Májová - Odhlučnenie železničnej trate

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Dobrý deň, mohlo by prosím mesto zabezpečiť odhlučnenie železničnej trate prístavný most a okolie? Nákladné vlaky sú počuť cez pol mesta. Chápem, že most a železnica asi nebude pod mestskou kompetenciou, no dúfam, že mesto sa môže postaviť za svojich obyvateľov a na daný subjekt zatlačiť. ďakujeme

29. január 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
29. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Sekcia územného plánovania

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
05. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Hlavné mesto zabezpečuje od roku 2005 na základe zákona 2/2005 vypracúvanie strategických hlukových máp a akčných plánov ochrany pred hlukom v Bratislavskej aglomerácii. Čo sa týka hluku zo železničnej trate na Prístavnom moste, tak v poslednom akčnom pláne z roku 2015 sa okrem iného konštatuje, že sa pripravuje zníženie traťovej rýchlosti, najmä pre nákladné vlaky v referenčnom časovom úseku noc, na trati ŽSR 127C, v podúseku Bratislava Ústredná nákladná stanica – Bratislava Petržalka.
Taktiež sa začína s rekonštrukciou bratislavského železničného uzla, kde súčasťou modernizácie je aj vyhodnocovanie hluku a uplatňovanie najnovších metód na minimalizáciu šírenia hluku a vibrácií pri rekonštrukcii koľajového spodku a zvršku.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania