Kadnárova-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Lukas Votypka 21. januára 2021

Na chodniku ponad zakladnu umelecku skolu (severozapad) su na chodniku casto odpadky (plechovky, sacky od sladkosti, chipsov..). Zisiel by sa tu odpadkovy kos - mozno by to zlepsilo situaciu.

22. január 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme. Po skončení plošného testovania-screeningu tento podnet vyhodnotíme spolu s kolegami na Stredisku čistoty a buď tam kôš osadíme, alebo nie.

Ospravedlňujeme sa za zdĺhavé riešenie podnetu.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
23. január 2021

Lukas Votypka

Mam tam prestat teda zbierat odpad? Lebo ked vencim psa tak tam tak zo 2 krat do tyzdna vezmem par kusov odpadu.
11. marec 2021

Miro

Pán Čupka.

Dna 10.3. bol na základe tohto podnetu osadený odpadkový kôš.
Problém je ale v tom , že bol osadený na úplne inom mieste ako mal byť osadený.
Obyvatelia prilahlého bytového domu Kadnárova 30-32-34 s týmto osadením nesúhlasia a žiadajú aby bol premiestnený a osadený na požadované miesto.
12. marec 2021

Ana Domu

Dobry den - presne tak. Kôš sa vyskytol na veľmi nesprávnom mieste. Dopyt znel na chodník nad ZUŠ a nie k bytovému domu Kadnárova 30-32-34
Žiadame o nápravu.

Hajnalová
13. marec 2021

Miro

Lukas Votypka
Chodím tadiaľ denne minimálne 10 krát a odpadky som tam nikdy nevidel v takom množstve aby bolo treba osadiť kôš. Ak zadávate podnet treba ho zadávať zrozumyteľne aj s normálnou fotkou a nie dávať satelitné zábery.
Miro.
13. marec 2021

Miro

Pán Čupka
Koho nápad to bol osadiť kôš 2 metre od okna bytu? Prosím vas treba ho čím skôr preložiť bud na druhú stranu prístupovej cesty. Najlapšie by bolo keby bol preloženy k lavičkám čo sú na tom chodníku.
Ďakujem

Miro
14. marec 2021

Lukas Votypka

@Miro, ja ako obcan ktory tadial zvykne chodit a priebezne zdvihnut co vidi na zemi, tak som mal pocit ze je tych odpadkov viac ako na inych miestach v okoli.

To ci treba kos alebo nie a kam umiestnit ja rozhodnut neviem a tak reagovala aj MC, ze to posudia oni. Podvedovme som ale tiez ocakaval ze to bude niekde pri tej lavicke. Zaroven som to dal iba ako tip s tym ze riesenie mohlo byt kludne ine (castejsie upratovanie, ...). Keby som odfotil ruku s plehovkou v ruke a nasmerovanu na lavicku, tak by bol zase problem ze si objednavam od mesta kos kam ja uznam za vhodne. Ako obcan citim povinnost upozornit na miesto ktore je viac znecistene ako okolie.

Popravde, mne sa nezda uplne normalne ze mame odpadky po okoli, takmer denne ich zbieram ked som doma a ak kose nie su cesta k zlepseniu, tak hladajme inu. Ked tadial denne chodite tak si musite vsimnut ze tie odpadky tam zvyknu byt - predpokladam ze aj vy ich zbierate ked tolko casu travite vonku. Prosim neberte to utocne, ved ja chcem cistejsie okolie aj Vasho domu.
14. marec 2021

Miro

Lukas Votypka
Čo ste čakal ked ste sem dával tento podnet? Že pracovíci MU Rača sem budú chodiť zbierať tie vaše vymyslené odpaky? Bývam v bytovom dome pri chodíku, chodím tadaľ denne aspon 10 krát a nie len ja, ale aj viacerí obyvateila nášho bytového domu a nikto nevidel že by sa tam boli odpadky.
My máme okolie nášho domu čiste a vdaka vám má teraz sused pod oknom odpadkový kôš.

Miro
16. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Podnet sme vyhodnotili ako opodstatnený a kôš sme na dané miesto umiestnili. Do konca marca dôjde k jeho presunu bližšie k lavičkám, aby sa nachádzal ďalej od bytového domu.

Priamo k lavičkám ho z technických dôvodov umiestniť nemôžeme, lebo musí byť v dostupnosti zvozového vozidla.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
27. marec 2021

Miro

Kadnárova-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Nevhodne umiestnený odpadkovy kôš a neporiadok okolo .
Začiatkom marca bol pri našom bytovom dome Kadnárova 30-32-34 umiestnený odpakový kôš rovno pod oknami bytu. Pritom ani nie 10 metrov odtial sú umiestnené kontajnery na odpad. Voči tomu sme sa ohradili a žiadali premiestnie koša.Tento kôš mal byť umiestnený úplne inde, na chodníku pri lavičkách.Pracovníci strediska údžby kôš vysypávali tak, že špaky od cigariet vysypali na zem. Doteraz sme pri dome mali poriadok. Teraz tu máme koš a neporiadok okolo neho.Žiadame týmto čo najrýchlejšie kôš premiestniť tam kde bola požiadavka. Vid priložené foto.Ďakujem
Miro
09. august 2021

Odpoveď samosprávy

Kôš zostal na pôvodnom mieste nakoľko navrhované miesto bližšie k lavičkám bolo vyplnené novou výsadbou realizovanou pre nás neznámou osobou.

Vzhľadom na to, že bežná prax potvrdila zmysluplnosť takéhoto umiestnenia odpadkové koša, považujeme podnet za vyriešený.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania