Pečnianska - zjednosmernenie úseku od Kapicovej po Lenardovu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý

Navrhujem zjednosmernenie úseku od Kapicovej po Lenardovu v smere od Kapicovej k Zadunajskej.

10. január 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
11. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 6 mesiacov

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
05. február 2021

Ondrej P.

nemyslim si ze zjednosmernenie je to spravne riesenie. Je to uzke ale vzdy sa da nejak vyhnut s oproti iducimi vozidlami. zjednosmernenie by vyrazne zvysilo premavku na Bohrovej a Lenardovej sposobenu vozidlami odchadzajucimi z Pecnianskej (vratane parkovacieho domu) smerom na Rusovsku cestu.
18. február 2021

Juraj Priesol

Suhlasim s Ondrejom Pokom. Zjednosmernenie nie je najlepsie riesenie. Navrhujem v inkriminovanom useku povolit parkovanie len na jednej strane vozovky. Dnes tadial totiz mali problem prejst smetiari.
18. február 2021

Juraj Priesol

Este dodam, ze v minulosti sa tam stalo par "tukesov" prave kvoli tomu, ze je to tam uzke.
19. február 2021

Juraj Priesol

Pečnianska-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Jedna sa o zakrutu na Pecnianskej ulici, kde parkuju auta na oboch stranach uz tak uzkej vozovky. Dnes tadial mali problem prejst smetiari. V minulosti sa tam stalo viacero "tukesov" prave kvoli stiesnenemu priestoru. Uz tu niekto navrhoval zjednosmernenie ulice, co vsak neriesi tento problem. V inkriminovanom useku navrhujem povolit parkovanie len na jednej strane vozovky nakreslenim zltej ciary.
12. apríl 2021

Alexander

Prosime o stanovisko! Ďakujeme.
14. apríl 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
15. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

daná komunikácia je v správe mestskej časti Petržalka. Podnet im teda preposielame.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
15. apríl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Petržalka
03. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
možnosti riešenia podnetu preveríme u kolegov z Referátu dopravy.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
04. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe informácie z Referátu dopravy, vo veci riešenia podnetu musíme počkať na prijatie nových zamestnancov na pozíciu dopravných inžinierov (jún 2021). Je k tomu potrebné spracovanie projektu, ktoré budú následne riešiť oni.
Na tento podnet sa teda opätovne pozrieme po prijatí spomenutých kolegov.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
17. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zasielame stanovisko pracovníkov referátu dopravy:

„Zjednosmernenie komunikácie na ul. Pečnianska nie je možné z dôvodu jej dopravného významu - slúži ako obslužná komunikácia pre mnohých obyvateľov priľahlých bytových domov a prevádzok. Zjednosmernenie by malo za následok nie len zníženie komfortu dotknutých obyvateľov, ale najmä obmedzenie dostupnosti tejto časti ulice pre záchranné zložky, ktoré by v prípade jej zjednosmernenia museli prekonávať na viac približne 630 m.
Autá parkujúce po ľavej strane komunikácie v protismere porušujú ustanovenie zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke, konkrétne § 23 ods. 1, preto, ak ste svedkom takejto situácie, riešením je nahlásiť to na bezplatné číslo Mestskej polície, ktorá má kompetencie takéto priestupky sankcionovať. Policajt však musí byť na „mieste činu“ vo chvíli, keď k takémuto porušovaniu zákona dochádza. V prípade, že na nahlásenie takéhoto protiprávneho konania využijete aplikáciu odkaz pre starostu, informácia sa k nám dostáva min. s 24 hodinovým oneskorením, a v tomto čase už k protiprávnemu konaniu nemusí dochádzať. Nahlasovanie priestupkov proti porušovaniu zákona o cestnej premávke týmto spôsobom potom nie je efektívne.
Ďakujeme za pochopenie a veríme, že v záujme zabezpečenia plynulosti cestnej premávky využijete spôsob nahlasovania takýchto a podobných priestupkov hlásením na číslo 159.“

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
18. máj 2021

Juraj Priesol

Dobrý deň pán Pavlík, iste ste videli fotografie, ktoré jasne dokumentujú značne sťažený prejazd smetiarskeho auta cez zmieňovaný úsek. Potenciálny problém by mohli mať aj záchranné zložky. Preto sme navrhovali povoliť parkovanie len na jednej strane komunikácie. To sa dá dosiahnuť jednoducho osadením značiek Zákaz zastavenia a namaľovaním žltej čiary. Mohli by ste prosím zvážiť aj túto možnosť? Či sú parkujúce autá zorientované zo severu na juh, alebo z juhu na sever je úplne irelevantné, nakoľko aj keby boli zorientované správne, problém na ktorý poukazujeme vyššie by stále pretrvával. Ukážte nám, prosím, ako sa problémy riešiť dajú, nie ako sa nedajú. Ďakujeme.
28. jún 2021

Odpoveď samosprávy

K Vášmu návrhu na osadenie dopravného značenia „zákaz zastavenia“ uvádzame, že podľa Vyhlášky MV SR č. 30/2020, §7 ods.10 „Všeobecné pravidlá cestnej premávky možno vyznačiť regulačnými značkami len vtedy, ak je to vzhľadom na miestne pomery nevyhnutné.“ V praxi to znamená, že ak nejaký zákaz (všeobecné pravidlo CP) vyplýva priamo zo zákona o cestnej premávke, čo v tomto prípade platí (ustanovenia § 23 zákona o cestnej premávke), tak príslušný dopravný inšpektorát, ktorý odsúhlasuje dopravné opatrenia, nepovolí osadenie dopravnej značky, pretože by duplikovala ustanovenia § 23 zákona o CP. Preto opäť prízvukujeme, že v prípade, že autá blokujú prejazd zberového vozidla alebo prejazd vozidiel záchranných zložiek, je nutné kontaktovať mestskú políciu. Mestská časť Petržalka v tomto úseku zatiaľ neeviduje žiaden podnet zo strany vyššie uvedených účastníkov cestnej premávky.

Oddelenie životného prostredia, územného rozvoja a dopravy
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania