Korytnická-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

Uzavretý

Bolo by vhodné osadiť ďalšie spomaľovače na korytnickej ulici, pretože mnoho aut si z nej spravilo pretekársku drahu.

19. január 2021

Marek

Pripajam sa k tomuto nazoru. A hlavne spomalovac aj k prechodu pre chodcov,ktory vedie cez Korytnicku smerom k skole Podzahradna. Tam je sice na Korytnickej 40-ka,ale pod 60 km/h tam hadam nikto ani nejazdi !!!!
20. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
referát dopravy a miestnych komunikácií vykoná obhliadku daného úseku na Korytnickej ulici, kedy následne spracuje projekt organizácie dopravy, ktorý predloží do operatívnej komisie pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy. Po schválení projektu je možné pristúpiť k realizácii dopravného spomaľovača.

S pozdravom

ref. dopravy a MK
20. január 2021

Daniel Demjanovic

Dobry den, dakujem za poskytnute informacie. Viete mi dat casovy horizont v ktorom jednotlive kroky ocakavate , ze budu spracovavane?
25. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe stanoviska Krajského dopravného inšpektorátu z Odboru dopravnej polície PPZ, s bývalou dopravnou značou IP8 "Spomaľovací prah" podľa novej vyhlášky č. 30/2020 Z.z. schválenej v apríli r. 2020 sa neuvažuje z dôvodu, že jej použitie je kontraproduktívne k dodržiavaniu ustanovenia najvyššej dovolenej rýchlosti v obci.
Vzhľadom na uvedené Miestny úrad Mestskej časti Bratislava – Pod. Biskupice, z dôvodu dodržiavania platných právnych predpisov na území SR, nemôže realizovať uvedené dopravné značenie.
S pozdravom

ref. dopravy a MK
26. január 2021

Marek

Dobry den, ak je teda pouzitie "kontraproduktivne" nemohla by policia vyskusat merat rychlost ? Minimalne usek pred skolou ? Je tam 40-ka a neodrzuje sa vobec. Minule leto tam zrazilo skolaka priamo na prechode. To uz je potom "produktivne" ?
26. január 2021

Daniel Demjanovic

Dobrý deň, Predpokladal som že prvé stanovisko od krajského inšpektorátu bude zamietavé preto nie som prekvapený a beriem to ako súčasť celého procesu. Berúc v úvahu fakt že nie sú schopní kladne spracovať a v prvom kole ani nie je možné vyhovieť všetkým žiadostiam a sťažnostiam ktoré sú vznesené od občanov. Preto ako ďalší krok by som navrhoval aby inšpektorát alebo zodpovedné osoby sa dostavili na korytnickú ulicu počas pracovného týždňa a sami si preverili dodržiavanie resp. nedodržiavanie dopravných značiek ktoré sú ignorované. Zároveň je na ulici ako už bolo spomínané umiestnené vzdelávacé zariadenie teda škola a ako už bolo vyššie spomenuté došlo k dopravnej nehode v minulom roku. Či je to kvôli absencií ďalších opatrení nie je momentálne podstatné. Podstatný je fakt, že k tomu došlo. Ak je potrebné adresovať moju žiadosť o prehodnotenie súčasných opatrení konkrétnemu inšpektorátu alebo osobe ktorá toto stanovisko o kontraproduktivite vydala prosím informujte ma veľmi rád tak spravím. S pozdravom a prianím pekného dňa Daniel
03. február 2021

Odpoveď samosprávy

Samozrejme, páči sa, svoju požiadavku môžete adresovať na Krajský dopravný inšpektorát, Špitálska 14, Bratislava, alebo na mail: [email protected].

S pozdravom

ref. dopravy a MK
18. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Na uvedenom úseku sme požiadali mestskú políciu o častejšie kontroly pre dodržanie maximálnej rýchlosti, hlavne v blízkosti školy.
S pozdravom

ref. dopravy a MK
21. jún 2021

Daniel Demjanovic

Dobrý deň, Pišete o zvyšených kontrolách no doposiaľ som nezaznamenal žiadne, ani po vasej odpovedi a ani pred nou. A teda zvýšené kontroly keď je to momentálne nula sa rovná takisto nule. Polícia tu nikdy nestála a nikdy ani nebola ani kontrolovala dodržiavanie predpisov takže poprosím vašu žiadosť adresovať ešte raz. Dávam do pozornosti zároveň fakt že retardér je opäť poškodený a treba ho opraviť. Ďakujem pekne S pozdravom Daniel
15. marec 2022

Daniel Demjanovic

Korytnická-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie dopravných predpisov

Dobrý deň,

Posledných pár mesiacov som sa snažil upozorniť na nebezpečenstvo ktoré na korytnickej ulici pretrváva a bolo doteraz ignorované a zhodnotené ako neopodstatnené.

Minulý týždeň sa stalo to že v noci to nejaký nezodpovedný vodič napalil do odparkovaného auta.

Určite si dalo všetkému predísť ak by bolo na ulici namontovaných viacej spomaľovačov.

Pretože argument ktorý bol uvedený naposledy že sú tam dopravné značky na ktorých je uvedená maximálna povolená rýchlosť je dostatočné je žiaľ absolútny nezmysel pretože cesta na Korytnickej ulici po ktorej idú auta ďaleko vyššiu rýchlosťou a nikto nepozerá na štyridsiatku.

Neviem dokedy sa z toho samospráva alebo úrad alebo ktoKoľvek kto je zodpovedný za riešenie tejto situácie bude čakať kým sa stane niečo horšie aby sa konečne začalo niečo riešiť.

Pevne verím že táto správa doputuje k tým ľuďom ktorí vedia niečo spraviť a aj spravia predtým než tu budem musieť zavesiť ďalší príspevok.

A aktuálne osadený spomaľovať že je opäť nekompletný a chýbajú tam časti,poprosím dať do poriadku.

Ďakujem
15. marec 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Martina
Odkaz pre starostu
[email protected]
16. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, p. Demjanovič,
ďakujeme veľmi pekne za Vaše upozornenie na nezodpovedných vodičov, ktorí na ul. Korytnická nerešpektujú dopravné značenia s maximálnou povolenou rýchlosťou, čím dochádza k nebezpečným dopravným situáciám. V súvislosti s Vašim podnetom by sme Vás radi pozvali na osobné stretnutie na ul. Žiacka 2, I. poschodie, oddelenie životného prostredia, odpadového a cestného hospodárstva. Prosím kontaktujte nás na tel.č.: 02/40 20 72 25.

ref. dopravy a MK
16. marec 2022

Marek

Dobry den, za posledny pol rok sa stali okrem nehody uvedenej p. Demjanovicom dalsie dve dopravne nehody na Korytnickej ulici, priamo pred slovnaft pumpou. Skoda na majetku bola vysoka nehovoriac o vaznom zraneni jedneho z ucastnikov. Pri oboch nehodach hrala vyznamnu ulohu rychlost (pytal som sa osobne policie). Opat pripominam,ze na tejto ulici je prechod pre chodcov cez ktory chodi kazde rano pomerne velky pocet deti. Pripominam to preto, pretoze spomalovac moze zachranit niekomu zivot.
Kontrola MPR za posledny rok neprebehla ani jedna jedina.
Dakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania