Nefunkčné osvetlenie za Kostolom sv. Michala

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Rudolf 10. januára 2021

Parkovisko pri starom kostoliku na Karloveskej ulici nesvieti ani jedno svetlo.

10. január 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
11. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

prevádzkovateľ verejného osvetlenia je spoločnosť Siemens Mobility s.r.o., ktorá vykonáva služby na základe platnej zmluvy s hlavným mestom Bratislava. V prípade poruchy verejného osvetlenia môžu občania problém nahlásiť priamo spoločnosti Siemens prostredníctvom formulára https://www.slm.lighting/hsvo/p.index.jsp, alebo telefonicky na 24-hodinový dispečing 02/ 63 81 01 51. Do formulára môžete vpísať číslo stožiara, ktoré sa nachádza na stĺpe verejného osvetlenia, aby pracovnici vedeli ľahšie identifikovať miesto poruchy.

V tomto prípade sme oslovili Referát verejného osvetlenia, ktorý problém nahlási spoločnosti Siemens. V prípade pretrvávania poruchy, neváhajte kontaktovať spoločnosť Siemens, alebo Magistrát hlavného mesta Bratislava.

S pozdravom
Kto? Oddelenie osvetlenia, sietí a energetiky
Kedy? 1 mesiac

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
20. máj 2021

Rudolf

Nefunkcne osvetlenie na parkovisku pri starom kostoliku.
26. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili. Na problém sme opakovane upozornili kompetentné oddelenie.

Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším.
Kto? Oddelenie osvetlenia, sietí a energetiky

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
08. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

postupne sa snažíme zlepšovať úroveň osvetlenia v našom meste. Jedným z týchto cieľov je výmena všetkých (takmer) 50 000 svietidiel za moderné LED svietidlá prostredníctvom nového mestského podniku Technické siete Bratislava, a.s. do konca roku 2025. Kým túto snahu sfinalizujeme a znížime tak poruchovosť osvetlenia zo súčasných viac ako 25% na menej ako 2.5% ročne, snažíme sa situáciu zlepšiť aspoň čiastkovo, a to novým spôsobom riešenia podnetov prostredníctvom tohto portálu.

Podnety týkajúce sa investícii do verejného osvetlenia (kam spadá napr. dobudovanie verejného osvetlenia tam, kde v súčasnosti vybudované nie je; prípadná výmena už jestvujúceho verejného osvetlenia za vhodnejšie, napríklad využitím svietidiel bez vyžarovania do horného polpriestoru) už riešime priamo cez oddelenie osvetlenia, sietí a energetiky a nie cez spoločnosť Siemens, preto Vás chceme poprosiť o trpezlivosť. V prípade, že by ste sa o pripravovaných zmenách chceli dozvedieť viac, môžete tak spraviť tu: https://bratislava.sk/sk/sprava/vznika-novy-mestsky-podnik-technicke-siete-bratislava-do-konca-roku-2025-zmodernizuje-osvetlenie-v-hlavnom-meste

Pri poruchách Vás naďalej prosíme o nahlásenie podnetov prostredníctvom formuláru spoločnosti Siemens Mobility s. r. o., ktorý je dostupný tu: https://new.siemens.com/sk/sk/produkty/mobility/verejne-osvetlenie.html . Formulár Vás po zadaní ulice a popisného čísla presmeruje na mapu s presným vyznačením svetelných bodov pre ich ľahšiu identifikáciu v prípade, že nepoznáte čísla jednotlivých stĺpov verejného osvetlenia.

Aj tomuto podnetu sa kolegovia v tejto chvíli už intenzívne venujú. Nápravu môžete očakávať v blízkej dobe. Ďakujeme, že spoločne s nami robíte naše mesto krajším a bezpečnejším m(i)estom pre život.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie osvetlenia, sietí a energetiky

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
08. február 2022

Rastislav

Poškodené svietidlo na lampe s označením K031/020. Označenie lampy je však chybné, skutočná poloha lampy je iná ako na webstránke Siemensu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania