Pod Válkom-parkovanie-problémové


V riešení
meno
Ján Neuročný 17. januára 2021

Dobrý deň, chcel by som požiadať o riešenie s permanentným blokovaním spojnice ulíc Pod Válkom a Nad jazierkom obyvateľmi, ktorí túto spojnicu využívajú na prístup k svojim nehnuteľnostiam, no akosi si ju privlastnili a neparkujú svoje autá na svojom pozemku ale priamo na spojnici, ktorá je široká iba 4m. Tým znemožňujú iným obyvateľom využívať túto spojnicu na prejazd a tiež znemožňujú prístup autom na pozemok, ktorý vlastníme a nachádza sa medzi oboma blokovanými stranami spojnice.
Zákaz parkovania na tejto spojnici nám mailom potvrdil aj bývalý starosta v roku 2016 a prisľúbil kontrolu mestskou políciou, no za roky sa nič nezmenilo a autá túto spojnicu naďalej blokujú.
Výborným riešením, okrem kontroly mestskou políciou, by bolo aj osadenie dopravných značiek zákaz státia.
Ďakujem

18. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorý sme zároveň postúpili na príslušný odborný referát MÚ Bratislava - Vajnory.
Po jeho prešetrení Vás budeme čo najskôr informovať.
Vopred ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

S pozdravom a úctou

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
18. január 2021

Luba

Veru je to pravda. Doslova si majitelia novopostavenych domov privlastnili túto verejnú úzku spojnicu a urobili si z nej "sukromne parkovisko". Odkedy si tam postavili domy je problém. A urcite sa v archivoch miestneho uradu najde viacero staršich podnetov na riesenie tohto stavu..dokonca aj odbor dopravy na okresnom urade to riešil...v žiadnom pripade tam nemaju co parkovat a ostatnym ludom zamedzovat prechod trebars aj s károu
29. január 2021

Tomáš

Treba každý deň volať políciu. Po pár týždňoch sa naučia aj policajti aj polovodiči.
06. február 2021

Luba

Pri pohlade na tuto verejnu spojnicu s odparkovanymi autami sa mi zastavuje rozum nad tym, čo žiada od stavebneho uradu majitel tych dvoch aut: žiada urad, aby si majitel pozemku na opacnej strane cesty nemohol na svojom pozemku (označene červenou šipkou) postavit dom. Ako dôvod majitel tych dvoch aut uvadza, že sa domnieva že ked si postavi aj on dom na tom vzdialenom pozemku, tak bude parkovat tak isto ako on-(teda majitel tych dvoch aut ktory tam stale takto parkuje) a tym mu (teda majitelovi tych dvoch aut) znemozní prejazd na vedlajsiu ulicu..Žial urady tohto majitela tych dvoch aut parkujucich na verejnej komunikacii, ktory navyše tuto absurdnu poziadavku podal na urad pol roka po lehote terminu stanoveneho uradom na podanie pripomienok, dodatočne zaradil medzi ucastnikov konania. Nechapem to...ved jediný, kto ostatnym obyvatelom zamedzuje riadny prechod tou cestičkou je prave ten majitel tych dvoch aut, co sa sťažuje, ze aj druhí budú parkovat tak, ako parkuje teraz on. Totalne "Kocúrkovo"
06. február 2021

Šany Šany

Chcel som sa ozvať sám, no vidím, že už tu odkaz je.
Práve dnes som išiel ráno cez túto uličku, ktorú dobre poznám. Autá tam boli samozrejme zaparkované ako každý deň. Dnes náhodou trochu bokom. Inokedy stoja doslova v ceste a nielen tieto,ale aj pred domom o kúsok ďalej. Človek má problém prejsť sám okolo, nieto na bicykli, nedajbože s vozíkom alebo s nákladom. Odkedy si pamätám, ulička bola priechodná všetkým, tancovať by sa tam dalo. Teraz sa tam ledva prejde. To si tu už môže parkovať kto chce, kde chce a ako chce??? Ukážeme dookola koľko máme áut a akej značky? Dnes dokonca tri kusy a jedno s cudzou ŠPZ?
08. február 2021

Luba

Tak toto je vozovy park jedinej rodiny!!!. Autá tejto rodiny parkuju na verejnej komunikacii a znemožňujú plynuly prechod a prejazd zachrannej techniky touto verejnou komunikaciou. A táto rodina ktorej auta parkuju na verejnej komunikacii ma este aj tú drzosť sťažovat sa na úradoch a zakazovať vystavbu rodinnych domoch na stavebnych pozemkoch v tejto oblasti, lebo sa domnievajú ze ostatní občania v budu parkovat tak ako parkujú oni-4 ich autá blokujú verejnú komunikaciu
08. február 2021

Luba

A este jedno auto patriace tej rodine, ktorá diriguje stavebný úrad, kde môze a kde nesmie povolit stavbu rodinnych domov. Lebo len ONI si uzurpujú právo parkovat na verejnej komunikacii. A ostatným majitelom pozemkov zakazujú v tejto oblasti stavať rodinne domy, lebo by tiež parkovali autá na tej ICH verejnej komunikacii...neuveritelné co si dovolujú
23. február 2021

Ján Neuročný

Už vyše mesiaca ubehlo, no žiadne informácie o riešení MČ nepridala. To sa jednoznačné blokovanie spojnice ulíc rieši tak dlho? Prečo MČ ešte nezabezpečila kontrolu Mestkou políciou, ako pred rokmi sľúbila? Autá si veselo parkujú ďalej bez postihu. To sa môže parkovať aj na spojnici Šaldovej a Osloboditeľskej alebo na Šutrákovej či Na jarku, tak aby boli neprejazdné?
24. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na vyriešenie dlhodobého parkovania na ul. Pod Válkom a na spojnici s ul. Nad jazierkom bol vyhotovený návrh na zmenu dopravného značenia na predmetnej pozemnej komunikácii a spolu so záväzným stanoviskom KDI, KR PZ v Bratislave zaslaný v zmysle zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách v znení neskorších predpisov cestnému správnemu orgánu (Magistrát hl. mesta SR Bratislavy) k určeniu používania dopravných značiek, dopravných zariadení.
Dočasné dopravné značenie č. 315, 316 (Obytná zóna, Koniec obytnej zóny) bude osadené v celej oblasti v zmysle vyhl. MV SR č. 30/2020 Z.z. a vl. 6.1 Zvislé dopravné značky po jeho určení.

S pozdravom,

Ing. Jana Julény Tomanová
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory
Roľnícka 109
831 07 Bratislava

 +421-2-2129 5226
[email protected]
www.vajnory.sk
01. apríl 2021

Ján Neuročný

Vážený úrad,
prešiel ďalší mesiac (od zverejnenia podnetu takmer 3 mesiace) a situácia nie je stále vyriešená a autá naďalej blokujú spojnicu.
Dnes sa vodič dodávkového vozidla dostal na túto spojnicu z ulice Nad jazierkom avšak na ulicu Pod Válkom sa už nedostal kvôli parkujúcej bielej audine a musel cúvať spojnicou späť pričom nabúral aj do stĺpu verejného osvetlenia.
Preto znovu vás žiadam, pokým nebudú osadené dopravné značky obytnej zóny, ako spomínala pani Tomanová vyššie, aby MČ zariadila pravidelné kontroly mestskou políciou aby na tejto spojnici autá neparkovali, pretože šírka spojnice nespĺňa parametre aby tu autá parkovali!
Ďakujem
01. apríl 2021

Luba

Ani sa nečudujem, ze to bude trvat roky...V podstate sa domnievam ze miestny aj stavebny urad hra o čas a jednoznacne nadbieha 'kapacite" z ministertva vnutra ktory si chce prisvojit aj okolite verejne priestranstva a navyse nie je svojpravny lebo ho diriguje stavebny urad Ružinov a tiež sa musi prisposobit požiadavkam "tajneho" z ministetstva zahranicnych veci....
24. jún 2021

Ján Neuročný

Dobrý deň,

chcel by som opýtať kam a či vôbec sa po skoro pol roku posunul tento podnet, nakoľko autá tu stále parkujú, naďalej blokujú prejazd spojnicou a blokujú aj prístup k pozemkom v strede tejto spojnice.

Prosím o pravidelné informovanie, tohto problému, kde aktuálne tento podnet "stojí" a prečo nie je ešte vidieť žiadne výsledky a taktiež prečo hliadky mestskej polície stále nie sú videné odkedy ich nasľuboval ešte bývalý starosta.

Ďakujem
25. jún 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, pán Neuročný,
váš komentár s otázkou preposielam samospráve.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
20. júl 2021

Dominika Boršovská

Dobrý deň.

Rada by som sa informovala v akom stave je riešenie podnetu.
Po skoro pol roku úspešného ignorovania by sa už naozaj zišlo s daným parkovaním niečo urobiť.

Ďakujem
20. júl 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, pani Boršovská,
komentár preposielam samospráve.

S pozdravom
Jana Žabka
administrátor pre Vajnory
27. júl 2021

Ján Neuročný

Dobrý deň,
tak sme sa dočkali akých-takých dopravných značiek, ktoré z tejto spojnice urobili "jednosmerku". Ale parkujúcim je to značne jedno a gro tohto príspevku, teda problémové parkovanie naďalej pretrváva a nie je vyriešené.
Spojnica, aj keď jednosmerná, nespĺňa šírku na to, aby sa na nej dalo parkovať a zároveň aj bez problému prechádzať. Preto by som ešte poprosil MsP Bratislava aby túto spojnicu pravidelne kontrolovala, aby bola prejazdná.
Ďakujem
27. júl 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň. pán Neuročný,
komentár preposielam mestskej polícii. Mestskú políciu môžete kontaktovať aj priamo na tel. čísle 159.

S pozdravom
Jana Žabka
administrátor pre Vajnory
27. júl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
27. júl 2021

Ján Neuročný

Ďakujem,
môj dotaz priamo na stránke MsP Bratislava už dvakrát odignorovali a keď boli zavolaní prednaposledy, záhadne si tesne pred príchodom parkujúci bližšie k ulici Nad Jazierkom svoju fabiu preparkoval, takže dôveru majú u mňa naštrbenú a preto chcem aby to bolo verejné a dohľadateľné aj ich nadriadenými.
Aj dnes tu bola hliadka znova, keď tu parkoval prezmenu druhý parkujúci bližšie k ulici Pod Válkom so svojim červeným BMW, no miesto riešenia sa hliadka nasilu služobným autom tesne popri plote aj po zeleni, ktorá nie je súčasť spojnice prepchala, len preto aby ukázali, že sa to dá a čo stále máme za problém.
Ale na to, aby auto v jednosmernej spojnici mohlo auto parkovať musí daná spojnica spĺňať určité parametre. Pri šírke spojnice 4m a šírke parkujúceho auta 2m rozhodne na bezpečný prechod ďalšieho auta nie je možné takto parkovať. Chcel by som ich poprosiť, či by mohli prísť na sanitke alebo hasičskom aute a nech skúsia ešte raz prejsť, pretože takéto autá sa tu rozhodne nedostanú.
Najnižia kategória komunikácie C3 musí mať šírku jazdného pruhu 2,75m, no pri parkovaní 2m širokého BMW to určite na 4m šírke spojnice nie je.
Navyše parkujúci, ktorý je bližšie k ulici Nad Jazierkom hneď dnes premiérovo parkuje v protismere zacúvaný pred svojim domom a pochybujem, že bude pri odchode pokračovať v cúvaní v smere jazdy - jednoducho vyjde do protismeru na Nad Jazierkom, či tam jednosmerka je alebo nie.
Takže dopravných značiek pribudlo kopa, no parkujúci svoje zvyky nemienia meniť.
27. júl 2021

Ivona Neuročná

Preboha, kto toto vymyslel a nedomyslel? Je vôbec z Vajnor? V živote tu nikto osobne nebola nepozná to!
... a to akože s bicyklom budem chodiť dookola po frekventovanej ulici Rybničná???? ... a býva tu veľa malých detí, tým to rodičia dovolia?
Treba urobiť chodník pre cyklistov,ako je Šaldova alebo Dorastenecká, v protismere.
03. august 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP boli o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby popri plnení ďalších služobných úloh zamerali svoju činnosť aj na riešenie tohto problému v tejto lokalite.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.