Jarabinková-Verejný poriadok-Rušenie nočného pokoja

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Michal 14. januára 2021
https://youtu.be/-1WtqCbmWXo

Dobrý deň, chcem nahlásiť problém s neustálym rušením nočného kľudu zo strany spoločnosti Slovenská elektrizačná prenosová sústava, a. s. (SEPS), ktorá v obytnej zóne na ulici Jarabinková, vykonáva pravidel údržbu svojho parkoviska a priľahlého úseku cesty (zo strany Jarabinková, viď foto) pravidelne v hlbkých nočných hodinách. Buď o polnoci alebo napríklad dňa 13.01.2021 od 3:00 do 5:00 v noci, kde pracovníci po dobu 2 hodín neustále pod oknami obytného domu Jarabinky manévrujú s pluhom, trieskajú lopatami a vykrikujú po sebe, a tým rušia nočný kľud. Má na podobné aktivity spoločnosť SEPS udelenú výnimku o ochrane verejného poriadku z mestskej časti a tým posunuté hodiny, v ktorých musia dodržiavať nočný kľud? Ak nie, prosím o prešetrenie.

15. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestská časť Bratislava-Ružinov nemá v žiadnom VZN definované vyčlenenie času/výnimky pre realizáciu zimnej služby v rámci chodníkov a komunikácií v MČ s ohľadom na oficiálny nočný kľud.

Vzhľadom na povahu prác, ktoré je nutné vykonať v určitej časovej následnosti po spáde snehu, resp. pred príchodom prvých zamestnancov do práce je predpoklad, že sa zimná údržba realizuje aj v nočných hodinách, čo nepovažujeme za problematické, pokiaľ neprichádza k nadmernému dlhodobému hluku, ktorý trvá dlhšie a je vo väčšej intenzite ako je nevyhnutné na zabezpečenie zjazdnosti ciest a chodníkov. Mestská časť a aj Hlavné mesto tiež vykonáva zimnú údržbu komunikácií podľa aktuálnej poveternostnej situácie aj v nočných hodinách tak aby bola zabezpečená schodnosť a prejazdnosť chodníkov a ciest a predišlo sa prípadných škodám na majetku a zdraví obyvateľov.

Požiadali sme spoločnosť Slovenská elektrizačná prenosová sústava, a. s. (SEPS) o usmernenie zamestnancov vykonávajúcich zimnú údržbu spevnených plôch, aby minimalizovali hlasný hovor v bezprostrednej blízkosti okien bytových a aby bola údržba plôch realizovaná s maximálnou efektivitou s čo najkratším časom zvýšenej hlučnosti.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania