Dvojkrížna-osvetlenie-nefunkčné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Dobrý deň, nefunkčné osvetlenie od futbalového štadióna po železničnú zastávku (viď mapa) fotku prikladať nebuď aj tam by bola len tmavá. Prikladám aj polohu z máp Vrakuňa
821 07 Vrakuňa
https://maps.app.goo.gl/CRd2HmfCLmj6CN1V9

13. január 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
14. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

prevádzkovateľ verejného osvetlenia je spoločnosť Siemens Mobility s.r.o., ktorá vykonáva služby na základe platnej zmluvy s hlavným mestom Bratislava. V prípade poruchy verejného osvetlenia môžu občania problém nahlásiť priamo spoločnosti Siemens prostredníctvom formulára https://www.slm.lighting/hsvo/p.index.jsp, alebo telefonicky na 24-hodinový dispečing 02/ 63 81 01 51. Do formulára môžete vpísať číslo stožiara, ktoré sa nachádza na stĺpe verejného osvetlenia, aby pracovnici vedeli ľahšie identifikovať miesto poruchy.

V tomto prípade sme oslovili Referát verejného osvetlenia, ktorý problém nahlási spoločnosti Siemens. V prípade pretrvávania poruchy, neváhajte kontaktovať spoločnosť Siemens, alebo Magistrát hlavného mesta Bratislava.

S pozdravom
Kto? Oddelenie osvetlenia, sietí a energetiky
Kedy? 3 mesiace

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
01. február 2021

Peter Brutenič

Ďakujem za odpoveď dodatočné prikladám foto danej ulice. Čísla stožiarov tam nie sú (aspoň som nenašiel). Osvetlenie je na múre teplárne, to bol dôvod prečo som písal sem sa pred siemensom .
03. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

postupne sa snažíme zlepšovať úroveň osvetlenia v našom meste. Jedným z týchto cieľov je výmena všetkých (takmer) 50 000 svietidiel za moderné LED svietidlá prostredníctvom nového mestského podniku Technické siete Bratislava, a.s. do konca roku 2025. Kým túto snahu sfinalizujeme a znížime tak poruchovosť osvetlenia zo súčasných viac ako 25% na menej ako 2.5% ročne, snažíme sa situáciu zlepšiť aspoň čiastkovo, a to novým spôsobom riešenia podnetov prostredníctvom tohto portálu.

Podnety týkajúce sa investícii do verejného osvetlenia (kam spadá napr. dobudovanie verejného osvetlenia tam, kde v súčasnosti vybudované nie je; prípadná výmena už jestvujúceho verejného osvetlenia za vhodnejšie, napríklad využitím svietidiel bez vyžarovania do horného polpriestoru) už riešime priamo cez oddelenie osvetlenia, sietí a energetiky a nie cez spoločnosť Siemens, preto Vás chceme poprosiť o trpezlivosť. V prípade, že by ste sa o pripravovaných zmenách chceli dozvedieť viac, môžete tak spraviť tu: https://bratislava.sk/sk/sprava/vznika-novy-mestsky-podnik-technicke-siete-bratislava-do-konca-roku-2025-zmodernizuje-osvetlenie-v-hlavnom-meste

Aj tomuto podnetu sa kolegovia v tejto chvíli už intenzívne venujú. Nápravu môžete očakávať v blízkej dobe. Ďakujeme, že spoločne s nami robíte naše mesto krajším a bezpečnejším m(i)estom pre život.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie osvetlenia, sietí a energetiky

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
31. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

máme za to, že sa podnet v minulosti podarilo vyriešiť a osvetlenie sfunkčniť. V prípade aktualizácie, podnet samozrejme opätovne otvoríme.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania