Prístavná-Verejný poriadok-(zne)užívanie garáže


V riešení
meno
Peter 06. januára 2021

Majiteľ resp.nájomca objektu robí a buduje v danej lokalite neporiadok, páli gumy, spaľuje drevo, hromadí kopec špiny a zabraňuje okolitým vlastníkom k užívaniu ich majetku. Neporiadkom už bola upchatá kanalizácia. Upozorňujem nato aby bola komunikácia volne prejazdná a aby sa tam netvoril smetisko a plnohodnotne sa dali užívať garáže. Neviem akým spôsobom mesto resp.mestská časť sa o daný úsek starajú keď si zato účtujú dane. Mám zato že obyvateľ garáže ju neoprávnene užíva a otvoril ju násilím.

06. január 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
07. január 2021

NaTrnavke

videl som kdesi dev. projekt.. uvazuje sa tam o zburani tychto garazi
07. január 2021

Peter

To uvažujú už 20 rokov. Nepredpokladám to tak skoro.
08. január 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
03. február 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA II popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na preverenie tohto podnetu.

Bc. Marcela Ťarcha
03. február 2021

Peter

Akože aké kroky sa urobili za mesiac ,aby sa situácia vyriešila ? Lebo z kancelárie sa to podľa mňa nevyrieši. Ďalší dôkaz nehospodárneho nakladania s podielovými daňami Magistrátu na čele s Vallom.
03. február 2021

Odpoveď samosprávy

Telefonicky sme kontaktovali vedúceho Ružinovského podniku verejnoprospešných služieb, ktorý uviedol, že zatiaľ cez MiÚ BA Ružinov nekontaktoval majiteľa garáže. Nepodarilo sa mu to z toho dôvodu, že väčšina zamestnancov MiÚ je v karanténe. Bolo dohodnuté, že MsP spracuje podnet na MiÚ BA Ružinov, aby vyzvali vlastníka uvedenej garáže na odpratanie neporiadku. V prípade, že vlastník garáže neporiadok nespôsobil a nie je to jeho majetok a VPS to bude mať písomne, tak uvedené miesto vyčistia.

Bc. Marcela Ťarcha
03. február 2021

Peter

Vážený pán Ťarcha iba pre objasnenie nemám pocit keď vidím dennodenne mnoho príslušníkov MP vyvážať sa v autách a vykazovania činnosti rozdávaním papúč že karanténa aj Vás zasiahla. Vecne, vyberte sa tam na konkrétne miesto a nájdete tam nonstop človeka. Ale žiaľ z kancelárie to nevyriešite lebo na danom čísle garáže asi nepreberie poštu. Takže rozdávanie papúč a odťahovať je jednoduchšie ako sa dvihnúť zo stoličky a troška sa spotiť a porozmýšľať ako vec vyriešiť Lebo 30 dní si dopisovať to asi túto situáciu naozaj nevyrieši.
Takže vychystajte sa tam a nevypisujte mi tieto štandardné maily nič nevysvetlujúce.
Radšej ma upozorňujte kto tam bol, kedy tam bol a čo v danej veci zistil a ako to vyriešil.
10. február 2021

Peter

Zaujímalo by ma či sa už daná inštitúcia zaoberal problémom , resp koľko na danom oddelení trvá karanténa poprípade koľko ľudí tvorý toto oddelenie. Lebo dátumovo mi to nejak nesedí.
03. máj 2021

Peter

4 mesiace prešli, a zmena jediná ( viac sa to rozrástlo. Úrady to iba idsúvajú.Lehoty ktoré spomínajú oni nedodržujú.
03. máj 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň.

Podnet sme opakovane preposlali na Mestskú políciu Bratislavy.

S pozdravom
Andrej Shadura
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
01. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vo svojej odpovedi zo dňa 03. 02. 2021 som uviedla, že "väčšina zamestnancov MiÚ je v karanténe" a nie skutočnosť, že by boli príslušníci MsP v karanténe tak, ako ste nesprávne konštatovali vy zhodnotením môjho vyjadrenia. MsP v predmetnej veci vykonala všetky úkony, na ktoré je oprávnená. Skontaktovali sme sa s pracovníkmi MiÚ Bratislava Ružinov, odbor životného prostredia a verejnoprospešných služieb, ktorí už vec riešia (samozrejme nie prostredníctvom zasielania pošty na adresu garáže). Podľa našich vedomostí sa bude miesto v najbližšom čase, v horizonte niekoľkých pár dní vypratávať. Avšak lehoty a termíny na riešenie tohto problému neurčuje MsP.
Riešenie dopravnej situácie a nedisciplinovanosti vodičov porušujúcich zákon o cestnej premávke je najpálčivejším problémom v celej Bratislave. Riešenie týchto problémov je jednou z mnohých úloh MsP, ktoré jej vyplývajú zo zákona č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii.

Bc. Marcela Ťarcha
22. apríl 2024

Peter

Pred 3 rokmi som upozorňoval Miestny úrad Ružinov na neporiadok ohľadne prístupu ku garážam. Už vtedy tam boli Verejnoprospešné služby z Ružinova a pani ktorá to mala na starosti z MÚ bola voči ľuďom bez domova benevolentná a ustúpila im pod podmienkou že to dajú do rozumného stavu. Toto je výsledok. Mestská polícia tam tiež chodí (má stanovište ) a radšej to prehliadajú ako stým niečo urobiť (nemusia robiť papierovačky ) Už na tej ceste spával aj človek v stane a mohlo prísť k nešťastiu. Dokedy to treba trpieť a byť obmedzený v prístupoch ku garážam ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania