Lenardova-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie dopravných predpisov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Peter 23. januára 2021

Na oznacenej krizovatke chyba zretelne oznacenie ciest. Nakolko sa tu nejedna o vyjazd z parkoviska (parkovisko konci skor), maju auta iduce po Lenardovej (zo smeru od Rusovskej cesty) davat prednost autam iducim z prava. Nikto vsak tuto prednost nedodrziava a vznika tu rozporna situacia. Bud treba oznacit autam iducim po Lenardovej ul. oznacenie krizovatky (dopravna znacka P4), alebo posunut hranicu parkoviska.

22. január 2021

Peter

Pridavam profesionalnu vizualizaciu. Mimochodom stlpik tam uz je, ktory oznacuje priechod pre chodcov. Staci tam pridat znacku P4
23. január 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
26. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za zaslanie podnetu. Komunikácia Lenardova je v správe MČ, kam podnet preposielame.

S pozdravom
Kto? Mestská časť Petržalka

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
26. január 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Petržalka
28. január 2021

Odpoveď samosprávy

V zóne 30, kde sa nachádza aj zmienená križovatka Lenardova, je základným zámerom úprava organizácie dopravy bez dopravného značenia, teda tzv. pravidlom pravej ruky, ako jedným z najzákladnejších a najjednoduchších pravidiel v cestnej premávke. Jedným z dôvodov je zámerné pôsobenie na zníženie rýchlosti (na požadovaných 30km/h). Podnet sme preto zaslali na poriadkové zložky so žiadosťou o zvýšený dohľad v tejto lokalite.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
28. január 2021

Peter

Ano, ja a aj kazdy sofer by pravidla v zone mal poznat. No pokial by tak bolo tak to sem nepsiem. Nie je totiz kazdemu jasne kde konci parkovisko a zacina cesta. Zvyseny dohlad nebude zase nic platny pretože mi tam pravidelne nedava prednost ani policia...
04. február 2021

Ondrej P.

Cesta do prava je betonova co mnohi vodici povazuju za parkovisko. Znacka by pomohla zjednoznacnit situaciu. Rozmery krizovatky by tam umoznili aj urobit kruhovy objazd, co by dalej spomalilo auta iduce viac ako 30 smerom z Rusovskej cesty.
28. jún 2021

Odpoveď samosprávy

K Vášmu návrhu na osadenie dopravného značenia o určení prednosti v jazde v križovatke na Lenardovej ulici uvádzame, že Mestská časť neeviduje v tomto úseku zvýšenú nehodovosť, preto nemá v pláne označovať predmetnú križovatku regulačným a informačným dopravným značením. V tejto oblasti je vyregulovaná doprava značkou „zóna 30“, preto vodiči majú dostatočný čas na reakciu na vozidlá prichádzajúce sprava. Pri prejazde križovatkou treba rešpektovať a dodržiavať ustanovenia § 20 ods. 1, 2 zákona o cestnej premávke „(1) Vodič, ktorý prichádza do križovatky po vedľajšej ceste označenej dopravnou značkou „Daj prednosť v jazde“ alebo „Stoj, daj prednosť v jazde“, je povinný dať prednosť v jazde vozidlám a ostatným účastníkom cestnej premávky prichádzajúcim po hlavnej ceste okrem chodcov, ktorí neprechádzajú cez križovatku v organizovanom útvare.
(2)Ak prednosť v jazde nevyplýva z odseku 1, vodič je povinný dať prednosť v jazde vozidlu prichádzajúcemu sprava.“

Oddelenie životného prostredia, územného rozvoja a dopravy
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
28. jún 2021

Peter

Aha, tak si pockame kym tam bude par nehod. Minie sa tam par 1000€ aby sme tam osadili znacku. Mile, dakujem samosprava. Budem trubit nadalej a dufat, ze mi niekto neroztrepe auto, lebo 30km/h tam isto nikto nejazdi...
28. jún 2021

Ondrej P.

Vazeny miestny urad,
mohli by ste prosim vykonat setrenie na mieste ?
odmerat rychlosti vozidiel prichadzajucich od Rusovskej cesty a urobit statistiku kolko ich prekroci 30 ?
skusit autom vychadzat z betonovej ulice o ktorej sa tu bavime a urobit statistiku kolko vozidiel da prednost a kolko neda ?

Bez tychto dat je to uplne zbytocna debata a vasa odpoved citujuca zakony je len teoria odtrhnuta od reality.
29. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ku komentárom ohľadom označenia hlavných a vedľajších ciest znova opakujeme, že organizácia dopravy nebude v tomto úseku cesty menená. V prípade merania rýchlosti, táto kompetencia patrí jedine dopravným inšpektorátom, mestská časť nie je nadriadeným orgánom pre dopravný inšpektorát a nemá kompetenciu určovať kde a kedy sa budú vykonávať merania rýchlosti. Váš podnet preposielame aj na príslušný dopravný inšpektorát.

Oddelenie životného prostredia, územného rozvoja a dopravy
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
29. jún 2021

Peter

Nikto nechce nic menit. Len oznacit krizovatku ktoru vacsina soferov asi nevidi... Ta znacka Vas stoji asi 5€, kludne Vam to preplatim ak na to nie je rozpocet...
29. jún 2021

Ondrej P.

Vazene Oddelenie životného prostredia, územného rozvoja a dopravy,

citajte prosim s porozumenim a hladajte sposoby ako sa nieco da, nie preco nieco robit nebudete.

Robite rozhodnutia od stola a ignorujete skusenosti obcanov ktori dane miesto poznaju a prechadzaju tadial denno denne.
07. jún 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
08. jún 2022

Peter

Uz je tam znacka oznacujuca parkovisko, takze je to uz v poriadku. Pred tym bola ta znacka dalej.
18. september 2023

Peter

Pečnianska-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie dopravných predpisov

Na krizovatke Lenardova - Pečnianska vozidla odbacajuce z Rusovskej cesty nikdy nedavaju prednost z prava. Do nedavna tam bolo parkovisko, ale kedze sa nam polovica Petrzalky zmenila na parkovaciu zonu tak parkoviska neexistuju. Tym padom, sa na tejto krizovatke dava prednost z prava. Ocividne toto nikto nerespektuje kedze mi tam nedava prednost ani policia. Preto odporucam osadenie znacky P4, tak ako som Vam znazornil na obrazku.
18. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
kolegov sme požiadali o preverenie aktuálnej situácie.
Kto? Referát dynamickej dopravy
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
20. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po konzultácii s Krajským dopravným inšpektorátom v Bratislave uvádzame, že zavedením parkovacej politiky nedošlo k zavedeniu generálnych predností sprava. Režim riadenia cestnej premávky ostal ako doposiaľ, k zmene došlo len v spôsobe označovania spevnených plôch a parkovísk.

Na danom mieste neplatí prednosť sprava, ide o výjazd z parkoviska na základe stavebno-technického usporiadania a spôsobu využitia pozemku.

Zároveň Vám k veci uvádzame, že aj z hľadiska psychologického, ide o napojenie parkoviska na cestu, kde je povinnosť dať prednosť v jazde vyplývajúca z ustanovenia § 21 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v znení neskorších predpisov, preto nie je možné osadiť Vami navrhnutú dopravnú značku.
Kto? Referát dynamickej dopravy
Kedy? november 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
20. november 2023

Peter

Dobry den. V takom pripade ziadam o oznacenie parkoviska. Nemyslite vazne, ze v pripade nehody mi pan policajt povie, ze zo stavebno technickeho a psychologickeho hladiska sa jedna o parkovisko. Nie, pan policajt mi povie, ze sa jedna o neoznacenu križovatku, kde prednosti netreba vysvetlovat. Niekto u Vas spravil v projekte chybu. Tak ju prosim napravte. Dakujem.
20. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ako sme uviedli v odpovedi, problém sme konzultovali s KDI a predmetné stanovisko sme uviedli po tejto konzultácii.

Na základe uvedeného, chyba z našej strany nenastala.
Kto? Referát dynamickej dopravy
Kedy? november 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
20. november 2023

Peter

Takze ste mi jasne dali najavo, ze tato stranka nema zmysel. Kedze po nahlaseni ocividneho problemu ho nechcete vyriesit a tvarite sa, ze problem neexistuje

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania