Chodník alebo cesta

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Roman Delikát 10. júla 2014

Gorazdova ulica je ukončená do Brnianskej chodníkom, kde sú zvodidlá. V čase, keď sú na Brnianskej kolóny, tak niektorí vodiči v snahe vyhnúť sa zápche si skrátia, resp. uniknú zo zápchy cez chodník (medzi chodcov).

Priestor využívajú pri údržbe big boardu, resp. keď v zime nie je odhrnutá cesta, tak je ľahšie sa spustiť z Gorazdovej dolu, ale možno by tam pomohol zamykací stĺpik.

09. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet sme odstúpili príslušným oddeleniam Magistrátu hl. mesta na preverenie a posúdenie ďalších potrebných krokov.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
26. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie dopravného inžinierstva Magistrátu hl. mesto k Vášmu podnetu dáva toto stanovisko:

V uvedenom mieste skutočne dochádza k neoprávnenému jazdeniu vozidiel cez frekventovaný chodník pre peších, ktorý je využívaný ako prístup k zastávke MHD z oblasti Gorazdovej, ako aj z nadchodu pre peších nad Brnianskou v smere od Ďurgalovej. Navyše je tu vzhľadom na priľahlé betónové oplotenie neprehľadný úsek, kde chodci ponáhľajúci sa na zastávku nečakajú vozidlá na chodníku.

Na zamedzenie tohto nežiaduceho stavu bude potrebné osadiť v kritickom mieste fyzické zábrany. Takéto riešenie sme konzultovali dňa 10.9.2014 s Krajským dopravným inšpektorátom, ako aj správcom komunikácie, ktorí vyjadrili súhlas s osadením fyzických zábran.

Aby tieto zábrany tu bolo možné osadiť, spracujeme situáciu s vyznačením presnej polohy osadenia fyzických zábran – stĺpikov. Situáciu predložíme na prerokovanie do Operatívnej komisie pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. m. SR Bratislavy. Po určení dopravných zariadení príslušným cestným správnym orgánom správca komunikácií zaistí realizáciu po pridelení finančných prostriedkov na túto akciu.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
03. október 2014

Roman Delikat

Dakujem. ☺

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania