tento podnet je zatvorený, je veľmi pravdepodobné, že sa aktualizácie tohto podnetu k samospráve ani nedostanú.
Ak reklamé auto pod Ľ. Štúrom chcete/chceme riešiť, tak musíte/musíme zadať nový podnet a veriť, že ho admin zverejní.
S pozdravom.
01. jún 2023

Michal K.

zadal som.
01. jún 2023

Peter Oravec

Ďakujem.
01. jún 2023

Peter Oravec

Magistrátne zverstvo.
09. jún 2023

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet. 2 roky.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
03. august 2023

Peter Oravec

Neriešený podnet. 2 roky.
Prosím o preposlanie.
03. august 2023

jajbolina

To námestie by sa malo zazelenať, inak tam na tej dlažbe budú parkovať stále autá. Treba v okolí sochy Štúrovcov urobiť peknú zelenú výsadbu, alebo tam vrátiť repliku sochy Márie Terézie, urobila pre Bratislavu veľa.
Akákoľvek dlažba láka vodičov parkovať na blikačku.
https://www.artandhistorymagazine.eu/wp-content/uploads/2021/10/Maria_Terezia-Pozsony-1908.jpg
08. september 2023

Peter Oravec

Neriešený podnet. 2 roky.
Prosím o preposlanie.
02. október 2023

Peter Oravec

Neriešený podnet. 2 roky.
Prosím o preposlanie.
02. október 2023

Michal K.

od nedele plati zakaz parkovania na chodnikoch, no vsade to vyzera rovnako ako doteraz
03. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame vedeniu OV MsP BA I za účelom zabezpečenia kontrolnej činnosti nad rámec bežného výkonu služby v rámci vecne príslušných a najmä kapacitných možností príslušného útvaru tak, aby bol čo najskôr zabezpečený zákonný stav. MsP si uvedomuje problém s parkovaním na chodníkoch aj verejnej zeleni. Podnet je preverovaný priebežne a je ďalej využitý pri plánovaní výkonu služby. V budúcnosti by bolo produktívnejšie, ak by boli podnety hlásené bezodkladne na linku 159.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
03. október 2023

Michal

My vieme, stanica Mestskej policie je ohromne daleko, takze akekolvek pravidelne kontroly su vylucene.
03. október 2023

jajbolina

Tento podnet by sa mal preposlať na magistrát či by nebolo vhodnejšie na námestia inštalovať kamery MsP Bratislava a pakrujúcim vodičov (aj na blikačkách) posielať rovno pokuty domov v zmysle objektívnejš zodpovednosti. Pretože tento problém sa netýka len tohto námestia, ale aj iných (napr. pred Slovenským národným múzeom alebo na promenáde pod hradom Devín, kde je pešia zóna).
Automatizovaný systém prepojený na MsP Bratislava by bol efektívny a pár pokút vychová každého hulváta. Prosím podnet preposlať na magistrát, ďakujem.
03. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vedenie OV MsP BA I má na starosti viac ako 270 ulíc v Bratislave. MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
03. október 2023

Peter Oravec

Dobrý deň, pani Bodláková,
1. Autá na Námestí Ľ. Štúra parkujú protizákonne 24 hodín denne 365 dní v roku. Kedykoľvek tadiaľ idem, autá sú tam. Takže netreba žiadne hlásenia, žiadny podnet, žiadne volanie na 159, stačí tam kedykoľvek zo strany polície zasiahnuť. Lenže to sa nedeje.
2. Keď som fotil posledné fotky do tohto podnetu, auto mestskej polície aj s policajtmi stálo asi 25 metrov odtiaľ na Mostovej ulici, pričom policajti videli priamo na protizákonne parkujúce autá. Avšak policajti nezasiahli.
Prečo polícia dlhodobo ignoruje protizákonný stav v parkovaní na Námestí Ľ. Štúra, to viete asi len Vy.
S pozdravom.
03. október 2023

Michal K.

ako som uz spominal, sami prislusnici MsP mi povedali, ze si nebudu robit pracu naviac a bez podnetu nebudu konat. ved to ludi casom omrzi ich obtazovat.
11. december 2023

Peter Oravec

Neriešený podnet. 9 rokov.
Môže si samospráva aj administrácia OPS zakrývať oči, koľko chce, a tváriť sa, že to nevidia, ale fakty nezmenia.
Prosím o preposlanie.
12. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
príslušníkov MsP som o tomto probléme vyrozumela a sú inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
15. január 2024

Peter Oravec

Neriešený podnet. 10 rokov.
Môže si samospráva aj administrácia OPS zakrývať oči, koľko chce, a tváriť sa, že to nevidia, ale fakty nezmenia.
Prosím o preposlanie.
26. február 2024

Peter Oravec

Neriešený, magistrátom ignorovaný podnet.
Prosím o preposlanie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania