Račianska-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
vlado 31. januára 2021

Vaz. mestska cast, v areali EKO na Racianskej 28 je dlhodobo pocas vecernych a nocnych hodin pes, ktory plni ulohu strazenia. Mozno by bolo vhodne sa zamysliet a vyriesit tento problem , kedze mestska cast ako vlastnik tohto objektu , by mala byt prikladom a neobtazovat naokolo byvajucich ludi neustalym stekotom psa na podnet okolia, niekedy celu noc pes bez prestavky steka a tym obtazuje ludi byvajucich v susedstve . sme v modernej dobe a myslim si ze na strazenie su aj ine alternativne riesenia , ako dat psa v noci do budy, ktory nam zneprijemnuje spanok uz dost dlhu dobu .
zaroven by som poprosil o info , ako sa uvazuje s presunom tolko krat uz navrhovanym stahovanim eko do inej casti BA 3 ? Dakujem za odpoved a vyriesnie mojho dotazu .

01. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za váš podnet. Podnet bol zaslaný EKO podniku VPS. Čakáme na odpoveď.

Kancelária starostu
02. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Zverejňujeme odpoveď :

EKO – podnik VPS má vrátnika, ktorý má na starosti zabezpečenie areálu v priebehu a po skončení prevádzkovej doby, nie je to však dostačujúce v rámci bezpečnosti celého areálu. Z toho dôvodu máme strážneho psa, ktorý je nevyhnutný k bezpečnej údržbe nášho majetku. Štekot zvieraťa je žiaľ neovplyvniteľný -v prípade pohybu cudzích osôb pes šteká.

Areál EKO podniku je situovaný v tejto časti už niekoľko rokov. Uvedomujeme si, že nie je pre majiteľov okolitých domov jednoduché sa prispôsobiť a v tých častiach, kde sme vedeli hlučnosť spojenú s prevádzkou ovplyvniť sme tak učinili.

Kancelária starostu
02. február 2021

Lindos

Važ.kancelária starostu .. musim reagovať, nakolko tiež bývame v susedstve. Ak pes obťažuje susedov nadmerným hlukom či iným spôsobom, je vlastník psa povinný zjednať nápravu, nakoľko v zmysle občianskeho zákonníka je každý sused povinný sa zdržať takého konania, ktoré obťažuje ostatných susedov, Políciu možno privolať na pomoc vtedy, ak zavýjanie a štekanie psa zasahuje do nočného pokoja. „Polícia to môže riešiť udelením pokuty alebo cestou okresného úradu na prejednanie priestupku. Podľa zákona však prílišné brechanie psa možno považovať za obťažovanie, majiteľa môžu predvolať na príslušný úrad a môže dostať pokutu. Situáciu rieši priestupkové oddelenie okresného úradu príslušnej lokality obvykle podľa Občianskeho zákonníka, paragraf 127, ktorý upravuje susedské vzťahy a práva. Takto treba riešit tento problém ? nemyslím si že toto je vhodná odpoveď na daný problém a to z dovodu , že pes vyprovokuje dalšich psov v UR. máme nie moc pokojné noci a mali by sme radi pokojné noci s nerušenim spankom. viete si predstaviť , že všetci by sme mali na balkone stražnych psov , lebo sa bojime o svoj majetok ? ani p. Starostovi by sa urćite nepačilo , keby jeho psík brechal celu noc , lebo pes čo straži pod domom by mu kontroval na jeho podnet ( to isté by povedal svojim susedom?). Za bránou kde je búda so psom je verejná cesta a chodník , kde pochopitelne je a vždy bude pohyb ludi , lebo sa jedna o verejne priestranstvo .
05. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za aktualizáciu podnetu. Požiadali sme opakovane o vyjadrenie EKO podnik VPS.
Dnes sme poslali urgenciu.

Kancelária starostu
12. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Zo strany EKO podniku sme pristúpili k opatreniu pre zníženie hlučnosti -strážneho psa sme obmedzili na zadné priestory prevádzky. V priebehu nasledujúceho obdobia vyhodnotíme udržateľnosť tohto kroku a tiež zhodnotíme, či bol tento krok reálne funkčný.

Objekt každopádne musí byť chránený takým spôsobom, ktorý je nevyhnutný k riadnej a bezpečnej údržbe majetku EKO podniku VPS. Nakoľko sme organizáciou hospodáriacou s verejnými prostriedkami, o to viac je našou povinnosťou s nimi nakladať v súlade so zásadami riadneho hospodára. Riadiac sa uvedenou zásadou nemôžeme pristúpiť k opatreniam, ktoré by bezpečnosť objektu znížili.

Kancelária starostu
30. október 2023

Martin Uváček

Je ešte teda Podnet aktuálny?
20. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe informácie z EKO podniku by som Vás chcela informovať, že na Račianskej už nie je strážny pes.

Podnet navrhujem označiť ako uzavretý.
Za porozumenie ďakujem

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania