Mukačevská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Amelia 29. januára 2021

Pred bytovkou Mukačevská 8 je miesto vyhradené pre ZTP, avšak auto majiteľa tu dlhodobo neparkuje (asi 4 mesiace). Keďže sú to dosť starší ľudia je možné, že auto už ani nevlastnia a na tom mieste parkujú auta, ktoré k nim chodia na návštevy, alebo je prázdne. Keďže je na konkrétnu ŠPZ porušujú tým zákon o parkovaní na miestach ZTP. Čo je v dnešnej dobe s problémami parkovania zbytočne zaberanie miesta. Prosím o prešetrenie či je značka ešte opodstatnená a potrebná. Ďakujem

01. február 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
15. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu zverejnenému na stránke www.odkazprestarostu.sk/107312 v predmetnej veci nasledujúce stanovisko.
Mesto Prešov na základe podnetu preverilo opodstatnenie vyhradeného parkovacieho miesta. Vozidlo, pre ktoré je vyhradené parkovacie miesto, bolo v servise, preto neparkovalo pri bytovom dome. Na vozidlo podľa informácii z webu je platné PZP. Žiadateľ bol upozornený, aby pri dlhodobom nevyužívaní vyhradeného parkovacieho miesta aspoň zakryl dopravné značenie na dobu, pokiaľ tam vozidlo nebude parkovať.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ
25. september 2021

Michal

Oceňujem mesto, teda OŽPaDI za jasnú a, vzhľadom na nutnosť komunikácie s občanom, aj relatívne rýchlu odpoveď.
Žiaľ, nestáva sa často, aby mestskí úradníci na tomto tomto webe takto profesionálne reagovali. Ale hádam sa inšpirujú a skoro zapracujú aj iné odbory a referáty na MsÚ.

Myslím, že admin môže tento podnet zatvoriť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania